admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F05%252Fjeans story

Γυναίκα και τζιν: Δυο λέξεις ετερόκλητες, ή μήπως όχι;

Το τζιν παντελόνι είναι ένα από τα πιο απαραίτητα κομμάτια στην ντουλάπα κάθε γυναίκας . Συνδυάζεται εύκολα με τα πάντα, ενώ μπορεί να αλλάξει ύφος ανάλογα με το τι θέλουμε να το συνδυάσουμε, δημιουργώντας είτε μια πρωινή, είτε μια βραδινή εμφάνιση.

Όλες και όλοι μετράτε παραπάνω από ένα τζιν στο ράφι σας, αλλά πώς ξεκίνησε να είναι το πιο απαραίτητο στυλιστικό κομμάτι;

Παρακολουθώντας την ιστορία θα δείτε πώς τα τζιν σας αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας!

Από που όμως κατάγεται; Η προέλευση του τζιν δείχνει να είναι κατεξοχήν αμερικανική, αν και το παντελόνι δείχνει να εμφανίζεται πολύ νωρίτερα, με τον αρχαιοελληνικό μύθο να καθιστά δημιουργό του μια γυναίκα.

james dean elizabeth taylor.0.0

Διεκδικώντας το δικαίωμα του «γυναικείου» παντελονιού

Η γυναίκα κυριολεκτικά αγωνίστηκε για να διεκδικήσει το «δικαίωμά» της να φορέσει παντελόνι, πόσο μάλλον τζιν, το οποίο είχε έως τότε δικαίωμα να φορά μόνο ο άνδρας και ως επί το πλείστων ο άνδρας εργάτης των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων. Έως τότε η γυναίκα απαγορευόταν να φοράει παντελόνι ακόμη και κάτω από το φόρεμα της . Βέβαια δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που το τόλμησαν παρά τις κυρώσεις.

db606578cf76aa60119362865cc6c64e

Το 1970 το παντελόνι είναι αρκετά γνωστό στις γυναίκες με τον ερχομό των blue  jeans, ενώ η Coco Chanel το καθιερώνει, καθώς έως τότε ο όρος γυναικείο παντελόνι ήταν ανήκουστός και ταυτόχρονα ανήθικος.

088b348d7ecaacc647b209a1e796c38a

Το τζιν τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του προορίζεται αποκλειστικά για άνδρες εργάτες, καθώς τους διευκολύνει στην κίνηση εν ώρα εργασίας, και το χρώμα του είναι ως επί το πλείστων μπλε για να μην λερώνει εύκολα.

Το τζιν ανά τις δεκαετίες

Το 1970 οι γυναίκες αρχίζουν να φοράνε τζιν μόνο για πρωινά  ντυσίματα, ενώ το βράδυ συνηθίζουν να φοράνε, για πιο fancy εμφανίσεις στην disco, καμπάνες και παντελόνια από πολυεστερικά υφάσματα.

f1683377adb1f60f0904dabe6e777be9

Την δεκαετία του 80 και του 90, συντελούνται μεγάλες αλλαγές στον χώρο της μόδας , με το κίνημα των hippies να παρακμάζει. Γνωστοί σχεδιαστές μόδας όπως ο Calvin Klein και ο Ralph Lauren, έχουν νέες προτάσεις για το γυναικείο ντύσιμο. Πλέον το τζιν γίνεται γαλάζιο αντί για μπλε, το γνωστό ξεβαμένο και γίνονται πιο στενά ή αποκτούν σκισίματα και κρόσσια.

P0

Το 2000 το τζιν αρχίζει να χρησιμοποιείται και για βράδυνες εξόδους, σε άνδρες και γυναίκες. Πλέον είναι η βάση,  και  όλα τα υπόλοιπα απλώς το συμπληρώνουν. Οι γυναίκες γίνονται εν δυνάμει (και γιατί όχι και εν ενεργεία) σχεδιάστριες. Πειραματίζονται με άπειρα υλικά που έχουν στην διάθεσή τους, προσαρμόζοντάς το στο δικό τους στιλ ανά την εποχή, δίνοντάς τους η κάθε μια τον μοναδικό – προσωπικό της τόνο φτάνοντάς το σε άλλα στθλιστικά επίπεδα.

37a21ac8e03b9bd522f58a4afa927f2c

Φόρεσε το τζιν που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει και σε κολακευει. Και αν δεν έχεις βρει ακόμη το στθλ σου… Ποτέ δεν είναι αργά. Οι συνδυασμοί άπειροι, βάλε την έμπευσή σου για να δημιουργήσεις το απόλυτο look. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ και παπούτσια μπορείς να απογειώσεις το στυλ σου.

 Νιώσε άνεση, αυτοπεποίθηση και διεκδίκησε αυτό που σου ταιριάζει.         

 

 

 

andriani 1

Ανδριανή Κακογιάννη

Όλοι μας έχουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Για εμένα αυτό είναι το γράψιμο! Πάντα με βοηθά να χαλαρώνω και να αποφορτιζομαι από το άγχος της ημέρας. Ελπίζω να νιώσετε και εσείς το ίδιο με τα άρθρα μου.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue