PD NEUROTECHNOLOGY LOGO BLUE e1683802687581 c9baabb3

H Crimson International Investment, στρατηγικός επενδυτής στην PD Neurotechnology®

Η PD Neurotechnology®, εταιρεία ιατρικών συσκευών, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την Crimson International Investment (CII), τον επενδυτικό βραχίονα του Ομίλου Al Jazira που ειδικεύεται σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες. Επιπρόσθετα με  την επένδυση, η CII, η οποία εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, θα γίνει ο αποκλειστικός διανομέας του PDMonitor® στις χώρες του Κόλπου.

Η PD Neurotechnology® έχει αναπτύξει το PDMonitor®, μια ιατρική φορητή συσκευή η οποία παρακολουθεί αυτόματα όλο το φάσμα των κινητικών συμπτωμάτων ασθενών με Πάρκινσον σε συνεχή βάση, σε συνδυασμό με πληροφορίες σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και διατροφής. Επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόσουν το σχέδιο θεραπείας με βάση αντικειμενικά δεδομένα που δείχνουν την κατάσταση των ασθενών στην καθημερινή τους ζωή.

Η επένδυση αυτή συνδυάζεται με μία ακόμη σημαντική είδηση για την PD Neurotechnology®. Τον Ιανουάριο του 2023, το PDMonitor® ήταν μία από τις μόλις πέντε συσκευές που προτάθηκαν, υπό όρους, για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της νόσου του Πάρκινσον από το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας στην Υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου (NICE). Αυτή η απόφαση άνοιξε τον δρόμο στη χρήση του PDMonitor® από το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Η επένδυση της CII αποτελεί μέρος του τρέχοντος γύρου χρηματοδότησης, ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ έως τώρα, για την υποστήριξη της διεθνούς ανάπτυξης της PD Neurotechnology®. Αυτή η ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης συμπεριλαμβάνει και τη χρηματοδότηση από τους υφιστάμενους επενδυτές Onassis FoundationBig Pi Ventures και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και τον νέο επενδυτή PDNTECH Investors S.R.L., ένα fund ειδικού σκοπού που διαχειρίζεται η πλατφόρμα crowdfunding Seedblink. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του κύκλου Series A της PD Neurotechnology®, τον οποίο σχεδιάζει να ολοκληρώσει το τρέχον έτος.

Ο Νίκος Μόσχος, συνιδρυτής και επιχειρησιακός διευθυντής της PD Neurotechnology®, αναφέρει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε  εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση, καθώς και έναν νέο στρατηγικό επενδυτή και συνεργάτη που θα τοποθετήσει την πρωτοποριακή μας συσκευή παρακολούθησης Parkinson’s σε νέες αγορές. Η θετική αξιολόγηση και σύσταση του NICE, που υποστηρίζει τη χρήση του PDMonitor® από το NHS, ήταν μια μεγάλη επιβεβαίωση για την επιχείρηση και την τεχνολογία μας.”

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με Πάρκινσον ( είτε μέσω πωλήσεων της συσκευής, είτε σε κλινικές μελέτες)  έχουν χρησιμοποιήσει το PDMonitor® για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων τους προκειμένου να διαμορφώσουν ανάλογα τη θεραπεία τους, σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και Ισραήλ.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση από τους ασθενείς που παρακολουθήθηκαν για έως και δύο χρόνια με το PDMonitor® δείχνει ότι πολλοί αισθάνονται ότι η κατάστασή τους έχει σταθεροποιηθεί (43%) ή έχει βελτιωθεί (35%) μετά τη χρήση του. Οι κλινικές δοκιμές έχουν καταγράψει πολύ υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας καθώς και ακρίβεια στην ανίχνευση συμπτωμάτων έως και 93%.

Σχετικά με την PDNeurotechnology®: https://www.pdneurotechnology.com/

Η PD Neurotechnology® Ltd είναι μια βραβευμένη εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο από μια ομάδα ειδικών στα συστήματα παρακολούθησης των κινητικών διαταραχών ασθενών. Τα τμήματα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και Παραγωγής βρίσκονται στα Ιωάννινα, όπου η εταιρία διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ηλεκτρονικό εργαστήριο με δυνατότητα παραγωγής και δοκιμών πρωτοτύπων. Η PD Neurotechnology® εστιάζει στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή, πωλήσεις και μάρκετινγκ συστημάτων και υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αισθητήρες και λογισμικό για την παρακολούθηση, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον και άλλες κινητικές διαταραχές. Η πιστοποιημένη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ιατρική συσκευή PDMonitor® αποτελεί το πρώτο προϊόν της εταιρείας και επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον στην καθημερινή ζωή των ασθενών, παρέχοντας στους γιατρούς αντικειμενικά δεδομένα για να τελειοποιήσουν τα σχέδια θεραπείας των ασθενών και να βελτιώσουν τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

www.pdneurotechnology.com/

 

Σχετικά με την Crimson International Investment: crimsonii.com

Ο επενδυτικός βραχίονας του Ομίλου Al Jazira, Crimson, ειδικεύεται σε καινοτόμες τεχνολογίες σε τέσσερις τομείς: αυτοκινητοβιομηχανία, block-chain, χρηματοοικονομικά και υγειονομική περίθαλψη. Οι στρατηγικές της εταιρείας επικεντρώνονται στην επένδυση σε ταχέως αναπτυσσόμενες και κερδοφόρες εταιρείες που έχουν επεκτάσιμη και ανθεκτική απόδοση ανεξάρτητα από τις οικονομικές προκλήσεις. Η Crimson Investment πιστεύει ακράδαντα ότι η υγεία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ευημερία της κοινότητας. Αναπτύσσει συνεχώς τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης επενδύοντας σε προηγμένες διαγνωστικές λύσεις για έγκαιρη διάγνωση, μειώνοντας έτσι το κόστος των κακών πρακτικών και το ποσοστό των επιπλοκών στην υγεία.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue