Skip to main content
unnamed 4 %CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE e1698672065502 f72a3666

Follow the Routes event: Η μόδα και η τέχνη συναντούν τη επιχειρηματικότητα

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, το fashion crowd της Αθήνας συναντήθηκε με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στον αγαπημένο και γεμάτο ιστορία χώρο του Περιστυλίου Ζαππείου. Η βραδιά ήταν ένας φόρος τιμής στον απόλυτο shopping προορισμό που ενσαρκώνει εδώ και 2,500 χρόνια την ουσιαστική έννοια της Αγοράς. Το μεγαλύτερο open mall της Αθήνας, ένα συμβολικό σημείο συνάντησης και προορισμός, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της, το Agora Athens του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΕΑ), είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εκτείνεται στην περιοχή από την Πλάκα μέχρι και το Μοναστηράκι. Το κλασικό αυτό σημείο συνάντησης, όπου πάλλεται σήμερα η καρδιά 250 επιχειρήσεων, συνοδεύεται πλέον από ολιστικό Omnichannel Marketing, δωρεάν Wifi για όλους τους επισκέπτες, τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα με όλα τα καταστήματα της περιοχής, και social media που επικοινωνούν καθημερινά τα νέα και τις καμπάνιες του Agora Athens.

unnamed 3 1 e1698671951766

Η Πλάκα και το Μοναστηράκι, το σημείο όπου συναντώνται το εμπόριο με την κοινωνική συναναστροφή -τώρα και online, τα παραδοσιακά προϊόντα με τη μόδα, το παρελθόν με το μέλλον, προχωρά φέτος ως Agora Athens του ΕΕΑ, στην δημιουργία Cluster και διασύνδεσης με όμορες αγορές, αλλά και την καθιέρωση Ετήσιου Festivities Event, με συν διοργανωτή́ τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, και πρώτη εκδήλωση αυτή που απολαύσαμε το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου:

Το fashion and art event “Follow the routes” που συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Δήμος Αθηναίων στο Ζάππειο, ήταν μία υπέροχη ωδή στις γοητευτικές διαδρομές ανάμεσα στα στενάκια της αγοράς, με τα μαγαζιά́ που σε παρασύρουν να χαθείς αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που κρύβονται σε κάθε στροφή τους, για να σε ταξιδέψουν στην ιστορία μίας πόλης που αγκαλιάζει το παρελθόν της όσο καμία άλλη.
IMG 1771 scaled e1698671937388

Τους υψηλούς καλεσμένους της εκδήλωσης, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του ΕΕΑ, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας, καθώς και φορείς επιχειρηματικότητας και σωματείων, υποδέχθηκαν ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής, μαζί με ανώτατα στελέχη του Δήμου της Αθήνας και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Δύο μεγάλες οθόνες υποδέχονταν τους παρευρισκόμενους στην είσοδο, προβάλλοντας εικόνες από την Πλάκα και το Μοναστηράκι, τις ιστορικές διαδρομές που αποτελούν το Agora Athens του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ενώ η βραδιά ξεκίνησε με τη δημοσιογράφο Μίνα Μπιράκου, που σύστησε τους οικοδεσπότες: Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών που δίνουν ώθηση στο ελληνικό επιχειρείν. Ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, απηύθυνε χαιρετισμό προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», ενώ ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, χαιρέτησε την εκδήλωση μιλώντας για τις σχέσεις συνεργασίας με τον Δήμο, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Μίλησε ακόμα για τις κοινές δράσεις που σκοπό έχουν να γίνει η Αθήνα σημαντικός προορισμός shopping, με ιδιαίτερη εστίαση στην  προώθηση της ελληνικής παραγωγής και των αξιόλογων ελληνικών προϊόντων. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη, που τόνισε πως τέτοιες ενέργειες έχουν σαν στόχο να συνδεθεί κυρίως η νέα γενιά με την ελληνική παράδοση, ώστε να γνωρίσει ουσιαστικά την ιστορική αγορά της Αθήνας. «Η νεολαία μας πρέπει να μάθει ότι το κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο fast fashion και ξένα brands», τόνισε. «Θέλουμε οι νέοι να γνωρίσουν την ελληνική δημιουργικότητα, να την αγαπήσουν, και να τη στηρίξουν».

Στη συνέχεια, η συναρπαστική συνομιλία του παραδοσιακού με το μοντέρνο αποτυπώθηκε μοναδικά, μέσα από την τέχνη του Cacao Rocks. Ο κατά κόσμο Ιάσονας Μέγκουλας, ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί όσο κανείς άλλος τη σύνδεση του κλασικού με το σύγχρονο, αφού είναι ένας graffiti artist τα έργα του οποίου φιλοξενούνται τόσο στο δρόμο όσο και σε μεγάλα μουσεία, δημιούργησε στο κέντρο του περιστυλίου μαζί με δύο συνεργάτιδές του ένα έργο τέχνης πάνω σε μεγάλα κομμάτια καμβά. Μέσα από ένα ταξίδι χρωμάτων, υφών, και αισθήσεων που ζωντάνεψαν αρχετυπικά στοιχεία, από τους δρομείς και την Ακρόπολη μέχρι τις γάτες της Πλάκας, ερμήνευσε την πορεία της ανοιχτής αγοράς μέσα στα χρόνια και αποτύπωσε την έλξη που συνεχίζει να προκαλεί ως Agora Athens του ΕΕΑ, ακόμη και στον ψηφιακό κόσμο που κατοικούμε.

Λίγο αφότου ξεκίνησε η δημιουργία αυτού του ιδιαίτερου εικαστικού αφηγήματος με μούσα την Αθήνα, οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό fashion show: Δεκατρία μέλη της Ελληνικής  Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας παρουσίασαν από δύο δημιουργίες τους φορεμένες από μοντέλα που περπατούσαν στους χώρους του περιστυλίου. Ξεκινώντας από τον εξωτερικό χώρο, συνέχισαν γύρω από το installation, καταλήγοντας σε προκαθορισμένες θέσεις όπου κι έμειναν στατικά, αναδεικνύοντας τη δουλειά του κάθε σχεδιαστή ξεχωριστά. Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, παρέα με λουκούμια, μία κλασική λιχουδιά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιστορικό κέντρο, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το κλείσιμο της βραδιάς που ανέδειξε με τον ιδανικότερο τρόπο την καρδιά της ελληνικής δημιουργικότητας, και την ορμή που χαρίζει διαχρονικά στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας.
 

Χορηγοί:

Minoa Water
Κτήμα Μούσες
Pizza L’artigiano
Σχολή Pansik
Σχεδιαστές:

Kathy Heyndels
Γιώργος Ελευθεριάδης
Βασίλειος Ζούλιας
Maison Faliakos
Λιάνα Καμπά
Ντενίζ Ελευθερίου
Orsalia Parthenis
Ιωάννα Κουρμπέλα
Dassios
Άγγελος Μπράτης
Σωτήρης Γεωργίου
Χαρά Λεμπέση
Δημήτρης Πέτρου
Συντελεστές:

Creative Direction: Newness Agency
Art Direction: Newness Agency
Event Presenter: Μίνα Μπιράκου
Artist: Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks
Styling: Έλενα Παπασταύρου
Hair & Makeup: Φρέντυ Καλομπράτσος / Mac Cosmetics
Shoes: Tsakiris Mallas
Music: Γιάννης Κακαβελάκης
Pr & Communication: Newness Agency
Production & Coordination: Newness Agency
Strategy Agora Athens project: Βασίλειος Μπλέσιος CMO Lever

AGORA ATHENS
www.agoraathens.com
instagram @agora.athens.open.mall
facebook @AgoraAthensOpenMall

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED