#Follow…10 Βήματα Προς Την Ευτυχία

Καλή τύχη αγαπημένοι μου φίλοι! Το κυνήγι της ευτυχίας είναι …σαφάρι. Προσοχή λοιπόν.

1. Σταμάτα να είσαι σκλάβος της δουλειάς σου.
Η καριέρα και η επαγγελματική ανέλιξη απαιτεί να δουλεύεις επί ώρες ασταμάτητες καθημερινά . Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να εκπληρώσεις τα όνειρά σου και να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά χρειάζεται μια ισορροπία για να είσαι χαρούμενος. Χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και σε άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής όπως η οικογένεια, οι φίλοι, τα χόμπι σου.

2. Μην προσπαθείς να τα έχεις όλα υπό έλεγχο.
Όλοι θέλουμε να ελέγχουμε πλήρως τις ζωές μας αλλά δεν γίνεται πάντα. Όσο κι αν προσπαθούμε, δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε. Όταν το καταλάβουμε αυτό, νιώθουμε καλύτερα με όσα μας προσφέρει η ζωή.

3. Σταμάτα να ζηλεύεις.
Δεν χρειάζεται πρώτα από όλα να συγκρίνεις τη ζωή σου ή τον εαυτό σου με τις ζωές ή τους γύρω σου. Αν πάψεις να ασχολείσαι με αυτό, θα έχεις περισσότερο χρόνο να εστιάσεις σε εσένα, σε όσα θέλεις να κάνεις και σε όσα μπορείς να πετύχεις εσύ.

4. Μην γκρινιάζεις.
Οι άνθρωποι που διαρκώς παραπονιούνται, δηλητηριάζουν την δική τους ευτυχία αλλά και των άλλων. Είναι καλύτερα αντί να γκρινιάζεις, να διοχετεύεις την ενέργειά σου στο να αντιμετωπίζεις ένα ένα τα θέματά σου και να καταστρώνεις το πλάνο δράσης σου.

5. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους.
Μερικές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε. Γενικά οι άνθρωποι έχουν την τάση να ρίχνουν ευθύνες σε κάτι ή κάποιον. Μοιάζει να είναι ένας αμυντικός μηχανισμός, καθώς δεν θέλουμε να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι για οτιδήποτε πάει στραβά. Αν πάψουμε όμως να μεταθέτουμε την ευθύνη, θα μπορέσουμε να εστιάσουμε καλύτερα στην αναζήτηση λύσεων.

6. Μη φοβάσαι την αλλαγή.
Πολλές φορές, ακόμη κι αν δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη δουλειά ή την προσωπική μας ζωή, αρνούμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά φοβόμαστε το καινούριο και άγνωστο ακόμη περισσότερο. Αν αποβάλλουμε αυτόν τον φόβο και αποδεχθούμε ότι η αλλαγή προς το καλύτερο είναι το πιο συναρπαστικό συναίσθημα που μπορεί κάποιος να βιώσει, τότε θα νιώσουμε πολύ καλύτερα.

7. Διώξε τους αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους.
Οι άνθρωποι επηρεάζονται εύκολα από τους γύρω τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι υιοθετούμε άθελά μας κάποιες συνήθειες και αξίες όσων μας περιβάλλουν. Οι κακές φιλίες, αυτές που ονομάζουμε αρνητικές ή τοξικές, μας κάνουν να είμαστε κατώτεροι από αυτό που μπορούμε, μας εμποδίζουν να φτάσουμε στην ευτυχία που αξίζουμε. Θέλουμε να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που μας γεμίζουν θετική ενέργεια, που μας εμπνέουν και μας οδηγούν να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο.

8. Μην μένεις προσκολλημένος στο παρελθόν.
Ναι μεν το παρελθόν είναι γεμάτο εμπειρίες, καλές και κακές, αλλά και ανθρώπους που αγαπήσαμε, που μας πλήγωσαν αλλά δε θέλουμε να ξεπεράσουμε, αλλά δεν πρέπει όλα αυτά να γίνονται τροχοπέδη για το μέλλον μας. Βεβαίως και δεν πρέπει να γεμίζουμε τύψεις, να μετανιώνουμε και να διστάζουμε να πάμε παρακάτω από φόβο. Ίσα ίσα, όσα έχουμε ζήσει θα πρέπει να αποτελούν πηγή μαθημάτων και σοφίας, που θα μας δώσει την ώθηση να διεκδικήσουμε τη χαρούμενη ζωή που αξίζουμε.

9. Σταμάτα να θεωρείς ότι έχεις πάντα δίκιο.
Κανείς δεν γεννήθηκε ξερόλας, αλάνθαστος και άμεμπτος. Γιατί λοιπόν να επιμένεις ότι έχεις πάντα δίκιο; Έτσι χάνεις την διδαχή που θα μπορούσε να σου προσφέρει η άλλη άποψη και μερικές φορές βλάπτεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, χαλώντας την ημέρα και την ηρεμία σου.

10. Μην βάζεις όρια.
Πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους ποτέ και ότι δεν θα καταφέρουν ούτε καν να τα προσεγγίσουν. Αυτό το αίσθημα ανικανότητας, η πεποίθηση ότι οι ικανότητές μας είναι περιορισμένες και έχουν όριο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευτυχία μας. Αν το ξεπεράσουμε αυτό, θα δώσουμε στον εαυτό μας πολύ περισσότερες ευκαιρίες και θα ανοίξουμε απίστευτους δρόμους προς την επιτυχία και την ευτυχία.

Γιώτα Ροζάνα Blogger

Είμαι η Γιώτα Ροζάνα και είμαι…όσο νιώθω. Λατρεύω την κόρη μου, τη σοκολάτα και το μπαλέτο. Εδώ θα σας παρουσιάζω τις ιστορίες μου χρησιμοποιώντας τρία υλικά: Εμπειρίες, Συναισθήματα και Αλήθειες!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue