Skip to main content
images easyblog articles 7041 mia xristougeniatiki istoria ce34b88e

Η Μελισσάνθη Ρεγκούκου Μας Διηγείται «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Την Μελισσάνθη Ρεγκούκου έχουμε την χαρά να έχουμε φιλοξενήσει πάλι στο likewoman και φυσικά παρακολουθούμε ότι κάνει, αφού το κάνει με πολύ αγάπη. Αυτή την φορά “αγκαλιάζει” ένα άλλο ρόλο που βγαίνει από το υπέροχο παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»​. Πάμε να δούμε τι μας είπε αυτή την φορά. 


Τι αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη παράσταση για εσάς;


Φέτος έχω τη χαρά, να παίζω στο έργο του Καρόλου Ντίκενς «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία». Μια πολύ όμορφη και διδακτική ιστορία, που έχει στιγματίσει την παιδική μου ηλικία λόγω των νοημάτων και των συμβολικών στοιχείων που τη διατρέχουν. Η παράσταση αυτή, αντιπροσωπεύει για μένα τη δύναμη της θέλησης του κάθε ανθρώπου (όχι μόνο του Σκρουτζ) να αλλάξει τη ρότα της ζωής του, μέσα από τα μαθήματα που λαβαίνει. Ουσιαστικά, αυτό συμβαίνει και στον Σκρουτζ, του παρουσιάζονται τρία πνεύματα και του θυμίζουν πώς έχει δράσει μέχρι τώρα στη ζωή του. Απόρροια αυτού, είναι ο Σκρούτζ να «θέλει να αλλάξει ζωή, να γίνει άλλος άνθρωπος», όπως λέει χαρακτηριστικά στο τέλος του έργου.
Πόσο μοιάζετε με τον ήρωα/ίδα που υποδύεστε;

Στην παράσταση ερμηνεύω 3 ρόλους, επομένως έχω κάποιες ομοιότητες με καθέναν από αυτούς. Αρχικά, με το Πνεύμα του Παρελθόντος, η καλοσύνη αλλά και η αυστηρότητα που το διακρίνει, πιστεύω ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Είμαι ευγενική, αλλά όταν καταλάβω ότι πρέπει να μπουν κάποια όρια, γίνομαι αυστηρή με τους άλλους, ειδικά σε στιγμές διεκδίκησης. Όσον αφορά τους άλλους 2 ρόλους, ο ένας είναι η Μπελίντα Κράτσιτ, ένα μικρό κορίτσι μιας πολυμελούς και φτωχής οικογένειας, που όμως δεν χάνει τη χαρά και τον αυθορμητισμό της, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι. Αυτά είναι δύο στοιχεία που προσπαθώ να μην τα χάσω με το πέρασμα του χρόνου. Τέλος, υποδύομαι ένα κορίτσι, που συναντά ο Σκρουτζ μετά την αλλαγή του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του, το οποίο έχει έναν ρόλο-κλειδί που δε θα ήθελα να αποκαλύψω. Το κορίτσι αυτό, είναι επίσης χαρούμενο και αυθόρμητο.

Ο θεατής τι έχει να πάρει παρακολουθώντας την παράσταση;


Δεδομένου ότι η παράστασή μας είναι για μικρούς και μεγάλους, καλούμαστε καθημερινά να ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά από 8 ετών και άνω αλλά και γονείς ή εκπαιδευτικούς. Αυτά που παίρνει ο καθένας παρακολουθώντας την παράστασή μας, είναι διαφορετικά. Οι μεγάλοι, συνήθως συγκινούνται πολύ με την ερμηνεία του εξαιρετικού Θανάση Κουρλαμπά, ο οποίος υποδύεται τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, κι έτσι φεύγουν με δάκρυα στα μάτια και με σκέψεις ότι, «μήπως έχω κι εγώ μέσα μου κάποια στοιχεία του Σκρουτζ», χωρίς φυσικά να αναφερόμαστε μόνο στη φιλαργυρία του. Το τελευταίο ερώτημα, είναι και ο στόχος που έχει τεθεί από τη σκηνοθέτριά μας, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, να προβληματιστεί δηλαδή ο κόσμος που θα έρθει, να διακρίνει θετικά και αρνητικά στοιχεία που έχει η προσωπικότητά του, σε αντιστοιχία με αυτά του Σκρουτζ αλλά και να αφεθεί ελεύθερος να νιώσει όπως εκείνος επιθυμεί και να πάρει ό, τι πιστεύει ότι χρειάζεται τη στιγμή που παρακολουθεί την παράσταση. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, θεωρώ ότι παίρνουν μεγάλη χαρά βλέποντάς μας αρχικά να τους καλωσορίζουμε στην αίθουσα αλλά και στο τέλος της παράστασης, οι αγκαλιές και η αγάπη τους, θεωρώ ότι είναι στοιχεία που τα κάνει να βγαίνουν ενθουσιασμένα από το θέατρο.

Πώς αισθάνεστε πριν ανεβείτε στη σκηνή;


Νιώθω μεγάλη χαρά που πρόκειται να παίξω σε μια παράσταση που έχω αγαπήσει, αλλά αντιλαμβάνομαι και την ευθύνη, να προσφέρω κάτι αξιόλογο στους θεατές και να τους κάνω να νιώσουν όμορφα συναισθήματα. Αυτά τα δύο στοιχεία τα σκέφτομαι πριν ανέβω στη σκηνή αλλά τα νιώθω και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Τι σημαίνει το χειροκρότημα για τον ηθοποιό;


Θεωρώ πως, όλοι οι ηθοποιοί αγαπάμε το χειροκρότημα και το αποζητούμε. Για μένα. είναι μεγάλη χαρά να ακούω το χειροκρότημα των θεατών ως μια επιβράβευση γι’ αυτό που τους προσέφερα για μιάμιση ώρα. Μου αρέσει, νιώθω πολύ όμορφα και με κάνει να ψηλώνω, γύρω στους 2 πόντους κάθε φορά…

Περιγράψτε μας το καμαρίνι σας.

Το καμαρίνι, το μοιραζόμαστε όλες οι κοπέλες του θιάσου και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Είναι μικρό, γεμάτο από κοστούμια εποχής, πολλά προϊόντα μακιγιάζ και μέσα ακούγονται όλα τα νέα της βδομάδας της καθεμιάς μας, πολλά γέλια και κοριτσίστικη διάθεση. Δεν είναι τυχαίο βέβαια, ότι το επισκέπτονται συχνά και τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου. Κάπου εκεί ξεκινάει ένα πανηγύρι, το οποίο απολαμβάνω κάθε μέρα.

Εκτός από το θέατρο τι άλλα ενδιαφέροντα έχετε;


Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσπαθώ να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, παράλληλα με τις παραστάσεις. Είναι μια σχολή που έχω αγαπήσει πολύ και με έχει βοηθήσει τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή μου. Επίσης, συνεχίζω χορό – μπαλέτο και σύγχρονο- και φέτος ξεκίνησα φωνητική, καθώς διαπίστωσα ότι είναι απαραίτητη για τη δουλειά μας.

Ποιο είναι το γούρι σας;


Ομολογώ ότι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αν εννοούμε κάποιο φυλαχτό ή αντικείμενο. Μου αρέσει να συλλέγω ρητά κι αποφθέγματα και σε δύσκολες περιόδους τα διαβάζω και αναθαρρεύω, γιατί σε μια μικρή φράση κρύβουν ένα μεγάλο νόημα.

Τι έχετε πάντα μαζί σας;


Μαζί με τα προσωπικά μου αντικείμενα, έχω το κείμενο της παράστασης σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς και κάποια άλλα αντικείμενα που χρειάζονται για τον εκάστοτε ρόλο, όπως προϊόντα για μακιγιάζ και πολλά κοκαλάκια.
Πείτε μας τα σχέδιά σας για το μέλλον.

Ονειρεύομαι όμορφες συνεργασίες με εμπνευσμένους σκηνοθέτες αλλά και ηθοποιούς που θαυμάζω. Επίσης, εύχομαι να συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά που τόσο αγαπώ προσφέροντας στον κόσμο όλα αυτά που νιώθω όταν βρίσκομαι πάνω στη σκηνή.

ΙNFO ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

«ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Μαρία Σ.Μπλάνα
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Επιμέλεια κοστουμιών: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου
Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Make-up artist & special effects: Ράνια Γιαννάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Video: Robin Beer
3d mapping: Ερατώ Τζαβάρα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν:
Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τατιάνα Μελίδου, Νίκος Βατικιώτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Αλεξία Στολιδάκη, Μελισάνθη Ρεγκούκου, Γιάννης Φιλίππου, Βαγγέλης Ζάππας, Βασίλης Φακανάς, Άννα Μάγκου

«Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ»

Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Φάνης Γκίκας

Σκηνικά-Κουστούμια: Στέλλα Γιαπιτζέλη

Μουσική επί σκηνής: Ηλιάνα Κορέτση

Video παράστασης: Ξενια Τσιλοχρήστου

Εικαστική επιμέλεια- Δημιουργία αφίσας: Ελένη Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Γραφιστίκη επιμέλεια φωτογραφίας:Κατερίνα Καραγιάννη

Μακιγιάζ φωτογράφισης:Ράνια Γιαννάκη

Γραφιστική επιμέλεια εισιτηρίου: Παυλίνα Μπιτζέλη

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( A-priori)

Παραγωγή: Μολυβένιος

Ηθοποιοί

Διευθυντής Χολτ: Σωτήρης Δούβρης

Πατήρ Ντάλυ: Τάσος Παπαδόπουλος

Τζέιμς Ντάικ: Νίκος Κουφάκης

Ζοζεφίνα Πάρις: Μελισσάνθη Ρεγκούκου

Φρουρός: Ιάκωβος Νικηφόρος 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED