Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F11%2Ffacelifting

Facelift: Η επέμβαση που γυρίζει το χρόνο πίσω – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιο διαδεδομένη επέμβαση

Μήπως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και αποκτήσουμε ένα σφικτό και νεανικό δέρμα;

Όπως όλες γνωρίζουμε, καθώς μεγαλώνουμε, το πρόσωπό μας αρχίσει και δείχνει πιο εμφανή τα σημάδια γήρανσης. Το δέρμα του προσώπου αρχίζει και χάνει την ελαστικότητά του, ενώ οι μαλακοί ιστοί κοιλαίνουν και το ίδιο το οστό αρχίζει να απορροφάται. Τι είναι αυτό που επιζητάμε; Ένα πρόσωπο πιο νεανικό. Γιατί ένα είναι σίγουρο, όσα χρόνια και αν περάσουν το χαμόγελό μας δεν πρέπει να σβήσει.

Το Face Lift έρχεται λοιπόν να γίνει σύμμαχός μας στη μάχη με τα σημάδια του χρόνου.

Δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι, βλέποντας κάποια παράξενα αποτελέσματα.

Αν έχει επέλθει σημαντική χαλάρωση στο πρόσωπο (στις παρειές, στις πλάγιες περιοχές του σαγονιού και στον λαιμό) και θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια έως και δέκα χρόνια, η καλύτερη επιλογή για την ανασύσταση και την αναδόμηση του προσώπου είναι το χειρουργικό lifting.

Η ίδια η επέμβαση προσφέρει μόνον καλά και φυσικά αποτελέσματα, εφόσον αποφευχθούν οι υπερβολές και από τον ασθενή που πρέπει να έχει λογικές απαιτήσεις και από τον γιατρό που πρέπει να αποφύγει την οποιαδήποτε υπερδιόρθωση.

Παραμόρφωση επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί στο πρόσωπο από υπερβολική χρήση ενέσιμων υλικών ή μόνιμων υλικών (υγρή σιλικόνη, παραφίνη, κλπ.)

Το face lifting είναι μια εξατομικευμένη υπόθεση όπου συζητιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά.

d01359ad70c4d42c960f92f790c5e95c

Δεν πρέπει ποτέ να τραβηχτεί υπερβολικά το δέρμα.

Ολη η στήριξη του προσώπου πρέπει να γίνει, ανασυντάσσοντας το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (Superficial Muscle Aponeurotic System) ή SMAS όπως λέγεται χάριν συντομίας.

Το δέρμα πρέπει απλώς να μην τραβηχτεί πολύ και να μετρηθεί σωστά πριν την εκτομή του.

Ο ασθενής, εάν είναι καπνιστής, είναι καλό να έχει περιορίσει το κάπνισμα, εάν δεν μπορεί να το διακόψει, έναν με δύο μήνες πριν την επέμβαση, αλλά και στο διάστημα της αποθεραπείας.

Σημαντικό για το αποτέλεσμα, είναι επίσης να φροντίζει κανείς ώστε η διατροφή του να είναι υγιεινή και ισορροπημένη και να μην έχει συχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους του.

Φυσικά δεν εννοείται lifting χωρίς τομές τις οποίες φροντίζουμε να τοποθετούμε σε σημεία που είναι δυσκολότερο ορατά.

Ο Δρ. Παπαγεωργίου δεν είναι σύμφωνος με τις επιλεκτικές μεθόδους κατά περιοχή, γιατί πολύ απλά στην ηλικία που χρειάζεται να γίνει το lifting δεν μπορείς να φτιάξεις το ένα σημείο και να αφήσεις το άλλο.

Οι τομές γίνονται εμπρός και πίσω από το αυτί καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να ξυρίσουμε τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη.

Στον λαιμό εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί τομή στην φυσιολογική πτυχή που δημιουργείται αμέσως μετά το τελείωμα του πηγουνιού, μέσω της οποίας γίνεται η προσπέλαση της περιοχής.

Στην περιοχή μπορεί να εφαρμοσθεί εάν κριθεί απαραίτητο και λιποαναρρόφηση.

39ad046cd2e37c6cf682f297f5e9c7f6

Η επέμβαση διαρκεί 3 έως 4 ώρες. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανέναν επίδεσμο και αφού έχουν λουστεί τα μαλλιά του.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτά και αρχίζουν να αφαιρούνται από την τρίτη μετεγχειρητική μέρα σταδιακά.

Μετά την πρώτη εβδομάδα αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές).

Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει πιο ελεύθερα μετά τις 12 – 15 μέρες.

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η επούλωση των τραυμάτων είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο και από σημείο του σώματος σε σημείο.

Στην διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κρέμες και προστασία από τον ήλιο.

Εχοντας πραγματοποιήσει ένα πετυχημένο face lifting δημιουργούμε μια τέλεια και μακράς διάρκειας υποδομή στο πρόσωπο. Η οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στη συνέχεια (peeling, ενέσιμα εμφυτεύματα, θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, κλπ.) θα έχει σαφώς πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED