Skip to main content
images easyblog articles 7181 DSC 0188 scaled 2a93ce80

Η Ονειροπαγίδα Έκανε Το Ντεμπούτο Της

 Η Ονειροπαγίδα αποτέλεσε το θεατρικό έργο που έγραψε η Μαρία Κορωνέλλου και πλαισίωσε μέσα από πλήρη δραματολογική ανάλυση το αντικείμενο της πτυχιακής της. Ως αποκορύφωμα ήταν η παράσταση του έργου από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης «Οι Ονειροπαρμένοι», μια ομάδα που σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς η ίδια. Κοντά τους βρέθηκαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων κι η λυκειάρχης κ. Χατζή, καθώς και πολλοί σημαντικοί χορηγοί.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας ο Galaxy fm κι ακολουθούν o Γλυφάδα Metropolitans, το Likewoman και ο Sunshine web radio του Δήμου Ηλιούπολης. Οι επιχειρήσεις που στήριξαν αφιλοκερδώς την ομάδα ήταν οι εξής: Ιωάννα Κουρμπέλα και Sessile τα ενδύματα, το Νέο Ωδείο Αλίμου την μουσική επένδυση του έργου με το μουσικόΣπύρο Παπαθεοδώρου, η σχολή χορού Αλεξάνδρας Στριφτόμπολα την κινησιολογική επένδυση του έργου, το κομμωτήριο Ak Konstantina’s creations τις κομμώσεις των παιδιών, το I love glam τα κοσμήματα των κοριτσιών, η Θεοδώρα Μάζη το make up, ο παιδικός σταθμός Καραμέλα την μεγάλη ονειροπαγίδα, η Δέσποινα Ασβεστά του emotional craftmanship κι ο Δημήτρης Ασβεστάς την ξύλινη ονειροπαγίδα, τα έπιπλα είναι του Θεάτρου «Κάρολος Κουν», η Μαριάννα Καλκαβούρα, ψυχολόγος τα σκηνικά βιβλία της παράστασης, το στεγνοκαθαριστήριο Plystario το art design της αφίσας και της πρόσκλησης, το ψητοπωλείο Υμηττός, το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ στην Α. Γλυφάδα, το Copies Land το στήσιμο του βιβλίου της παράστασης και η κ. Δέσποινα Καραγκούνη τις ιατρικές στολές.Το βιβλίο- πρόγραμμα της παράστασης προλογίζουν οι πανεπιστημιακοί κ. Καίτη Διαμαντάκου Αγάθου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α., η κ. Αλεξία Αλτουβά Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α.,ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας κ. Μάνος Κοντολέων, το Νέο Ωδείο Αλίμου κι η εικαστικός- εκπαιδευτικός κ. Γιούλη Γκικοπούλου, που επιμελήθηκε και το εξώφυλλο του βιβλίου με έναν εικαστικό πίνακα που αντικατοπτρίζει το έργο.

Η παράσταση και η συναυλία τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, θα πραγματοποιηθούν στις 19/1/2019 στις 18:30 στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν», μια καλλιτεχνική σύμπραξη του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης και του Νέου Ωδείου Αλίμου. Τα παιδιά μαζί με τη θεατρολόγο τους και τη διευθύντρια του Νέου Ωδείου Αλίμου αποφάσισαν να παίξουν χωρίς εισιτήριο αλλά με ελεύθερη συνεισφορά για την Πνοή Αγάπης που θα παραβρίσκεται με εκπροσώπους της την ημέρα της παράστασης.

Η θεατρική ομάδα έδωσε μια παράσταση για το ειδικό σχολείο Αθηνών στις 19/12/2018 και η μεγάλη παράσταση στις 22/12/2018 στην Ηλιούπολη στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το θέατρο ήταν κατάμεστο και την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και δημοτικοί φορείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου. Οι μαθητές έπαιξαν κιεκεί με ελεύθερη συνεισφορά για την ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η θεατρική ομάδα των παιδιών κι η θεατρολόγος τους εύχονται να πραγματοποιούνται όλα τα όνειρα των ανθρώπων και οι « ονειροπαγίδες» του καθενός να φυλακίζουν όλους τους εφιάλτες τους. Keep dreaming, μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας!!!!

Περιγραφή Έργου

Ο Σύλλογος «Πνοή Αγάπης» ιδρύθηκε το 2009, με τη συμμετοχή ανθρώπων συναφών ειδικοτήτων και κύριο άξονα το όραμα του Εθελοντισμού, με σκοπό την παροχή κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης σε ασθενείςμε καρκίνο και τις οικογένειές τους. .

Το βασικό όραμα της «Πνοής Αγάπης» ήταν η δημιουργία Ξενώνα φιλοξενίας για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να υποβληθούν σε εξωτερικές θεραπείες στα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Αττικής.

Υλοποιείται απότο 2013 με την δημιουργία του 1ου Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός» και από το 2017 με την δωρεά του 2ου Ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού», πολύτιμες δωρεές της κυρίας Φωτεινέλλη Κριτικού, στη μνήμη του συζύγου της.

Με τη συνδρομή επαγγελματιών και εθελοντών υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις με στόχο την παροχή ολιστικής φροντίδας για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο και των οικείων τους, από την στιγμή της διάγνωσης αλλά και μετά το πέρας των θεραπειών.

Οι δράσεις του Συλλόγου, παρέχονται σε τρεις βασικούς άξονες.

  • Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»:

α) υποδοχή και εξυπηρέτηση πολιτών-ασθενών, β) η ομάδα «της τέχνης του ακούειν» υποστηρίζει ασθενείς και φροντιστές, γ) δανειστική-κινητή βιβλιοθήκη, δ) προσφορά καφέ στις αναμονές των ασθενών βραχείας νοσηλείας, ε) κάλυψη γραφειοκρατικών αναγκών μοναχικών ανθρώπων, ζ) επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών η) λειτουργούν την ιματιοθήκη, θ) η «ομάδα ευεξίας» υποστηρίζει και καλύπτει ανάγκες που προέρχονται από τις χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, ι) οργανώνουν εθιμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους ασθενείς, τους φροντιστές τους και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

  • Στην «Πνοή Αγάπης» Προγράμματα

α) Μιλάμε με τα παιδιά στα σχολεία για τον καρκίνο

β) Διατροφή και καρκίνος

γ) Εικαστικών τεχνών

  • Στους Ξενώνες

α) Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης,

β) ομάδα εικαστικών τεχνών,

γ) συνεδρίες χαλάρωσης,

δ) ομάδα ρέϊκι,

ε) προγράμματα ευεξίας για την αλλαγή εικόνας σώματος που η νόσος επιφέρει,

ζ) ομάδες παιχνιδιού,

η) ομάδα ανάγνωσης,

θ) ομάδα κολλάζ,

ι) ομάδα εικαστικής ψυχοθεραπείας

κ) ομάδα προγράμματα διατροφής,

λ) ομάδα δημιουργικού υφάσματος & ανακύκλωσης υλικών

μ) ομάδα κηπουρικής

Σκοπός

Στέγαση και ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους που προέρχονται από την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και υποβάλλονται σε εξωτερική θεραπεία τόσο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» τόσο και στα ογκολογικά νοσοκομεία ή ιδιωτικά κέντρα που παρέχουν θεραπείες σε ογκολογικούς ασθενείς.

Αντίκτυπος & Οφέλη

Αποτελέσματα είναι: Τα θετικά συναισθήματα που αποπνέονται από την στέγαση, από την κατεύθυνση, από την προσαρμογή και ενημέρωση ασθενών και συνοδών από την επαρχεία και την νησιωτική Ελλάδα.

Οφέλη: Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, ο τρόπος υποστήριξης τα οποία εισπράττουν οι ασθενείς και συνοδοί και τα μεταφέρουν στις τοπικές κοινωνίες τους από όπου προέρχονται.

Το αντίκτυπο ποιότητας και στήριξης μεταφέρεται πίσω στους τόπους διαμονής απ’ όλη την Ελλάδα.

Καινοτομία & Πρωτοπορία

Η πρωτοπορία της δομής συνίσταται στην στέγαση με την παράλληλη ολιστική ψυχοκοινωνική αντιμετώπιση και υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους. Επίσης υποστηρίζονται σε πρακτικά θέματα και προβλήματα κατά την αλλαγή εικόνα σώματος που η νόσος επιφέρει κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους.

Μετρήσιμα Αποτελέσματα

Αριθμός διαμενόντων 1825 ατόμων.Συναισθηματική και Κοινωνική Στήριξη 99%

Έχουμε πιστοποιηθεί από ABS Quality Evaluations.

Στηριζόμαστε σε ευαισθητοποιημένους ιδιώτες προς το παρόν και ευελπιστούμε μελλοντική σταθερή στήριξή μας προγραμμάτων μας από κρατικούς φορείς. 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED