Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F09%2Fimages easyblog images 928 86e8e67edae9219d12d438efd5f5a939 XL

Γεμιστά με κιμά και λαχανικά από την Ντίνα Νικολάου

Φαγητό που λατρεύουμε όλοι.
Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα στη γέμιση, πριν γεμίσετε τα λαχανικά. Δίνει ξεχωριστή γεύση στο φαγητό.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Εκτέλεσης: Ψήσιμο: 1 ώρα περίπου
 
Υλικά:
για 6 μερίδες
4 ώριμες ντομάτες, μέτριες
4 κολοκυθάκια στρογγυλά ή μακρουλά
4 πράσινες πιπεριές, μέτριες
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 πατάτες μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Πλένω καλά τα λαχανικά και τα αδειάζω. Για τις ντομάτες, κόβω μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, και με ένα κουταλάκι αδειάζω τη σάρκα από το εσωτερικό της και την ψιλοκόβω. Για τα κολοκυθάκια, ακολουθώ την ίδια διαδικασία και ψιλοκόβω τη σάρκα τους. Για τις πιπεριές, αφαιρώ το καπάκι και με προσοχή αδειάζω τους σπόρους και τους πετάω. Προσοχή! Κρατάω όλα τα καπάκια από τα λαχανικά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. 
 
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζω το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον κιμά. Σοτάρω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κολοκύθια και τις ντομάτες και το ρύζι και αφήνω το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
 
Τοποθετώ τα λαχανικά (ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριές) σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς. Πασπαλίζω τις ντομάτες με τη ζάχαρη και γεμίζω με το μίγμα του τηγανιού.
Αλατοπιπερώνω τις πατάτες και τις σκορπίζω περιμετρικά των λαχανικών. Ραντίζω τα γεμιστά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι) και τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζω με το κεφαλοτύρι και ψήνω το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Αφήνω το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρω.
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED