Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fto doro ths zohs

Η Δύναμη της Ζωής

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή, που βαδίζουμε προς το τέλος της χρονιάς.

Είναι η στιγμή για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει, τι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, τι θα διαλέξουμε να αφήσουμε πίσω μας για να κάνουμε χώρο για τις αλλαγές και τους νέους στόχους.

Δεν ξέρω γιατί περιμένουμε το Νέο Χρόνο για να αλλάξουμε πράγματα στη ζωή μας. Μάλλον ο συμβολισμός του «Νέου» είναι πιο δυνατός κι από την αλλαγή την ίδια.

Εάν κάτσετε να το σκεφτείτε, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος. Έχετε ευκαιρίες να ξεκινήσετε απ’ την αρχή, να βάλετε ιδέες σε κίνηση, να αφήσετε πίσω ενοχές ή τύψεις, να σταματήσετε να είστε αυστηρός κριτής του εαυτού σας και των άλλων.

Σπάστε τις αλυσίδες που κρατούν τα όνειρά σας φυλακισμένα, δώστε τους φτερά και αφήστε τα να πετάξουν ψηλά! Ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να φτάσουν, δεν υπάρχουν όρια.

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το Ρόδο της Ιεριχούς, γνωστό και ως Ρόδο της Παναγίας ή στα αγγλικά ως «Αναστάσιμο φυτό» (Resurrection plant). Δεν είναι το συνηθισμένο πολύχρωμο, αρωματικό, όμορφο λουλούδι αλλά ως γνωστόν τα φαινόμενα απατούν.

plant03

Μία φίλη μου χάρισε ένα για τα γενέθλιά μου. Όταν άνοιξα το κουτί βρήκα μέσα μια καφετί μπάλα από ξερά κλωνάρια. Έμοιαζε πάρα πολύ για πεθαμένο.

Το έβγαλα από το κουτί και παρατήρησα τις ρίζες, ήταν σα να βρισκόταν σε ύπνωση. Πήρα ένα μεγάλο ρηχό μπολ και το γέμισα με λίγο νερό, όσο χρειαζόταν για να καλυφθούν οι ρίζες του. Πριν ακουμπήσω το Ρόδο της Ιεριχούς πάνω στο νερό το κράτησα στα χέρια μου και του εναπόθεσα τις σκέψεις και προθέσεις μου για τον επόμενο μήνα.

Καθώς περνούσαν οι μέρες, καθόμουν και το παρατηρούσα με υπομονή, αλλάζοντας καθημερινά το λιγοστό νερό που χρειαζόταν. Σιγά-σιγά συνερχόταν από τη νάρκη του. Η ξερή μπάλα άρχισε να ξετυλίγεται προς το φως και το χρώμα της γινόταν το πράσινο της ζωής. Δεν το λένε φυτό της ανάστασης για το τίποτα.

Η ομορφιά αυτού του φυτού είναι ότι δεν πεθαίνει, κρατάει κρυμμένη μέσα του τη δύναμη της ζωής.

rose

Παραδοσιακά το φυτό το κρατάτε σε νερό για 21 μέρες. Μετά, την 22η, μπορείτε να το βγάλετε από το νερό και μόλις αφυδατωθεί θα μαζευτεί και θα κλείσει πίσω σε κατάσταση νάρκης, περιμένοντας να το ζωντανέψετε και πάλι. Χρησιμοποιήστε το για να εναποθέτετε τις προθέσεις σας κάθε φορά που το βάζετε στο νερό.

Η δύναμη του Ρόδου του Ιεριχούς να ανασταίνεται από την αποξηραμένη κατάσταση ύπνωσης συμβολίζει τη μεταμόρφωση και την ενεργειακή ανανέωση, ακριβώς όπως κι ο μυθικός Φοίνικας. Λέγεται ότι συμβολίζει προστασία, δύναμη, χαρά, αφθονία, ειρήνη και ελκύει αγάπη.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες γι’ αυτό το φυτό. Επιλέξτε τις προθέσεις που αντηχούν μέσα σας.

Καθώς έρχεται το τέλος του παλιού και η αρχή του Νέου Χρόνου, είναι ιδανική στιγμή για ανανέωση.

Το Ρόδο της Ιεριχούς είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας.

Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή Νέα Χρονιά!

 

Everything is ready for a relaxing and therapeutic massage session. Will you join me?

Follow me στο Insagram | Facebook ή στείλτε μου mail annakypreou@hotmail.com.

cover photo google

author anna kypreou

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED