Skip to main content
gkalet sparaggia 2 3579075f

Εύκολη (πίτα) γκαλέτ με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Γκαλέτ … Δεν είναι πίτα, δεν είναι τάρτα, είναι γκαλέτ!

Η γκαλέτ είναι ένα είδος πίτας από τη Γαλλία. Είναι ιδανική για όσους δεν το ‘χουν και πολύ με τις πίτες ή θέλουν να ετοιμάσουν κάτι πολύ γρήγορα, καθώς δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και τεχνική. Τώρα λοιπόν που τα σπαράγγια είναι στα καλύτερά τους, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί. Ο συνδυασμός θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

4 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτάΨήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλατοπίπερο
  • 115 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φύλλο σφολιάτα
Συνταγή για να φτιάξετε εύκολη γκαλέτ με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί |  Μια απολαυστική "τάρτα" που θα σας ενθουσιάσει.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
  2. Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε τα σκληρά κομμάτια από την άκρη. Δεν τα πετάμε, τα καθαρίζουμε από τυχόν ίνες και τα κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση (ζωμός κλπ.). Στη συνέχεια κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σπαράγγια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Κρατάμε το 1/4 του κατσικίσιου τυριού και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω στην λαδόκολλα και γυρνάμε τις άκρες γύρω- γύρω. Με ένα πιρούνι χαράζουμε σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει.
  6. Απλώνουμε το μείγμα του κατσικίσιου τυριού σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το μείγμα των σπαραγγιών, φροντίζοντας να απλωθεί ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε την εύκολη γκαλέτ με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  8. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε την γκαλέτ να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί που έχουμε κρατήσει. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε από πάνω λεπτές φέτες προσούτο. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RELATED