Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F12%2Fimages easyblog articles 9000 LikeWomanCover

Η Πέμπτη Θέλει Ινδικό | Απόψε Φτιάξε Εύκολα Και Γρήγορα Butter Chicken

Ο χειμώνας θέλει χουχούλιασμα και καλό φαγητό. Για το αποψινό βράδυ Πέμπτης σου προτίνουμε να ξεφύγεις από τα απλά καθημερινά σου γεύματα και να προσθέσεις μπαχαρικά, λίγο κοτόπουλο και να δημιουργήσεις το απόλυτο Ινδικό Φαγητό για εσένα και τον καλό σου ή τις φίλες σου. Προσοχή! Θα βρεις υλικά που ίσως δεν έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Μία βόλτα όμως στο κέντρο της πόλης θα σε βοηθήσει να βρεις τα πάντα, οπότε βάλε μπουφάν, βγες στην πόλη και ξεκίνα τα ψώνια για το πιο όμορφο και ζεστό δείπνο που ετοίμασες μέχρι σήμερα.

Υλικά Που Θα Χρειαστείς:

  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • Αλάτι
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. Garam masala
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅛ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • Αλάτι
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. βούτρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Κόψε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Στη συνέχεις ψιλόκοψε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Ανακάτεψε τα μισά υλικά για την μαρινάδα μαζί με το κοτόπουλο και άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένο με ζελατίνη. 

Άσε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και άφησέ το στο τηγάνι για περίπου 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησέ το για ένα ακόμη λεπτό και μετά βγάλε το από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέτεις στο τηγάνι το garam masala, την πάπρικα, την κανέλα, το γαρίφαλο και αλάτι. Άσε για ένα λεπτό, όσο το τηγάνι είναι ακόμη ζεστό. Έπειτα, πρόσθεσε την ντομάτα και την κρέμα γάλακτος και τοποθέτησέ το στη χαμηλή φωτιά και πάλι για τρία λεπτά ακόμη. 

Τέλος, πρόσθεσε το κοτόπουλο και άφησέ το να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά. Πρόσθεσε το λεμόνι και το βούτυρο, ανακάτεψε καλά και έτοιμο για σερβίρισμα.

RELATED