Skip to main content
likewomangr GUCCI COSMOGONIE 1 1 e5d52c30

Gucci Cosmogonie: Ένας νέος φωτεινός αστερισμός για το στερέωμα της μόδας

To Φλωρεντινό superbrand παρουσίασε μια λαμπερή συλλογή στη μέση της σεζόν στην Απουλία την Δευτέρα το βράδυ, εμπνευσμένη από το έργο του φιλόσοφου Walter Benjamin-Gucci Cosmogonie!

Ο δημιουργικός σχεδιαστής του οίκου Alessandro Michele μας ταξίδεψε σε μια άλλη διάσταση και δημιούργησε το δικό του σύμπαν μέσα από την πασαρέλα στο απόκοσμο, εμβληματικό και μυστηριώδες Κάστελ Ντε Μοντέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gucci

Θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε μάγο της μόδας με τον όρο να μην ενέχει καμία υπερβολή. Ο δημιουργικός σχεδιαστής της Gucci έγραψε το δικό του παραμύθι, σε μια πασαρέλα που θύμιζε μυσταγωγική τελετή. Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή! Ο Michele επέλεξε την Απουλία της Ιταλίας προκειμένου να παρουσιάσει την Resort συλλογή της Gucci, στο οκτάγωνο κάστρο Κάστελ Ντε Μοντέ  το οποίο χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον Φρειδερίκο Β’. «Έψαχνα ένα μέρος που να έχει στοιχεία μυθολογίας, και οι μετρήσεις και οι αναλογίες να διασταυρώνονται ως δια μαγείας» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι όλο, κάνεις λάθος αφού αυτό είναι μόνο η αρχή. Στην συλλογή λοιπόν που παρουσιάστηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου την μέρα έκλειψης της σελήνης– ναι καλά διάβασες-το brand υιοθέτησε ένα αστέρι για κάθε καλεσμένο του show , δίνοντας του και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Το show το οποίο έλαβε χώρα κάτω από το φως της σεληνιακής έκλειψης ήταν η απόλυτη εμπειρία μόδας.

Η έμπνευση αντλείται από τους αστερισμούς του σύμπαντος αλλά και από τον  πνευματικό κόσμο του Walter Benjamin, ενός Εβραίου μαρξιστή και κριτικού της λογοτεχνίας, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και φιλοσόφου, ο οποίος αυτοκτόνησε στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους Ναζιστές, όταν έμαθε ότι η πολύτιμη βιβλιοθήκη του είχε πέσει στα χέρια τους. «Αν υπάρχει ένας φιλόσοφος ο οποίος ήταν ικανός να συνδέει ιδέες και πράγματα τόσο μακρινά στον χρόνο και το σύμπαν, μετατρέποντας τα σε δημιουργικές εκρήξεις, αυτός ήταν ο Walter Benjamin. Σε αυτόν τον άντρα, ο οποίος δεν μπορούσε να επιβιώσει δίχως τις ρήσεις και τις παραθέσεις του, αφιερώνω όλη μου την ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Michele.

likewomangr GUCCI COSMOGONIE 1

Το show ξεχείλιζε από μεσαιωνικές αναφορές. Γραφικά μοτίβα σε διαφορετικά χρώματα, έμφαση στους κElizabethan γιαάδες, βελούδινα και κεντημένα φορέματα, γυναικεία παλτό και λεπτομέρειες faux-fur συνέθεταν ορισμένα από τα κομμάτια του σχεδιαστή . Παρόλα αυτά η παιχνιδιάρικη και glam διάθεση δεν έλειψε από το show αφού υπήρχαν αναφορές στην δεκαετία του 70′. Δερμάτινα και βινύλ κομμάτια, καθώς και οπτικό παιχνίδι με ασπρόμαυρα μοτίβα σε κάποια κομμάτια έδιναν άλλον αέρα στην collection η οποία δικαίως χαρακτηρίστηκε μαγευτική, ως ένα μείγμα παρελθόντος και παρόντος ενώ ταυτόχρονα η μουσική και ο φωτισμός στήριζαν απόλυτα το σκηνικό και προσέδιδαν την αύρα που απαιτούνταν στην περίσταση. Μιλάμε για την απόλυτη καλλιτεχνική ωδή!

Τα μοντέλα υποδύθηκαν τους δικούς τους ρόλους σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι. Νεράιδες βγαλμένες από παραμύθι, δυναμικές αυτοκράτειρες, αλλά και glam μούσες της δεκαετίας του 70΄ υποστήριζαν απόλυτα την συλλογή η οποία αναφέρθηκε ως collection πέρα και έξω από την μόδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gucci

Ο Michele με την σειρά του είπε:  «To να κάνεις σήμερα μόδα, δεν σημαίνει απλώς να είσαι ράφτης ή να καταγράφεις μια μονοδιάστατη αφήγηση. Το να δημιουργήσεις μια συλλογή, έχει να κάνει με το να μιλήσεις για την ιδέα σου για τον κόσμο, γιατί η μόδα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη ζωή και την ανθρωπότητα. Η μόδα δεν είναι απλώς ένα ιερογλυφικό, που μόνο οι elites μπορούν να καταλάβουν. Είναι μέσα στην ζωή, μιλάει με πολλούς ιδιωματισμούς, είναι σαν μια τεράστια χορωδία από την οποία κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gucci

Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια γιορτή χρωμάτων, σιλουετών, και αναφορών που δίνουν έμφαση για ακόμα μία φορά στο ότι δεν υπάρχουν κανόνες αναφορικά με το πως θα ντυθούμε.

Από το πλευρό του δεν γινόταν να λείπουν οι: Dakota Johnson, Elle Fanning, και Lana Del Rey ενώ το αγαπημένο συγκρότημα Maneskin έκανε αισθητή την παρουσία του αφού τραγούδησε στο after party.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gucci

Μόνο έναν χαρακτηρισμό μπορούμε να αποδώσουμε στον Michele: είναι ο απόλυτος μάγος της μόδας και κάθε show που οργανώνει ξεπερνά κάθε προσδοκία αφού πρόκειται για έναν συνδυασμό μόδας, μουσικής, αισθητικής , άποψης και έμπνευσης!

Μπορείς να απολαύσεις το show παρακάτω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gucci

Εύη Κασαπίδου

Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Η αγάπη μου για την μόδα και την ομορφιά είναι γεγονός, και ανυπομονώ για αυτό το όμορφο ταξίδι, φυσικά με την δική σου παρέα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

RECENT

RELATED