Skip to main content
PAN 0064 scaled e1689680795108 c35bfc63

«Frozen in Time» από την κορυφαία Αμερικανίδα φωτογράφο Diane Tuft – Μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας

«Frozen in Time» από την κορυφαία Αμερικανίδα φωτογράφο Diane Tuft

H Έκθεση φωτογραφίας της κορυφαίας Αμερικανίδας φωτογράφου Diane Tuft, με τίτλο «Frozen in Time», εγκαινιάστηκε στις 28 Ιουνίου , στον νέο χώρο τέχνης artworx, που δημιούργησαν η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φράνσες. Πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση της γκαλερί που ύστερα από την ομαδική πρώτη έκθεση ελλήνων καλλιτεχνών, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τώρα στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό και τη σημαντική δημιουργό που το έργο της χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ίδια η Diane Tuft παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ μια μέρα πριν, στις 27 Ιουνίου, στις 19:30 μίλησε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για το έργο της.

Η  Diane Tuft είναι πολύ ευαισθητοποιημένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή και αυτό είναι και το θέμα της δουλειάς που παρουσιάζει στο  artworx, με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ταξίδια της στην Ανταρκτική και την Αρκτική. Ο φακός της αιχμαλωτίζει το απόλυτο λευκό των παγόβουνων, το εκτυφλωτικό φως του χιονιού, το καταγάλανο του ουρανού και το πυκνό μπλε του ωκεανού. Ένας άλλος κόσμος απλώνεται μπροστά μας και μας καλεί να τον γνωρίσουμε.

PAN 0206 scaled e1689680815947

Isabela Frances, Κωνσταντίνος Δέδες, Τζένη Οικονόμου, Ναταλία Ρίζου

Τα έργα της Tuft έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν στις δραματικές αλλαγές που επιφέρει η υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν τόσο την ανεξάντλητη ομορφιά των απομακρυσμένων τόπων που ταξίδεψε από τον Βόρειο, ως τον Νότιο Πόλο, αλλά και τα αποτελέσματα της ανθρώπινης επιρροής στο κλίμα της Γης που πλέον είναι ιδιαίτερα εμφανείς.

Το 2012, μια επιχορήγηση από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής έφερε την Diane Tuft στην Ανταρκτική. Επίσης επισκέφτηκε την Αρκτική το 2015 και το 2016. «Η Αρκτική λιώνει πιο γρήγορα από κάθε άλλη θέση στη Γη. Μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, προβλέπεται ότι ο ωκεανός θα υψωθεί οκτώ πόδια προκαλώντας τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη Γη. Αποφάσισα να τεκμηριώσω οπτικά το λιώσιμο της Αρκτικής πριν εξαφανιστεί αυτό το καταπληκτικό τοπίο», λέει η ίδια η φωτογράφος, που μεταφέρει την ομορφιά των παγωμένων αυτών τόπων και θέλει να μας ευαισθητοποιήσει ως προς τη διάσωση του πλανήτη.

PAN 0323 scaled e1689680859522

Η πορεία της Diane Tuft στη φωτογραφία είναι αξιοζήλευτη. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών στην Ουάσιγκτον, στο Μουσείο Bruce στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, στο Southampton Center στο Southampton, στην περίφημη Marlborough Gallery στη Νέα Υόρκη, κ.ά. Το έργο της περιλαμβάνεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης Whitney, καθώς και στο The International Center of Photography στη Νέα Υόρκη, όπως και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

PAN 0314 scaled e1689680895244

Diane Tuft: «Frozen in time».

Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου ως τις 9 Αυγούστου 2023.

artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721.  

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00.

Φωτογραφίες Πανουλής

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED