Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη

Η 20χρονη Beth Goodier από την Αγγλία δεν είναι ηρωίδα κάποιου παραμυθιού. Είναι μια πραγματική Ωραία Κοιμωμένη, καθώς πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που την καθιστά αδύναμη να παραμείνει ξύπνια για περισσότερες από τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα.
1sb
Πρόκειται για το σύνδρομο Kleine-Levin, ευρύτερα γνωστό ως το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης. Μόλις 1.000 άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από το σύνδρομο Kleine-Levin. Η αιτία του παραμένει άγνωστη και δεν υπάρχει θεραπεία. Περίπου το 65% των ασθενών είναι άντρες.
Η νευρολογική πάθηση εμφανίζεται στην εφηβεία, συνήθως μετά από μια λοίμωξη ή άλλη ασθένεια.
2sb
Όταν βρίσκεται σε έξαρση, περίπου κάθε πέντε εβδομάδες, η νεαρή κοπέλα μπορεί να κοιμάται έως και τρεις ημέρες συνεχόμενα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση.
Κατά μέσο όρο κοιμάται 18 ώρες την ημέρα. Όταν ξυπνά, βρίσκεται σε σύγχυση και δυσκολεύεται να διακρίνει την πραγματικότητα από τα όνειρα.
sb3
Οι ασθενείς συνήθως επανέρχονται μετά από ένα επεισόδιο, όμως είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη λόγω του συνδρόμου.
Σε εμφάνισή της στην εκπομπή Inside Out North West, η Beth δήλωσε πως το σύνδρομο δεν της επιτρέπει να μετακομίσει και να μείνει μόνη της ή να σπουδάσει.
sb3
Η ένταση του συνδρόμου συνήθως υποχωρεί μετά από 10-15 χρόνια.
 
 
Πηγή: onmed

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue