Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F08%2Fimages easyblog articles 8892 LikeWomanCover

Έτσι Θα Αντιμετωπίσετε Τις Πανάδες!

Οι πανάδες, σε πρόσωπο και σώμα, είναι από τα πιο διαδεδομένα δερματικά προβλήματα. Τι είναι οι παναδες και τι είναι κηλίδες και ποια η διαφορά τους;

Πανάδες:ή μέλασμα ορίζουμε τις δερματικές βλάβες, καφέ χρώματος, μεγέθους μεγαλύτερου από τις κηλίδες και σχήματος ασαφώς περιγεγραμμένου. Ο όρος χλόασμα χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει το μέλασμα. Είναι μία επίκτητη υπερμελάγχρωση του δέρματος και προκαλούνται κυρίως από τη χρόνια και έκθεση στον ήλιο. Αποτελούν πολύ κοινές βλάβες του δέρματος και εμφανίζονται εντονότερα σε γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Η εμφάνισή τους γίνεται ξαφνικά μετά από κάποια ορμονική διαταραχή, λήψη ή τοπική εφαρμογή φαρμάκων που αυξάνουν την φωτοευαισθησία δέρματος καθώς και κατά την εγκυμοσύνη. Το πρόβλημα γίνεται έντονα ορατό με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το φθινόπωρο/χειμώνα ατονούν ή εξαφανίζονται πλήρως. Η κύρια εντόπισή τους είναι το πρόσωπο, συνήθως μέτωπο, άνω χείλος, ζυγωματικά και παρειές.

Κηλίδες:Με τον όρο Κηλίδες αποκαλούμε καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος που οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και κυρίως στη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Εμφανίζονται σε περιοχές όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ και παρουσιάζουν την τάση για πολλαπλασιασμό και αύξηση του μεγέθους τους, που αρχικά δεν ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά. Με το πέρασμα των χρόνων επέρχεται η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας η οποία μπορεί να επιταχυνθεί όταν το άτομο έχει εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία.Οι κηλίδες αυτές γίνονται εύκολα ορατές και οδηγούν πολλές φορές σε ψυχολογική επιβάρυνση των ασθενών. Δεν έχει αποδειχθεί πως έχουν κίνδυνο εξαλλαγής, αλλά η ύπαρξή τους μερικές φορές δυσχεραίνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Για αυτό το λόγο, αλλά και για αισθητικούς λόγους συνιστάται η θεραπεία τους.

Ακριβώς επειδή οι δυσχρωμίες συνδέονται με πολλούς παράγοντες -πέρα από τον ήλιο- και αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα θα ήταν αφελές να περιμένουμε να εξαφανιστούν ως διά μαγείας από το δέρμα μας. Μπορεί να μην υπάρχει πλήρης αντιμετώπισή τους όμως η εικόνα ενός δέρματος με κηλίδες και πανάδες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, ανάλογα με το πόσο πλήρης και δραστική είναι η φροντίδα που θα ακολουθήσουμε και το πόσο γρήγορα θα αντιδράσουμε, μόλις διαπιστώσουμε την εμφάνισή των δυσχρωμιών. Όμως στο θέμα του αποχρωματισμού τους, θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη «βιασύνη». Οι πανάδες, ανάλογα βέβαια και με την έκτασή τους, χρειάζονται μία συνδυαστική εφαρμογή βημάτων που μπορεί να διαρκέσει από λίγους έως πολλούς μήνες. Σωστά, μεθοδικά και αργά βήματα.

Για να βελτιώσετε από ορατά έως και θεαματικά την εικόνα του δέρματος με δυσχρωμίες, χρειάζεται να ακολουθήσετε μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα:

Ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης: για να μειώσετε στο μέγιστο τις δυσχρωμίες του καλοκαιριού, χρειάζεστε ένα πολυδύναμο σύστημα λεύκανσης που θα επαναφέρει την ομοιομορφία στον χρωματικό τόνο του δέρματός σας. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης. 

Ξεκινήστε με την μια κρέμα ημέρας με συνδυασμό τριπλού συστήματος λεύκανσης και αντηλιακής προστασίας που προλαμβάνει τις δυσχρωμίες και αντιμετωπίζει τις κηλίδες ηλικίας (age spots). Το βράδυ, κάντε μία απολέπιση των νεκρών κερατινοκυττάρων με ένα πίλινκ που αποχρωματίζει τις επιφανειακές κηλίδες και συνεχίστε με μια κρέμα που ενδείκνυται για καταπολέμηση πανάδων και αποδεδειγμένα αυξάνει τη λεύκανση της επιδερμίδας.Αν και σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές σε καταστήματα ομορφιάς, υπάρχει επίσης και μια φυσική εναλλακτική η οποία μπορεί να σας προσφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα 

Μαϊντανός για τον καθαρισμό από κηλίδες και πανάδες

Ο μαϊντανός είναι ένα από εκείνα τα καταπληκτικά φυσικά προϊόντα που έχουν εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες για το δέρμα καθώς διαθέτει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία διεισδύουν σε βάθος, εξαλείφουν τα νεκρά κύτταρα και απομακρύνουν κηλίδες και πανάδες, καθώς και άλλες ατέλειες του δέρματος που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνισή σαςΜια συνταγή για τονωτικό από μαϊντανό για να μειώσετε κηλίδες και πανάδες.

Υλικά

• 1 κούπα (200 ml) βραστό νερό

• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι ή μηλόξυδοΠροετοιμασία

• Βράζετε την κούπα με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε τις δύο κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμόνι ή το μηλόξυδο και τα ανακατεύετε καλά.

• Αποθηκεύετε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και το εφαρμόζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας, πρωί και απόγευμα.

• Διατηρείται στο ψυγείο για πέντε με έξι ημέρες.

• Επειδή αποτελείται από φυσικά υλικά μπορεί να μην παρατηρήσετε κάποια διαφορά στην πρώτη εφαρμογή. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να γνωρίζετε ότι αυτά τα πράγματα θέλουν λίγο χρόνο για να δράσουν. Ωστόσο, αν το χρησιμοποιείτε τακτικά θα παρατηρήσετε βελτίωση σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι μια καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας φέρνει πάντα τα πιο όμορφα αποτελέσματα…

RECENT

RELATED