Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F12%2Fimages easyblog images 928 65829020f6ea67f48aa759d3dd32c68a XL

H Πόπη Γιαννάκου και το prettylife.gr μας δίνει την ωραιότερη σοκολατένια βασιλόπιτα…

ΥΛΙΚΑ
 
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
 
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
 
5 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
 
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
½ ποτήρι του νερού κονιάκ
 
1 ποτήρι του νερού κοπανισμένα αμύγδαλα
 
8 αυγά
 
Χυμό ενός λεμονιού
 
Χυμό ενός πορτοκαλιού
 
Ξύσμα δύο λεμονιών
 
Ξύσμα δύο πορτοκαλιών
 
 
 
ΓΛΑΣΟ
 
3 σοκολάτες κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων η κάθε μια
 
1 κρέμα γάλακτος (500 γραμ.)
 
100 γραμμάρια βούτυρο
 
Λιώνουμε σε αντικολητικό τηγάνι ,σε χαμηλή θερμοκρασία ,όλα τα υλικά μαζί ,για περίπου πέντε έως επτά λεπτά της ώρας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο μας να πήξει. Θα το χρειαστούμε για το γαρνίρισμα της Βασιλόπιτας.
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χρησιμοποιούμε ταψί νούμερο 34. Αφού λιώσουμε σε ένα αντικολητικό κατσαρόλι το βούτυρο ,το χτυπάμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, τους κρόκους , μετά ρίχνουμε το μπέϊκιν και τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού ,που έχουμε στύψει σε ένα ποτήρι μαζί με το ξύσμα ,πορτοκαλιού ,λεμονιού. Τα ρίχνουμε και αυτά στον κάδο του μίξερ. Κατόπιν ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα ,το κονιάκ και τελευταία τη χτυπημένη αφράτη μαρέγκα που έχουμε φτιάξει από τα ασπράδια των αυγών.
 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 10΄της ώρας ,φτιάχνοντας έτσι μια αφράτη ζύμη για Βασιλόπιτα .
 
Σε ένα αντικολητικό ταψί νούμερο 34 ,στρώνουμε λαδόκολλα ,ρίχνουμε μέσα τη ζύμη μας και αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στον αέρα ,στους 170 °c για περίπου μια ώρα ψήνουμε τη Βασιλόπιτά μας.
 
Συμβουλή: Δεν ανοίγουμε το φούρνο και δεν τρυπάμε με το μαχαίρι τη Βασιλόπιτα μέχρι να περάσει μια ώρα από το ψήσιμό της .
 
Αφού ψηθεί , τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για να την αναποδογυρίσουμε αργότερα σε μια πιατέλα .
 
Τώρα που την έχουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος ,την περιχύνουμε με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει και τη στολίζουμε με διάφορα Χριστουγεννιάτικα στολίδια της αρεσκείας μας.
 
Καλή επιτυχία και με το καλό να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά που εύχομαι να είναι γευστική και γλυκιά για όλους μας. Μη ξεχάσετε να βάλετε φλουρί μετά το ψήσιμο από την κάτω πλευρά της .
 
 
Από την Πόπη Γιαννάκου και το prettylife.gr
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED