Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F03%2Flikewomangr evi stathatou sinedefxi 3 1

Εύη Σταθάτου: «Ο ρόλος της γυναίκας κρύβεται κάπου μέσα μας»

Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας, καταξιωμένη και πάνω από όλα γυναίκα και πολύ όμορφη. Μιλάμε για την υπέροχη Εύη Σταθάτου τη «μαμά» του γνωστού και καταξιωμένου blog mytwins.gr.

Για την Εύη το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μια αστείρευτη δύναμη και πηγή έμπνευσης για όλες μας. Εμείς την ξεμοναχιάσαμε για λίγο, να μας πει για το καινούργιο της ξεκίνημα το parent coaching.

Κατ’ αρχάς θέλω να πεις ποια ήταν η επαγγελματική σου πορεία, πως άρχισες και πως κατέληξες να έχεις το δικό σου site, να συνεργάζεσαι με μεγάλα brand και στο τέλος να γίνεις parent coaching.

Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να δημιουργήσω το mytwins.gr είχα εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες στον τομέα της επικοινωνίας και του Μάρκετινγκ. Η ιδιότητα της μαμάς, οι ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά μου ως νέα μαμά διδύμων, αλλά και η ανάγκη να μπορώ να έχω ένα ευέλικτο πρόγραμμα που να μου επιτρέπει να είμαι κοντά στα παιδιά μου και να τα μεγαλώνω εγώ, με οδήγησε στο να δημιουργήσω τη δική μου εταιρία και να προσπαθήσω βήμα βήμα να την εξελίξω. Το mytwins.gr έφερε στη ζωή μου το blogging και μια όμορφη, διαδραστική σχέση με τις μαμάδες που με παρακολουθούν. Οι όμορφες συνεργασίες με brands που εμπιστεύομαι και η δημιουργία digital περιεχομένου ήρθε με το πέρασμα των χρόνων, καθώς η παρουσία μου στον digital κόσμο μεγάλωνε, και αισθάνομαι ευγνώμων για αυτές. Η ειλικρινής και διαδραστική σχέση μου με τους γονείς, και κυρίως με τις μαμάδες, ήταν για μένα το κίνητρο να πάω ένα βήμα παρακάτω σε ό,τι αφορά στις γνώσεις μου γύρω τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής μας, αυτόν του γονιού και πώς θα τον βελτιώσουμε. Επέλεξα έτσι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών στην Αμερική από το οποίο απέκτησα την πιστοποίηση του Parent Coach. 

Πως σου ήρθε η έμπνευση από το blogging να γίνεις και σχεδιάστρια και να δημιουργήσεις την δική σου σειρά  myTwinsby Evi Stathatou;

Αγαπώ πολύ τη μόδα, και τη γυναικεία και την παιδική, και ήθελα πολύ μέσα από το mytwins.gr να δημιουργήσω μια μικρή συλλογή για τις οικογένειες των διδύμων, με προτάσεις δώρων και χρήσιμα αξεσουάρ που θα τους λύσουν τα χέρια! Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος να κάνουμε κι άλλα πράγματα στο E-shop του mytwins.gr, αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση η προτεραιότητα μου είναι το parent coaching και κάποιες άλλες δραστηριότητες έχουν μείνει λίγο πίσω. Το έχω αποδεχτεί όμως, γιατί εδώ και λίγα χρόνια έχω σταματήσει να κάνω τον σούπερ ήρωα! Χαχα!

likewomangr evi stathatou sinedefxi 1
Μέσα σε όλο αυτό που έχεις δημιουργήσει, υπάρχει χρόνος για την Εύη;

Καλή ερώτηση! Πολύς χρόνος δεν υπάρχει. Όμως φροντίζω να παίρνω μικρές ανάσες από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, όποτε μπορώ. Το καλοκαίρι πέρασα μετά από πολλά χρόνια ένα Σαββατοκύριακο με τις φίλες μου. Το είχαμε τόση ανάγκη και περάσαμε τόσο όμορφα που αποφασίσαμε να το καθιερώσουμε και τώρα περιμένουμε την επόμενη καλοκαιρινή μας απόδραση! Επίσης ξεκίνησα εδώ και ένα χρόνο τένις, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και είναι ο δικός μου χρόνος μέσα στην εβδομάδα! Απίστευτη εκτόνωση! Και παρόλο που το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι μια τρέλα με τις υποχρεώσεις της δουλειάς και τις δραστηριότητες των παιδιών, προσπαθούμε με τον άντρα μου να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για εμάς. Και μπορώ να πω ότι όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν, το καταφέρνουμε πιο συχνά!

Θέλω λίγο την άποψη σου ως διάσημη influencer πως βλέπεις τα digital στην σημερινή εποχή και εάν συμφωνείς με τον τρόπο που το διαχειρίζονται τα σημερινά κορίτσια.

Κάθε γενιά είναι διαφορετική. Και κάθε προηγούμενη γενιά θα έχει πάντα δυσκολία να αποδεχτεί τις τάσεις της νέας εποχής, γιατί απλά έχει άλλα βιώματα. Όσο και αν είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με τη χρήση της τεχνολογίας και με τα Social Media, κάποια πράγματα μπορεί να μας δυσκολεύουν στο να τα αποδεχτούμε. Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουν τα σημερινά παιδιά, κατά τη γνώμη μου, είναι το θέμα της ασφάλειάς τους στο διαδίκτυο. Είναι απαραίτητο να διδάξουμε στα παιδιά με σύγχρονους τρόπους ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι και πρέπει να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους σε καθημερινή βάση.

2 χρόνια μετά την πανδημία και σε περίοδο κρίσης πως νιώθεις και πως τα βλέπεις τα πράγματα;

Είμαι αρκετά κουρασμένη, όπως όλοι. Νιώθω κάποιες στιγμές ότι μόλις βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, κάτι γίνεται… σαν να πέφτει μια βαριά πόρτα και να χάνεται το φως… μονίμως παλεύουμε να βγούμε από κάποια κρίση. Αλλά τελικά ίσως αυτή είναι η ζωή. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι… Και για αυτό καλό είναι να ζούμε την κάθε μας μέρα με ευγνωμοσύνη και με αγάπη και να μην ασχολούμαστε με μικρότητες, με τοξικούς ανθρώπους και καταστάσεις που μας τραβάνε πίσω και μας παίρνουν την ενέργεια και το χαμόγελό μας.

Parent coaching…από που προέκυψε όλο αυτό; Θεωρείς ότι είναι κάτι που το χρειάζονται οι σημερινοί γονείς;

Το Parent Coaching προέκυψε από την ανάγκη μου να μπορώ να υποστηρίζω τους γονείς που συναναστρέφομαι καθημερινά και να τους βοηθάω στις μικρές και μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους. Ο ρόλος του γονιού είναι ο σημαντικότερος στη ζωή μας. Αρκεί να σεκφτεί κανείς ότι από το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δημουργούνται και αλλάζουν οι κοινωνίες που ζούμε. Είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε. Όμως, κανένας άνθρωπος δεν γεννήθηκε γονιός και είναι καλό να ζητάμε βοήθεια όταν νιώθουμε ότι αυτά που ξέραμε και κάναμε μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν. Και υπάρχουν νέοι, σύγχρονοι τρόποι να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία και την ειλικρινή σύνδεση μαζί τους, τρόποι που μπορούν να δημουργήσουν ευτυχισμένες οικογένειεες και κατά συνέπεια ευτυχισμένες κοινωνίες.

likewomangr evi stathatou sinedefxi 1 1
Το 2022 πως βλέπεις τους γονείς απέναντι στα παιδιά και τα παιδιά απέναντι στους γονείς;

Τα παιδιά πάντα έχουν ανάγκη και αποζητούν από τους γονείς αγάπη, φροντίδα, προσοχή. Και όταν δεν την παίρνουν μέσα από τις θετικές τους συμπεριφορές, θα την επιδιώξουν τραβώντας την προσοχή με ανεπιθύμητες, αρνητικές συμπεριφορές. Έτσι είναι κατασκευασμένος ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μπαίνει σε “λειτουργία επιβίωσης” όταν δεν αισθάνεται ασφάλεια. Και αυτό είναι κάτι που εμείς οι γονείς μπορούμε να αλλάξουμε, αρκεί να θέλουμε. Νιώθω ευτυχώς ότι οι σημερινοί γονείς ψάχνουν πολύ, διαβάζουν, παρακολουθούν σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων, προσπαθούν γενικά να βρουν λύσεις και να αλλάξουν ότι δεν λειτουργεί. Εδώ έρχεται και ο δικός μου ρόλος ως Parent Coach. Μέσα από μια προσωποκεντρική διαδικασία, μέσω προσωπικών συνεδριών συνεργάζομαι με τους γονείς με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων και τη βελτίωση των σχέσεων με έναν θετικό τρόπο διαπαιδαγώγησης.

Τι σημαίνει για εσένα οικογένεια και πως βλέπεις ο θεσμός αυτός να εξελίσσεται στα επόμενα χρόνια.

Οικογένεια είναι για τον καθένα αυτό που ο ίδιος ορίζει. Υπάρχουν πολλά είδη οικογένειας και άνθρωποι με τους οποίους δεν έχεις απαραίτητα συγγενική σχέση, αλλά θεωρείς οικογένεια. Η οικογένεια πάντως με την τυπική σημασία της λέξης εξελίσσεται όσο οι κοινωνίες αλλάζουν. Η σημασία της για μένα παραμένει μεγάλη, γιατί η οικογένεια είναι η μικρογραφία και απαρχή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηρίζονται οι γονείς στο έργο τους.

Εάν σου λέγανε να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν θα άλλαζα τίποτα, πιστεύω…. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω στη ζωή μου, παλεύω καθημερινά όπως όλος ο κόσμος για το καλύτερο της οικογένειάς μου, αλλά έχουμε την υγεία μας και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν είχα όμως ένα μαγικό ραβδάκι, θα ήθελα να αλλάξω την αδικία που υπάρχει στον κόσμο. Να σταματήσει ο πόλεμος και να μην υπάρχουν στη γη παιδιά που πεινάνε και δεν έχουν τα στοιχειώδη αγαθά για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα.

Τι συμβουλή θα έδινες στις σημερινές μελλοντικές μανούλες;

Μια μόνο συμβουλή θα έδινα! Να θυμούνται πώς κάνουν το καλύτερο που μπορούν με τα εργαλεία και τις γνώσεις που έχουν στη διάθεσή τους! Κανένας μας δεν γεννήθηκε γονιός! Και είναι καλό να κάνουμε πέρα τις καθημερινές τύψεις που μας τρώνε και δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη ζωή μας!

likewomangr evi stathatou sinedefxi 2 1
Είναι εύκολο να βάλεις όρια στα σημερινά παιδιά; Και πως το καταφέρνεις;

Εύκολο και αυτονόητο δεν είναι τίποτα, θεωρώ. Τα όρια όμως είναι σημαντικό να υπάρχουν. Τα χρειάζονται και τα ίδια τα παιδιά για την ασφαλή ανάπτυξή τους. Τα όρια όμως για να τηρούνται πρέπει να είναι σαφή, κατανοητά και να προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Η σχέση μας με τα παιδιά μας όταν έχει ως βάση την αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να κάνει ευτυχισμένους ανθρώπους.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον ρόλο της μαμάς από τον ρόλο της γυναίκας;

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια που γινόμαστε μαμάδες, οι ρόλοι μπερδεύονται, για την ακρίβεια συνήθως ο ρόλος της γυναίκας κρύβεται κάπου μέσα μας! Που να τον βρεις μεταξύ θηλασμών, βρεφικού κλάματος και ατέλειωτης κούρασης; Όμως όσο βρίσκουμε τις νέες μας ισορροπίες, εμφανίζεται πάλι η γυναικεία μας πλευρά. Εξάλλου όλα είναι στοιχεία της προσωπικότητας μας που μπορεί μετά τη μητρότητα να ξαναγεννιέται!

Θα μας πεις από που πηγάζει το αστείρευτο χαμόγελό σου;

Όταν σκέφτομαι τα παιδιά μου χαμογελάω! Είναι η δύναμή μου και ο λόγος που θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερη στη ζωή μου!

Μια ευχή σου;

Υγεία και ειρήνη…

Ακολουθείστε την Εύη Σταθάτου στα social facebook  | instagram |www.evistathatou.com | www.mytwins.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED