Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F07%2Fimages easyblog images 928 f266a1a4193bfc4b2916720c90f5af63 XL

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη συνταγή με μύδια και μουστάρδα

Όλα τα βήματα για να φτιάξετε εύκολα τα μύδια με ή χωρίς μουστάρδα, ότι πρέπει για αυτή την εποχή.

Εάν δεν θέλετε να μαγειρέψετε φυσικά υπάρχει το αγαπημένο μας μέρος το Deniz Meze!
 
Συνταγή για μύδια αχνιστά με μουστάρδα η χωρίς 
 
Υλικά

1 μέτριο   κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές   μουστάρδας
150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
2  κουταλάκια  φρέσκο άνηθο  ψιλοκομμένο 
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι  
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε  μουστάρδα 1 κουτάλια αλάτι 
1 κιλό   μύδια 
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζετε, ξύνετε  και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε. 
Μέσα σε μια κατσαρόλα  βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , σκόρδο για  να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο   στη συνέχεια,  προσθέτετε την μουστάρδα .
Τα βάζετε και τα σοτάρετε όλα μαζί
Τότε προσθέτε και τα μύδια και ανακατεύετε. 
Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί 
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά. 
Τα αφήνετε  ώσπου να ανοίξουν τα μύδια
Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τελείως τα πετάτε
Κινείστε δυναμικά το τηγάνι  να πάρουν όλα τα μύδια  τα αρώματα 
Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους. 
Ρίχνετε άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως 
 
Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή  αφαιρώντας την μουστάρδα θα έχετε τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα.  
 
Μην ξεχνάμε τα μύδια περιέχουν ωμέγα -3 λιπαρά.  
Είναι γνωστό ότι αυτά τα απαραίτητα λιπαρά παίζουν θετικό ρόλο στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος
Περιέχουν σημαντικά μέταλλα, όπως φωσφόρο, σίδηρο, ψευδάργυρο και πολύτιμες βιταμίνες, όπως είναι οι βιταμίνες Β1, Β2 και Β12
 
Για όποιον βαριέται να μαγειρέψει δεν έχει παρά να επισκεφτεί το Deniz Meze που είναι όλες τις ημέρες ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.
 
Αγγελική Βίγκα 
Chef του Deniz Meze
 
Η Αγγελική Βίγκα γεννήθηκε στην  Κωνσταντινούπολη. Από την μητέρα της κληρονόμισε το ταλέντα αλλά και την αγάπη της για την μαγειρική. Είχε από τα πιο γνωστά εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο με υπέροχες, μοναδικές πολίτικες γεύσεις. Αυθεντική Πολίτικη κουζίνα 
Έχει  βραβευθεί για τις γεύσεις τις δυο φορές και είχε φιλοξενήσει στο μαγαζί της από την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο πολλά και γνωστά πρόσωπα, από τον πολιτικό χώρο αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η κουζίνα της είναι σοφά μελετημένη για να σε ταξιδεύει σε αυθεντικούς, πολίτικους μεζέδες. 
Τώρα μπορείτε και εσείς να γευτείτε την υπέροχη κουζίνας της στο Deniz Meze στο Παλαιό Φάληρο
 
Eδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το Deniz Meze

Xρονοπούλου 50, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 1404 3811

 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED