Skip to main content
rizoto me thalssina 3b22fa44

Φτιάξε γευστικό ριζότο με θαλασσινά

Τα θαλασσινά μπορεί να μην τα αγαπούν πολλοί, αυτό το ριζότο με θαλασσινά όμως σίγουρα θα το λατρέψουν όλοι.

Ετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε σπιτικό ριζότο με θαλασσινά. Μία εύκολη συνταγή με υπέροχη γεύση που εντυπωσιάζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του.

Ριζότο με θαλασσινά

4 άτομα 

Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 30 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο
  • 2 κύβους ζωμός κοτόπουλου
  • 2 lt νερό
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. γαρίδες ψίχα, καθαρισμένες
  • 1 φλ. μύδια ψίχα, καθαρισμένα
  • 1 φλ. καλαμαράκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και αφήνουμε να βράσει.
  2. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό.
  6. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε τα θαλασσινά και λίγο ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
  7. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι “κρατάει”, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  9. Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RECENT

RELATED