Ελλάδα: Θα παραμείνουν οι επιστήμονες μας; Διαβάστε για το επιχειρηματικό πρόγραμμα “Ανταμείβομαι”

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο παρακολουθούμε ανθρώπους της επιστήμης, των τεχνών της εκπαίδευσης αλλά και από πολλούς άλλους κλάδους να αποχωρούν από την χώρα μας. Τι κάνουμε;

Τα  νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ μας ενημερώνει η cleaningnews, η Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  απευθύνονται και σε γεωπόνους, γεωλόγους, κτηνιάτρους, χημικούς, βιολόγους κλπ, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών, για  την ενίσχυση της απασχόλησης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έτσι, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, μιας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,  αλλά και νέες θέσεις συνεργασίας με ευκαιρίες  για όλους τους νέους επιστήμονες, Υγειονομικού και Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος , βασισμένη στο Επιχειρηματικό καινοτόμο πρόγραμμα  Ανταμείβομαι.

Ανακαλύπτοντας την αξία του Ανταμείβομαι , σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε ‘‘Επενδύσεις σε Ανθρώπινο Δυναμικό’’ για νέες θέσεις συνεργασίας , μέσα από ένα επιχειρηματικό πλάνο, των  Καινοτόμων  Επιχειρηματικών Προγραμμάτων (Healthy Living),  με σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, προσαρμοσμένα στις  καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες που λειτουργούν ως «Ασπίδα προστασίας» για τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

Ένα είναι σίγουρο για τους νέους επιστήμονες.  Μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο αξιοποίησης όλων των δυνάμεων που έχουν. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια που πρέπει να τα αξιοποιήσουν, με ελαχιστοποιημένο κατά πολύ τον επιχειρηματικό κίνδυνο. Είναι γεγονός, ότι μέσα από την ανάπτυξη μιας Πολυτομεακής Δράσης, η Ενδο-επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται ως μοχλός ανάπτυξης των νέων καινοτόμων Επιχειρηματικών Προγραμμάτων 

Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, με ευαισθητοποίηση στις Περιβαλλοντικές Αλλαγές, για αναβάθμιση της ποιότητας των παρερχομένων υπηρεσιών, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε θέματα διαχείρισης για υγιείς και καθαρούς των εσωτερικούς χώρους, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων,  για την βελτιωμένη ποιότητα τους.

Οι Νέοι επιστήμονες μετά από έρευνες αγοράς διαπιστώνουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μιαδιαχρονική εξέλιξη, από μερικούς επιτήδειους ‘‘Πιστοποιημένους εφαρμοστές ’’,  με την ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ , εγκεκριμένων και μη βιοκτόνων,  χωρίς να φέρουν την ειδική αναγγελία έναρξης για επαγγελματική χρήση βιοκτόνων από το ΥΠΑΠΕ.

Διαπιστώνουν λοιπόν να χάνονται επιπλέον θέσεις εργασίας, και το ΥΠΑΠΕ. να  χάνει 350€ από κάθε μια αναγγελία, οι δε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού να καλπάζουν και οιπαραπλανήσεις  των καταναλωτών  να είναι στα όρια της απελπισίας. Οι δε εφαρμογές να γίνονται  χωρίς τις ορθές πρακτικές, οι όποιες πρέπει να είναι εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, με αποτέλεσμα η  ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων  να επηρεάζει σοβαρά την υγεία των καταναλωτών , αλλά και γενικά την ‘‘ανθεκτικότητα’’ στην αντιμετώπιση των ζωικών εχθρών.

Αυτά γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται , κατά την άποψη μου, γιατί οι ΚΑΔ που είναι καταχωρημένοι στις Υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας, είναι μαζί με τους ΚΑΔ των υπηρεσιών απολύμανσης  και όχι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη φυτική παραγωγή του ΥΠΑΠΕ.

Αν το ΥΠΑΠΕ., ενεργοποιήσει την νομοθεσία (Περί διαφήμισης προς χρήση βιοκτόνωνκλπ) μαζί με διασταύρωση στο ΓΕΜΗ και μια αναζήτηση στο Internet, θα ανακαλύψει πολλούς επιτήδειους εφαρμοστές ,έτσι  ώστε να περιοριστή η ανεξέλεγκτη χρήση βιοκτόνων, ο αθέμιτοςανταγωνισμός, η παραπλάνηση των καταναλωτών  και επιπλέον δε να μην χρειάζεται να γίνονται καταγγελίες με χρονοβόρες διεκπεραιώσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΥΠΑΠΕ., τα Επιμελητήρια, οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, μαζί με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, Υγειονομικού και Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος για την Δημόσια Υγεία στη χώρα μας, θα πρέπει να δώσουν «πολυμέτωπη αντιμετώπιση » προκειμένου να διατηρήσουν σε Ασφαλή Επίπεδα και τους δείκτες υγιεινής των εσωτερικών χώρων.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue