Φιλίες ή Λυκοφιλίες;

Και άντε να μου πεις ότι έχεις φίλους και άντε να το δεχτώ , έχουμε και λέμε υπάρχουν στις μέρες μας αληθινές φιλίες που να σε αγαπάνε και να είναι δίπλα σου σε όλα ακόμα και στα δύσκολα ; Σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας που ο καθένας πράττει ανάλογα τις ανάγκες του και εκμεταλλεύεται τον άλλον για να πετύχει τον στόχο του. 
Να αναφερθώ στις φιλίες μεταξύ των γυναικών ; Ναι θα αναφερθώ, γιατί πραγματική φιλία υπάρχει σε πολύ λίγες περιπτώσεις μιας και οι περισσότερες «φίλες» σκέφτονται πως θα αρπάξουν η μια την σχέση της άλλης – Έλεος απλά-, πως θα κατηγορήσουν η μια την άλλη, πως θα κουτσομπολέψουν και θα θάψουν η μια την άλλη πίσω από την πλάτη και φυσικά η ζήλεια και ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ τους σε όλα. Σιγά σιγά κορίτσια μην σφάζεστε για έναν άντρα, για ένα ρούχο ή δεν ξέρω και εγώ τι… Προσωπικά δεν έχω πολλές κολλητές, γιατί απλά δε εμπιστεύομαι και όσες έχω τις έχω εδώ και χρόνια που τις ξέρω και έχουμε περάσει πολλά. Ο κώδικας μην αγγίξεις την σχέση μου, τον πρώην μου ή αυτόν που θέλω δεν υπάρχει πλέον τα έχουμε ισοπεδώσει όλα.
 
Τι να αναφέρω την φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας ; Άντε να το πω και αυτό, προσωπικά έχω πολλούς άντρες φίλους, γιατί δεν θα κοιτάξει ποτέ πως θα μου βγάλει το μάτι πισώπλατα. Κάνουμε χαβαλέ και λέμε τα των σχέσεων. Φυσικά αν έχουν σχέση κρατάμε και τις αποστάσεις μην έχουμε και θέματα… αλλά και εδώ σπάνιο να είσαι φίλη με έναν άντρα γιατί κάποια στιγμή ίσως τον δεις και ερωτικά. Προσωπικά και πάλι επειδή έχω χαλάσει 2 φιλίες δεν το έκανα ποτέ ξανά να ερωτευτώ φίλο μου, αλλά θα μου πεις και που θα βρεις την επόμενη σχέση; Και σου απαντώ πρέπει ντε και καλά να είναι ο κολλητός σου ή ο φίλος/ γνωστός του πρώην; Αλλά έρωτας είναι αυτός ποτέ δεν ξέρεις….
 
Και άντε να σου πω και την τελευταία που εδώ γελάμε : Πρώην και φιλία εντάξει γελάστε άφοβα… Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο για κάτι τέτοιο…Μην πιστεύτε όσους λένε ότι μείνανε φίλοι με πρώην τους…Αυτό είναι και λίγο αρρωστημένο, πώς μένεις δηλαδή φίλη μαζί του ; Τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες » έλα ρε πάμε για καμία μπύρα να σου γνωρίσω τον νύν και να τα πούμε ; » Όχι όχι και πάλι όχι ότι τελειώνει τελειώνει και μένει στο παρελθόν . Και άντε να δεχτώ το σχετικό μα τα είχαμε 1 μήνα μόνο άρα να είμαστε και φίλοι…και που ξέρεις ότι δεν θα έχεις συναισθήματα αργότερα για αυτόν που τα είχατε για 1 μήνα μόνο; Προσωπικά δεν κρατάω φιλίες με πρώην, πολύ σπάνια να μιλήσω με πρώην μου και αυτό για τα τυπικά. Αυτό μας έλειπε να μαστε και κολλητοί – να το ζήσω και αυτό και τι στον κόσμο-
 
Για να δείτε εάν ο άλλος αξίζει την φιλία σας πρέπει να τον τεστάρετε, να τον περάσετε από ιερή εξέταση, δεν είναι εύκολες οι φιλίες στις μέρες μας… είναι μόνο λυκοφιλίες….αλλά υπάρχουν και φιλίες που μετριούνται στα δάχτυλα και ξέρετε ότι αξίζουν…
 
Στην υγεία εκείνων των γυναικών που κοιτάζουν τις σχέσεις και τους πρώην ή αυτούς που θέλoυν και κατά βάθος αυτοαποκαλούνται “φίλες”, στην υγεία εκείνων των φίλων ή γνωστών που δηλώνουν φίλοι, αλλά κατά βάθος κρύβουν ο ένας για τον άλλου συναισθήματα και δεν το παραδέχονται ποτέ και τέλος στην υγειά των πρώην που δηλώνουν φίλοι χωρίς συναισθήματα…εύγε και πάλι εύγε σε όσους το κατάφεραν, πείτε και μένα πως το κάνατε και σήμερα κιόλας θα πω στον πρώην μου να είμαστε φίλοι. Στην υγειά σας λοιπόν και σας παραδέχομαι!!
 
Τίνα Μιχαηλίδου για το Nagging Bed

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue