Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F02%2Fimages easyblog images 928 bbbd174887831bd924f5d3f959391323 XL

Γιατί πρέπει να ΤΡΩΣ το νερό και όχι να το πίνεις!

Γράφει η Τάνια Νικολοπούλου
 
Φάτε Νερό; Με το που ακούμε αυτό όλοι αναρωτιόμαστε τι θέλει να πει ο “ποιητής”?
Σας ακουγέτε παράξενο είμαι σίγουρη, γιατί το ίδιο σκέφτηκα και εγώ πρίν διαβάσω και επεξεργαστώ όλες τις παρακάτω πληροφορίες. 
 
Το να Φάτε νερό, φυσικά αναφέρεται στην κατανάλωση των τροφών που είναι πλούσιες σε νερό όπως το αγγούρι και το μαρούλι. Ουσιαστικά, αυτό είναι ένας άλλος τρόπος για να πούμε ότι «τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές τροφές και πρέπει να καταναλώνουμε πολλές».
 
Προφανώς, αυτοί οι τύποι τροφίμων παρέχουν στο σώμα μας τις απαραίτητες ποσότητες νερού πιο αποτελεσματικά από το να πίνουμε μπουκάλια νερού όπως κάνουμε οι περισσότεροι από εμας.
 
Αυτή είναι η σωστή ενυδάτωση! Δαλαδή “έτσι κρατάμε το νερό στο σώμα, και όχι  εάν πίνουμε νερό απευθείας”, μας λέει ο Δρ Howard Murad, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, και συγγραφέας του The Water Secret.
 
Οι Aquaholics, αυτοί δηλαδή που έχουν εμμονή με το να πίνουν νερό συνέχεια, τους κάνει να θέλουν να πηγαίνουν συνέχεια στην τουαλέτα…και πίνοντας 6 λίτρα νερού θα μπορούσε να είναι αρκετό για να στείλουν κάποιον σε κώμα! 
 
Ο πιο έξυπνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε όλα τα οφέλη του νερού για την υγεία του οργανισμού σας και την περιποίηση της επιδερμίδας σας είναι να καταναλώνετε πολλά τρόφιμα που περιέχουν νερό από να πίνεται άπειρα μπουκάλια την ημέρα.
 
ΗDaily Mail αναφέρει ότι η υπερκατανάλωση πόσιμου νερού μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, διότι μπορεί να καθαρίσουμε το σώμα μας από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, που πριν θα είχαμε την ευκαιρία να απορροφήσει όλες αυτές τις σημαντικές θρεπτικές ουσίες.
 
Το νερό που τρώτε είναι διαφορετικό επειδή είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Το νερό υπάρχει μέσα στα πορτοκάλια, για παράδειγμα, το οποίο είναι πολύ ωραία “συσκευασμένο”  ενισχύει τον οργανισμό μας και βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων μας.
 
«Όταν τρώμε πλούσιες σε νερό τροφές, απορροφάμε  το νερό πιο αργά, γιατί είναι παγιδευμένο στη δομή αυτών των τροφίμων», λέει ο Δρ Μουράτ.
 
«Αυτό σημαίνει ότι η αργή απορρόφηση του νερού που είναι μέσα στα τρόφιμα και στο σώμα μας φέρνει μια πληθώρα πρόσθετων παροχών.
 
«Μπορείτε να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό – και ενώ αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος για να μπει το νερό στο σώμα σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει οκτώ “ταξίδι” στην τουαλέτα, χωρίς να έχει φτάσει το νερό στην πραγματικότητα τα κύτταρά σας.»
 
Ο Dr Murad επισημαίνει επίσης αυτά τα σημάδια είναι ενδεικτικό ότι το σώμα σας δεν χειρίζεται αποτελεσματικά το νερό: πρησμένα μάτια, πρησμένους αστραγάλους, φούσκωμα στο στομάχι.
 
Νέο σύνθημα: τρώνε περισσότερο νερό.
 
Τροφές πλούσιες σε νερό
 
Μαρούλι 300ml
κολοκυθάκια 142ml
πορτοκάλι 122 ml
118ml πατάτας
Μήλο / αχλάδι 115 ml
ντομάτα 109 ml
αγγούρι 100ml
Καρπούζι φέτα 92ml
Κουνουπίδι (8 μπουκετάκια) 73 ml
Χούφτα φράουλες 73 ml
γκρέιπφρουτ 72 ml
Μία Χούφτα βατόμουρα 69 ml
3 βερίκοκα 68 
καρότο 63 ml
Κόκκινο πιπέρι 50ml
5 ραπανάκια 40ml
σέλινο 38ml
Μία χούφτα μπρόκολο / σπανάκι 26ml
 
 

SHARE

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED