Skip to main content
maria callas gala monaco d23e7baf

Η αναβίωση του θρυλικού Gala Maria Callas στο Μονακό

Άρωμα Μαρία Κάλλας στο Πριγκιπάτο του Μονακό

Με μεγάλη επιτυχία υπό τους ήχους της Όπερας και λαμπερούς προσκεκλημένους, και πρώτο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, καθώς και τον αδελφό της Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό που διατελεί και γενικός γραμματέας του Princess Charlene Foundation, Garett Wittstock, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards, από την Πρόεδρο και ιδρύτρια του, και διάσημη ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου, στην εμβληματική αίθουσα Salle Empire του Hôtel de Paris στο Μόντε Κάρλο.

1 3

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και Υψηλή Προστασία του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Επίσης την εκδήλωση στήριξαν η Ελληνική Κοινότητα του Μονακό και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

20

Βασίλης Κάτσος, το ζεύγος Αθανασίου Χατζηπαυλή, Νέλλυ Κάτσου και Γεράσιμος Μαρίνης

Έμπνευση της εκδήλωσης είναι η αναβίωση του πρώτου θρυλικού Gala που έγινε το 1960, με τη μεγάλη ντίβα της Όπερας Μαρία Κάλλας να μαγεύει τα πλήθη με τη μοναδική φωνή της μέσα στην Όπερα του Μόντε Κάρλο και μπροστά στους στενούς της φίλους, Πρίγκιπα Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέυς του Μονακό, και φυσικά το μεγάλο έρωτά της Αριστοτέλη Ωνάση.

15

Η βραβευθείσα Νάνα Μούσχουρη απήφθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά

Το μαγευτικό Gala περιελάμβανε απονομές βραβείων σε εξέχουσες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο μέσα από διαφορετικούς τομείς όπως, η μουσική, η όπερα, ο αθλητισμός, οι ιατρικές επιστήμες, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η φιλανθρωπία καθώς και η ανάδειξη του έργου της Μαρία Κάλλας.

25

Μηνάς Ανδριαδάκης, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή του Πρίγκιπα από τη  διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία αρχικά τον ξενάγησε στην έκθεση έργων τέχνης γνωστής Γκαλερί του Μονακό που εκπροσωπείται από την Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, και στη συνέχεια του συνέστησε προσωπικά όλους τους βραβευθέντες της εκδήλωσης.

21

Έμη Λιβανίου

Μεγάλα ονόματα βραβεύτηκαν όπως η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η Μονεγάσκα νεαρή πιανίστρια Stella Almondo που εντυπωσίασε με το ταλέντο της το κοινό, η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, οι παγκοσμίου φήμης τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, οι πρωτοπόροι στο χώρο της διεθνούς επιχειρηματικότητας Έλενα Αμβροσιάδου, Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου. Από τον ιατρικό χώρο ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Μελέτης Α. Δημόπουλος, ο λοιμωξιολόγος Δρ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο γνωστός επιχειρηματίας στον ιατρικό χώρο Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης με το βραβείο Τουρισμού, ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς η Λιάνα Σκουρλή για το έργο της ανάδειξης της Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα, και ο Αρχιπρεσβύτερος της Κυανής Ακτής και Μονακό κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιώτακης για το φιλανθρωπικό του έργο.

17

Γρηγόρης Στασινόπουλος, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Η Ιωάννα Ευθυμίου έκανε το καλωσόρισμα του κοινού, και αναφέρθηκε κυρίως στη Μαρία Κάλλας, αλλά και στην ευκαιρία μέσα από αυτό το Gala για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μονακό, όπου αυτή η ιδέα προκάλεσε περισσότερο το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει αυτή την εκδήλωση ώστε να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός που θα γίνεται κάθε χρόνο στο Μονακό.

19 1

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Λιάνα Σκουρλή, η Σύμβουλος υγείας του Προέδρου Μπάιντεν, Αικατερίνη Μάλλιου

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η δραστήρια Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη η οποία βοήθησε ενεργά στη διοργάνωση αυτή, καθώς και η Επίτιμη Ελληνίδα Πρέσβειρα για το 2021, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Στον λόγο της στάθηκε στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και τον ισχυρό συμβολισμό που έχει το Gala για την προβολή της Ελλάδας. Υπογράμμισε πως μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε από την δύναμη του παραδείγματος της Μαρία Κάλλας, και να αξιοποιήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη της προς όφελος της Ελλάδας.

14

Θάλεια Εξάρχου, Έλενα Κελεσίδη με δημιουργία Laskaris

Στον κο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, απονεμήθηκε το βραβείο Τουρισμού, με ιδιαίτερες αναφορές στο πολύτιμο έργο που διεξάγει για την ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό και την προώθηση του τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Ανδριαδάκης έχει επίσης βραβευθεί το 2018 στο St Moritz για το 1ο Οικολογικό Ξενοδοχείο, ενώ ο ίδιος έχει λάβει συγχαρητήρια από 17 Υπουργεία Τουρισμού Παγκοσμίως για το έργο του.

12

Ο Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» που σε ταξιδεύει σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de la table και όπερας

Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», για την ηγεσία που επέδειξε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

17

Γρηγόρης Στασινόπουλος, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Ακολούθησε γεύμα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων από το σεφ Alain Ducasse, μέσα στον ειδικά ανοιξιάτικο διακοσμημένο χώρο, και Art de la table με υπέροχες ανθό συνθέσεις.

13 1
Σε αυτό τον ιδιαίτερο διάκοσμο έγινε η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος coffee table «Opera Tables», του γνωστού PR manager Γιώργου Ντάβλα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Μόντε Κάρλο και που πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Το «Opera Tables» σε ταξιδεύει σε μοναδικά μέρη, 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de la table και όπερας.

10

Στην εκδήλωση Maria Callas Monaco Gala & Awards παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» του Γιώργου Ντάβλα που θα διατίθεται με δύο διαφορετικά εξώφυλλα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κονσέρτο όπερας από τους μουσικούς, Stella Almondo (πιάνο), Alexis Gournel (πιάνο), και Elena Kuszheleva (σοπράνο).

 

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι παρέλαβαν ένα μοναδικό κόσμημα, σχεδιασμένο από την designer κοσμημάτων Χάρις Απέργη, η οποία φιλοτέχνησε και το Maria Callas ring αποκλειστικά για την Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό.

Συμπαρουσιάστρια της εκδήλωσης  ήταν η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων & Αθλητικής Διπλωματίας Peace & Sport,  Ίρις Βλαχούτσικου.

37
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η Πρόεδρος του Crem Louisette Azzoaglio , ο Γενικός Επίτημος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό Πέτρος Μαχάς , οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος και Γεράσιμος Μαρίνης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης , ο National Strength & Conditioning Performance Coach Χρήστος Φιωτάκης , η γενική γραμματέας του Princess Grace Foundation U.S.A. Brisa Carleton, η Μάγδα Καλλιτσάντζη , η Hulia Biren της SBM, η Safia El Malqui υπεύθυνη της Art Monte Carlo, το γνωστό μοντέλο και επιχειρηματίας Victoria Silvstedt, καθώς και η Véronique Alexandre, η Janet Xanthopoulos, η Mary Maringhy, ο Πέτρος Ασκότης , η Έμυ Λιβανίου-Ζησιοπούλου κ.ά.

53 scaled

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, Safia El Malqui

50

 Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

46 scaled

Victoria Silvstedt

39

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος με την σύζυγό του Κατερίνα Στασινοπούλου

40

Άποψη Hôtel de Paris – Η αναβίωση του θρυλικού Maria Callas Monaco Gala & Awards

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED