Δείτε ποιος είναι ο πιο “παχυντικός” μήνας, εποχή και ημέρα της εβδομάδας που παίρνουμε κιλά!

Σεπτέμβρης.  O πιο δύσκολος μήνας για να αρχίσετε δίαιτα. Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αρχίζουν και φεύγουν σιγά σιγά και μαζί με αυτό έρχονται τα πρώτα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου που αποθηκεύουμε τα μαγιό, τα φορέματα, και τα άλλα ανάλαφρα και καλοκαιρινά ρούχα μας.  Βγάζουμε πουλόβερ, μπουφάν και αλλα χειμωνιάτικα, αλλα ξεχνάμε να βγάλουμε και κατι άλλο, τα κιλά μας!

Σίγουρα στα χοντρά και μακριά ρούχα του χειμώνα κρύβονται όλες οι ατέλειες και αυτό μας κάνει να πέφτουμε σε λήθαργο και να μην ασχολούμαστε τόσο πολύ με το σώμα μας. Από την άλλη,  η μικρή διάρκεια της ημέρας και το κρύο μας κρατάνε στο σπίτι χωρίς να κινούμαστε με αποτέλεσμα να περνούμε παραπανίσια κιλά. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει και έρευνα που παραγματοποιηθηκε απο μια ιδιωτική εταιρία, διεξήγε έρευνα σε 2.000 ανθρώπους για να βρουν ποιος είναι ο πιο παχυντικός μήνας και ποια εποχή του έτους οι άνθρωποι αποκτούν πιο πολύ βάρος καθώς και ποια ημέρα της εβδομάδας.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν οτι στην προσπάθεια να μειώσουν τα νούμερα της ζυγαριάς κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν πιο δύσκολη από ότι τους άλλους μήνες κατά μέσο όρο. Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας βρέθηκαν να είναι η χειρότερες εποχές για να κάνει κανεις δίαιτα, με τους άντρες και γυναίκες να αυξάνουν έως 5 κιλά και 4 κιλά, αντίστοιχα το σωματικό τους βάρος.

Επίσης η πιο πιθανή ημέρα για αύξηση του βάρους είναι το Σάββατο, και ακολουθούν η Κυριακή με 22% και η Παρασκευή με 19 % . Η Δευτέρα είναι η καλύτερη ημέρα για να ξεκινήσει κανείς δίαιτα, λόγω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ένοχοι για την παραπανίσια πρόσληψη θερμίδων που καταναλώσαν το Σαββατοκύριακο.

Με βάση τα παραπάνω φίλες μου ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης πάνω στα δικά σας ατομικά χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον πιο δύσκολο μήνα του έτους και να προετοιμαστείτε για τον δεύτερο που έρχετε σε τρεις μήνες Δεκέμβριο και βέβαια σε συνδυασμό με ενα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο θα επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ενημερωθείτε πως μπορείτε και εσεις να αρχίσετε ένα εξατομικευμένο προγραμμα εκγύμνασης με βάση τους δικούς σας στόχους!

Περιμένω με χαρά τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συμμετοχή σας σε προγράμματα εκγύμνασης ή οτιδήποτε έχει σχέση με άσκηση και υγεία!

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue