Skip to main content
likewomangr giorgia siakavara sinedefxi e1afc9a4

Γεωργία Σιακαβάρα: Πολυτάλαντη, κούκλα και με χαρακτήρα «διαμάντι»

Τα μάτια της αντικατροπτίζουν την ψυχή της.

Το βλέμμα της είναι οι λέξεις που δεν λέει. Την έχουμε απολαύσει στο θέατρο, αλλά έχει και άλλη μία μεγάλη αγάπη, τα ρούχα. Πολυτάλαντη, κούκλα φυσικά και με χαρακτήρα “διαμάντι”.

Η Γεωργία Σιακαβάρα, δεν κάθεται ούτε λεπτό. Μάλλον δεν καθόταν, γιατί μέχρι σήμερα η κατάσταση την είχε “εγκλωβίσει” και εκείνη στο σπίτι, αλλά δημιουργικά.

Πάμε να δούμε τι μας είπε στην συνέντευξη της.

Πες μας πως περνάς τον χρόνο σου όταν είσαι μέσα στο σπίτι;

Ήσυχα αλλά και δημιουργικά! Έχω στην κατοχή μου μια τεράστια συλλογή ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ (αγορασμένων, αλλά και κάποιων που έχω δημιουργήσει εγώ) και όλος αυτός ο χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας το διάστημα αυτό, μου έδωσε την ευκαιρία να τα οργανώσω όλα με πολύ λεπτομέρεια.Οπότε το μεγαλύτερο μέρος της καρανίινας το πέρασα έτσι.

Διανύουμε αναμφίβολα όλοι μία πολύ δύσκολη με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο. Πως είναι ο χώρος του θεάτρου αυτή τη στιγμή;

Η ιστορία έχει δείξει ότι σε περιόδους κρίσης το θέατρο και γενικότερα οι τέχνες έχουν την τάση να γεννούν πολύ όμορφα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύυω ότι, το θέατρο έχει πληγεί πάρα πολύ και σιγά σιγά βλάπουμε ότι ανακάμπτει καθώς ο κόσμος φαίνεται ότι έχει ανάγκει να βγει και να δει όμορφες παραστάσεις.

Από μικρή ήθελες να ακολουθήσεις το θέατρο;

Από μικρή με μάγευε η υποκριτική και γενικότερα οι τέχνες. Οπότε, μεγαλώνοντας ασχολήθηκα πρώτα με το τραγούδι και αρκετά αργότερα με την υποκριτική και το θέατρο. Παράλληλα με αυτά όμως, πάντα βαδιζε και η αγάπη μου για το ρούχο και το styling.

Τι σημαίνει έμπνευση για έναν καλλιτέχνη;

Για μενα έμπνευση είναι όλες οι καταστάσεις που έχουμε βιώσει κατά καιρούς μέσα στα χρόνια, θετικές ή αρνητικές, τα αποτελέσματα των οποίων συγκεντρώνονται στο πίσω μέρος του μυαλού μας και περιμένουν εκεί καρτερικά, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τα διοχετεύσουμε σε οποιαδήποτε δημιουργία μας.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι από όλα όσα μέχρι σήμερα έχεις επιλέξει να κάνεις;

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα είχα σπουδάσει υποκριτική, αμέσως μετά το σχολείο και όχι τόσο αργά όσο το έκανα.Και αν είχα την οικονομική άνεση θα είχα φύγει στο εξωτερικό για σπουδές και ίσως να έμενα κι εκεί. Θα ήθελα να αφιερώσω σ’αυτή την τέχνη όσα περισσότερα χρόνια από τη ζωή μου μπορούσα.

Θεωρείς ότι είχε χαθεί η ειλικρίνεια μεταξύ των ανθρώπων τον τελευταίο καιρό;

Σε έναν κόσμο που όσο περισσότερο “εξελίσσεται” τόσο παίρνει αξια το “φαίνεσθαι”, είναι βέβαιο ότι χάνεται και η ειλικρίνεια μεταξύ τών ανθρώπων. Και μαζί με αυτή, εξαφανιζονται σιγά σιγά και οι περισσότερες ανθρώπινες αξιες που υπήρχαν παλιότερα. Όσο περνάνε τα χρόνια, οι άνθρωποι ξεχνάμε ολοένα και περισσότερο ότι η αξία της ζωής, βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα κιέετσι χάνουμε την ουσία της.

Στο παρελθόν σε είδαμε στο mystyle rock, πως προέκυψε αυτό και τι αποκόμισες;

Στο my style rocks δηλωσα συμμετοχή, λόγω της μεγάλης αγάπης που έχω για το ρύυχο και για το styling γενικότερα. Επίσης, έτυχε και σε μια περίοδο της ζωής μου, που αναζητούσα μια αλλαγή, κάτι να με αναζωογονήσει και σκέφτηκα ότι μια τέτοια συμμετοχή θα ήταν πολύ καλή ιδέα. Δε μπορώ να πω οτι πρόλαβα να αποκομίσω κάτι θετικό ή αρνητικό από τη συμμετοχή μου, δεδομένου ότι με το που αποχώρησα, ξεκινησε όλο αυτό το θέμα της πανδημίας, οπότε και όλες οι προτάσεις που είχα σταμάτησαν.

Ξέρω ότι έχεις μεγάλη αγάπη για τα ρούχα και ειδικά στα vintage. Επίσης λατρεύεις να μεταποιείς “παλιά” ρούχα και να τους δίνεις μία δεύτερη ευκαιρία να λάμψουν. Πως προέκυψε αυτό;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα τεράστια αδυναμία σε οτιδήποτε αφορά στο ρούχο και τα αξεσουάρ. Κι επειδή η μητέρα μου έραβε, εμαθα από μικρή να κάνω κι εγώ τις δικές μου δημιουργίες. Δεν έχω σπουδάσει σχέδιο μόδας δυστυχώς, αλλα είναι τόσα πολλά τα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό, οπότε κι έχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο θα έλεγα. Μου αρέσει επίσης πολύ να μεταποιώ παλιά ρούχα. Να παίρνω δηλαδή κατι παλιό και με κάποιες πινελιές να του δίνω άναν καινούργιο χαρακτήρα, κι ετσι μια “δεύτερη ευκαιρία” στη ζωή. Αυτό προφανώς, είναι κάτι που άρεσε και σε άλλους, γι’αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαν κίνημα σχεδόν, το να μην πετιούνται τα παλιά ρούχα και να ξανα πωλούνται ίσως και σε καλύτερες τιμές. Εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν, ξεκίνησα να πουλάω αυτά που φτιάχνω ή μεταποιώ κι εχω ιδιαίτερη χαρά γι’αυτό. Μέσα σε όλα αυτά, αποφάασισα να πουλήσω σιγά σιγά και μια μεγάλη συλλογή ρούχων vintage που διαθέτω, η οποία απαρτίζεται από σπάνια κομμάτια, διοτι δεν εχω πλέον καθόλου χώρο φύλαξης στο σπίτι.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιο νέο άνθρωπο που θα ήθελε να ακολουθήσει το δικό σου επάγγελμα;

Σε όλους τους νέους ανθρώπους (και όχι μόνο σ’ αυτούς που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το επξάγγελμα του ηθοποιού) η συμβουλή μου είναι μια….Follow your heart! Μόνο όταν κάποιος ακολουθήσει την καρδιά του και οτιδήποτε είναι αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, θα έχει μια όμορφη ζωή.

Είσαι θετική σαν άνθρωπος;

Σαν άνθρωπος είμαι βαθιά ρεαλίστρια, οπότε δε θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω ούτε θετικό/αισιόδοξο ούτε αρνητικό/ απαισιόδοξο. Η ζωή με έμαθε να βλέπω την όποια κατάσταση ζω όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι να ονειρεύομαι πως θα μπορούσε να ήταν. Με λίγα λόγια βλέπω το ποτήρι ακριβώς όπως είναι…ουτε πιο άδειο ουτε πιο γεμάτο.

Έχεις αναθεωρήσει πράγματα αυτή την εποχή;

Σε γενικές γραμμές, ότι πίστευα από μικρή για τα σημαντικά ζητήματα της ζωής δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου μέσα στα χρόνια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μότο ζωής;

Και μένα τι με νοιάζει εδώ έχει πάντα ήλιο.

Τι θέλεις να ευχηθείς σε όλον το κόσμο;

Εσωτερική ηρεμία!

cover photo G.Mannakis

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED