Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 3599 20200406 162812

Γιατί Οι Γυναίκες Στερούνται Τον Αναζωογονητικό Ύπνο Σε Σχέση Με Τους Άντρες; 6 Κορυφαίες Συμβουλές Από Τους Ειδικούς Για Την Αυπνία!

Γιατί οι γυναίκες στερούνται τον αναζωογονητικό ύπνο σε σχέση με τους άντρες; Διότι το βιολογικό τους ρολόι είναι κατά 2 ώρες γρηγορότερο. 
​Από τους μαύρους κύκλους μέχρι το πρησμένο πρόσωπο, μια μελέτη μας αποκαλύπτει γιατί οι γυναίκες «χάνουν» όταν πρόκειται να κλείσουν τα μάτια τους σε σχέση με τους άνδρες.
 
 ypnos
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενύχτια και οι βραδινοί έξοδοι για ποτό διαταράσσουν το σωματικό μας βάρος και κάνουν κακό στο δέρμα μας.
 
Σχεδόν το ήμισυ των Βρετανών κοιμούνται μόλις έξι ώρες την ημέρα, το οποίο είναι κατά 25 τοις εκατό λιγότερο σε σχέση με τις προτεινόμενες 7-8 ώρες.
 
Αλλά, αν έχετε τσακώσει κάποια στιγμή τον εαυτό σας να πηγαίνει για ύπνο νωρίς και ταυτόχρονα να ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι με αποτέλεσμα να έχετε να εφαρμόσετε παχιά στρώματα concealer κάτω από τα βλέφαρά σας, τότε η επιστήμη έχει βρει μια εξήγηση για αυτό.
 
Μια μελέτη έχει αποκαλύψει ότι ο λόγος που οι γυναίκες κοιμούνται χειρότερα από τους άνδρες είναι γιατί το κιρκάδιό τους – το βιολογικό ρολόι που ελέγχει πότε κοιμόμαστε και πότε ξυπνάμε  – είναι κατά δύο ώρες μπροστά σε σχέση με αυτό των ανδρών.
 
 ypnos 1
 
Σε έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Proceedings of the National Academy of Sciences, περιλάμβανε Καναδούς επιστήμονες οι οποίοι ακολουθούσαν μια ομάδα 25 αντρών και γυναικών για 72 ώρες με σκοπό να παρατηρήσουν τα βιολογικά τους ρολόγια και να αναλύσουν τις φυσικές συνήθειες ύπνου τους.
 
Για τρεις ημέρες, οι εθελοντές τοποθετήθηκαν σε ένα εργαστήριο και παρέμειναν ξύπνιοι για μια ώρα προτού τους επιτραπεί να πάρουν έναν υπνάκο μιας ώρας, εφόσον το επιθυμούσαν.
 
Κατά τη διάρκεια αυτού, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα επίπεδα εγρήγορσης και του κιρκαδιανού ρυθμού τους, τα οποία περιλάμβαναν τη βασική θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα μελατονίνης (η ορμόνη που μας κάνει να θέλουμε να κοιμηθούμε).
  
Στο τέλος, η έρευνα κατέληξε στο ότι η αϋπνία διαφέρει μεταξύ των δύο φύλων, με τις γυναίκες να έχουν κατά 50 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα στον ύπνο από ότι οι άνδρες και διαθέτουν ένα κιρκαδικό ρυθμό μεταξύ 1,7 και 2,3 ωρών προπορευόμενες αυτόν των αντρών.
 
Εξαιρετικά. Ωστόσο, μια άλλη βιολογική λειτουργία παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό.
 
Πέραν της πλάκας, η έλλειψη ύπνου για τις γυναίκες είναι επιζήμια για την ευημερία του δέρματός τους και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών παθήσεων, της συσσώρευσης υγρού (όπως π.χ. πρησμένα μάτια), τους μαύρους κύκλους και την πρόωρη γήρανση.
 
Ως αποτέλεσμα, έχουμε για εσάς μια λίστα με τις κορυφαίες συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο όπως επίσης και τα επτά καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι:
 
·Χουχούλιασμα
·Σκοτάδι
·Δροσιά
·Χαλάρωση
·Βαθιές αναπνοές
·Καταπραϋντικά αιθέρια έλαια 
 
v  Γάλα
 
v  Γιαούρτι
 
v  Μπανάνα
 
v  Βρώμη
 
v  Αυγό
 
v  Ξηροί καρποί
 
v  Μέλι
 
Καλόν ύπνο.
 

SHARE

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED