Ελβετία: Το «διαμάντι» των Άλπεων μας περιμένει!

Ελβετία ο τοπ προορισμός για τον χειμώνα.

Το καλοκαιράκι έφτασε στο τέλος του και γυρίζωντας από τις καλοκαιρινές μας διακοπές με γεμάτες μπαταρίες ψάχνουμε για ένα επόμενο break. Για αυτούς που αγαπάνε τους χειμωνιάτικους μήνες του χρόνου, έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς δεν είναι άλλος από την Ελβετία.

Η Ελβετία βρίσκεται στην δυτικοκεντρική Ευρώπη, με πρωτεύουσα την μαγευτική Βέρνη, ενώ μεγαλύτερη της πόλη είναι η Ζυρίχη. Επίσημες γλώσσες της Ελβετίας είναι τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Η Ελβετία έχει πολλές πόλεις που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όπως τη Γενεύη και τη Λουκέρνη, όλες γεμάτες με παραμυθένια τοπία.

 Η Γενεύη αρχικά είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη μετά την Ζυρίχη ενώ θεωρείται γαλλική αποικία. Έχει χαρακτηριστεί ως ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ και πρωτεύουσα της Ειρήνης.

96 big 1

Η μαγευτική λίμνη της Γενεύης είναι η πιο μεγάλη σε όλη την δυτική Ευρώπη που βρίσκεται ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά των Άλπεων ενώ είναι και η κύρια πηγή πόσιμου νερού για ολόκληρη την πόλη. Γύρω από την λίμνη υπάρχει μονοπάτι το οποίο οδηγεί στους αγγλικούς κήπους Jardin Anglais καθώς και στο φημισμένο συντριβάνι Jet d’Eau το οποίο φαίνεται από όλη την πόλη.

horloge fleurie geneve suisse

jet

Ένα ακόμα αξιοθέατο είναι το μουσείου του CERN όπου γίνονται τα μεγαλύτερα πειράματα φυσικής σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο όπου ασχολείται με την δημιουργία και την εξέλιξη του κόσμου καθώς και με την εξήγηση του Bing Bang.

l esterno di univers

Το Παλάτι των Εθνών δεν έχει λιγότερη σημαντική θέση στα αξιοθέατα της Γενεύης καθώς είναι η έδρα που στεγάζει την κοινωνία των εθνών και κέντρο όπου συμβαίνουν όλες οι διπλωματικές διασκέψεις. Χτίστηκε το 1929 και από τότε κρατάει και διατηρεί το πνεύμα που ώθησε τους ανθρώπους να κάνουν βάση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και συγκέντρωσης των εθνών την Γενεύη.

un united nations geneva the league of nations palace 1

Μια ακόμα πόλη που αξίζει την επίσκεψη μας είναι η Ζυρίχη  η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας. Βρίσκεται όχι μόνο στο κέντρο της χώρας αλλά και στο κέντρο της Ευρώπης, καθώς είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, με πλήθος δραστηριοτήτων και νυχτερινή ζωή που δεν θα βρούμε σε καμία άλλη πόλη. Μπορεί να θεωρηθεί ακόμα το πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της Ελβετίας.  Όταν την επισκεφτούμε αξίζει να πάμε στο Niederdorf, την παλιά πόλη ενώ την νύχτα ο ποταμός Limmat προσφέρεται για περπάτημα καθώς το μονοπάτι κατά μήκος δίνει μαγευτική θέα.

zuerich grossmuenster muensterbruecke muensterhof limmatquai

b939cb332b77a2e515cb913dbc1c23e969a2119380edcad71ef47eb76a33aeff

Αυτές είναι μερικές από τις μαγικές πόλεις της Ελβετίας που αξίζει να επισκεφτούμε το χειμώνα και να δούμε τα αξιοθαύμαστα κτίρια, τα όμορφα φυσικά τοπία, τις ιστορικής σημασίας εκκλησίες και τα μουσεία που κρύβουν παγκόσμια ιστορία. Γι’ αυτό αν επιθυμούμε να κάνουμε ένα ταξίδι το χειμώνα η Ελβετία μας προσφέρει ότι κι αν ζητήσουμε και αναμνήσεις που θα κρατήσουμε για πάντα.

Καλό μας φθινόπωρο και καλά μας ταξίδια!

 

 

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue