Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F03%2Fseminars 1

Ενδυνάμωση καλλιτεχνών από καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας

«Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα.»

Γκαίτε, Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος, 1749-1832

Η Δημιουργική Βιομηχανία βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα λόγω αλλεπάλληλων lockdown. Παρουσιάστηκε επιτακτική ανάγκη για εύρεση νέων τρόπων επικοινωνίας, διαχείρισης, αξιοποίησης της τέχνης και δημιουργίας εσόδων. Σε μία προσπάθεια για εξέλιξη του πολιτιστικού τομέα στην Ελλάδα, επώνυμοι καλλιτέχνες βρίσκουν κοινό έδαφος με επαγγελματίες management και επικοινωνίας.

Σαν αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μία σειρά διαδικτυακών ομιλιών με σκοπό τον διαμοιρασμό εμπειριών και τη διάχυση γνώσεων. Tα Creative Industry Seminars, ξεκίνησαν με έναν κύκλο 10 ομιλιών στις 17 Μαρτίου και εκτείνονται μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ο κάθε εισηγητής προέρχεται από διαφορετική γωνιά του χάρτη του πολιτισμού. Ο Mr Bachata της latin σκηνής, η «απόκοσμη» Lia Hide, ο Hit The Bass της παγκόσμιας EDM, η indie Sma Rag Da με τον εναλλακτικό της ήχο, η jazz φινετσάτη Eva Sakellari και ο hip hop πολυμήχανος Χρήστος «Λάγνης» Πανοηλίας διασταυρώνουν τους δρόμους τους με κοινό όραμα και σκοπό. Εκεί θα συναντήσουν τον Κωνσταντίνο Πλατή του Theatromania.gr τον social media manager Γιώργο Καρανικολό, τον Αλέξανδρο «Zoltan» Μέλη και τον πολυπράγμονα μουσικό Βασίλη Γκίνο.

1

Οι ομιλητές έχοντας καθημερινή τριβή με το χώρο, έχουν βρει τους τρόπους και τις τεχνικές για το πώς αναδεικνύεται η καλλιτεχνική μοναδικότητα και πως μπορεί ο δημιουργός να έρθει σε ουσιαστική επαφή με το κοινό του. Οι ομιλίες γίνονται με θετική ενέργεια και διάθεση, σε κατανοητή γλώσσα και σε διαδραστικό περιβάλλον, το οποίο προσφέρει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στην δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών. Σε κάθε συνάντηση, δίνεται αρκετός χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις (QnA) έτσι ώστε όσοι το επιλέξουν να μπορούν να επιλύσουν τις όποιες μοναδικές απορίες τους.

Στο πλαίσιο της εύκολης πρόσβασης, τα σεμινάρια αυτά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρέχονται στην τιμή ενός θεατρικού εισιτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τα παρακολουθήσουν. Επιπλέον, αγοράζοντας περισσότερα από ένα webinars, μπορεί κάποιος να απολαύσει διάφορες προσφορές, ακόμα και έκπτωση που φτάνει το 41%.

Μέσα από αληθινά case studies, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με πραγματικές ιστορίες καλλιτεχνών που ξεπέρασαν τα πρακτικά εμπόδια και κατάφεραν να διακριθούν. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για όλες τις ομιλίες που παρακολουθεί κάποιος ζωντανά. Σκοπός των ομιλητών, πέρα από τον διαμοιρασμό των γνώσεων είναι να δημιουργήσουν διασυνδέσεις και μία κοινότητα δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου, που μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά. Οι εισηγητές, συνδυάζοντας τη θεωρητική και την πρακτική γνώση, προσφέρουν νέες αλλά και χιλιο-δοκιμασμένες τεχνικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους δημιουργούς να πάνε το έργο τους στο επόμενο επίπεδο.

Links:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:

creative-talks

Αναλυτικά τα σεμινάρια θα βρείτε:

www.eventora.com

Για ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ μπορείτε να επισκεφθείτε το διαγωνισμό:

woorise.com

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED