Εσείς τι ξέρετε για τον Φεβρουάριο;

Εσείς τι ξέρετε για τον Φεβρουάριο;

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης 

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τις λιγότερες ημέρες από κάθε άλλο μήνα. Είναι ο μήνας των Oscar, ο μήνας του Αγ. Βαλεντίνου, ο μήνας που ανθίζουν οι αμυγδαλιές, ο μήνας των απόκρεω, της Τσικνοπέμπτης και ο μήνας του Μπάμπη….

Όπου ο Μπάμπης είναι ο νεαρός με την μάσκα, το βαθύ βλέμμα, το πολλά υποσχόμενο στόμα, ο νεαρός που είναι λάγνος και επιρρεπής στις κραιπάλες, στις σεξουαλικές απολαύσεις και στις διαστροφές. Είναι ο νεαρός που βλέπει να υπόγεια νερά να αναβλύζουν και βουτάει μέσα τους…

 

Πσσσστ   τι έγραψε πάλι ο ποιητής. Θα το καθιερώσω, γιατί πολύ θέλω να μαθαίνω την ιστορία από πού προήλθε ο κάθε μήνας. Ο Φεβρουάριος είναι δεύτερος μήνας του έτους, είναι ο κουτσός Φεβρουάριος ή Φλεβάρης, ο Κουτσοφλέβαρος, με 28 ημέρες στις κανονικές χρονιές και 29 ημέρες στις δίσεκτες, κάθε τέσσερα χρόνια. Και επειδή τα ονόματα των μηνών είναι λατινικά, η λέξη Φεβρουάριος (februarius) προέρχεται από το ουσιαστικό februum, που σημαίνει καθαρμός, κάθαρση, λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού (Februa ή Februatio) που τελούνταν στην Ρώμη στη διάρκεια του μήνα.

Ακούστε λοιπόν πως έγινε η όλη ιστορία….Δείτε την συνέχεια στο nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue