Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F06%2Fimages easyblog images 928 7dc6c9bbc0eb72b26f3c6f1eccadf155 XL

Γεμιστά -Κάντε τα να πετύχουν!

Μυστικά για να μη γίνει νερόβραστο το εθνικό φαγητό.
Δείχνουν τόσο εύκολα αλλά ακόμη και οι έμπειρες νοικοκυρές δεν τα πετυχαίνουν πάντα. Είναι μια συνταγή που μας γλυστράει από τα χέρια! Αλλοτε ξερά, άλλοτε πλαδαρά, συχνά μας χαλάνε τη γεύση αντί να μας γεμίσουν την καρδιά με τα αρώματα και τη νοστιμιά που τους αξίζει.
Θα σας δώσω μερικά μυστικά για μια κλασική συνταγή:
 
Υλικά
 
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες +1 επιπλέον
4 πιπεριές ξανθές (οι πολύ πράσινες έχουν σκληρή φλούδα)
2 πατάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 μικρό φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
50 γραμμάρια μαύρη σταφίδα (έτσι αποφεύγουμε τη ζάχαρη)
Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές
Αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες από τις πιπεριές
Με ένα κουτάκι αφαιρούμε την ψίχα της κάθε ντομάτας -Προσοχή, μην ξύσετε εντελώς, αφήστε λίγη σάρκα
Κρατάμε όλες τις ψίχες σε ένα βαθύ μπολ
Κόβουμε τις ψίχες σε μικρά-μικρά κομμάτια
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την επιπλέον ντομάτα που έχουμε
Κρατάμε λίγα ζουμιά και λίγη ντομάτα στην άκρη, σε ένα άλλο μπολάκι
Μέσα στο μπολ ρίχνουμε το ρύζι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θέλει λίγο ρύζι, αλλιώς τα γεμιστά θα γίνουν «ψωμί»
Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κρεμμύδι περασμένο στο μπλέντερ, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Γεμίζουμε την κάθε ντομάτα και πιπεριά με λίγο από το υλικό μας
Τοποθετούμε σφιχτά σε ένα γυάλινο ταψί
Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε κυδωνάτες
Τοποθετούμε δίπλα στα άλλα
Ρίχνουμε από πάνω σε όλα τον χυμό ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη
Αλατίζουμε όλο το ταψί, πάλι, και πιπέρι
Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο παντού
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
Βάζουμε στο φούρνο στην τελευταία κάτω-κάτω σχάρα
Δεν τελειώσαμε -Σε μισή ώρα βγάζουμε το ταψάκι και επιβλέπουμε
Ολα καλά. Σε μισή ώρα  πάλι βγάζουμε το ταψάκι, βάζουμε ελάχιστο νερό αν χρειάζεται
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο 180
Συνολικά τα γεμιστά θέλουν 2 ώρες για να «μελώσουν»
Βγάλτε το αλουμινόχαρτο μισή ώρα πριν το τέλος
Αν αγαπάτε τα γεμιστά με κιμά, αυτό είναι μια πονεμένη διαδικασία, για άλλη φορά!
 
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED