Skip to main content
images easyblog articles 8486 SXESEIS bfa2fe91

Η τέλεια σχέση συμβαίνει! Πώς θα την πετύχεις;

Ο κάθε άνθρωπος ψάχνει κάποιον που θα τον ολοκληρώσει ψυχικά, θα νιώθει τέλεια μαζί του και θα μας κάνει να χαμογελάμε. Θα νιώσουμε επιτέλους την πραγματική ευτυχία και τα πάντα θα είναι όμορφα, όταν θα είμαστε δίπλα του, θα πραγματοποιήσει κάθε κρυφό όνειρό μας και ευχή. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, αλλά αφού δεν υπάρχει κανένας τέλειος άνθρωπος εκεί έξω, χωρίς κανένα ελάττωμα, πώς γίνεται να υπάρξει μια τέλεια σχέση;
Μπορεί φαινομενικά να είναι δύσκολη η συνταγή της τέλειας σχέσης, αλλά για τον καθένα ξεχωριστά υπάρχει κάποιος άνθρωπος που στα μάτια μας δείχνει μοναδικός και τέλειος. Μερικοί θα τον βρούμε ίσως μετά από πολύ ψάξιμο και άλλοι θα σταθούν μάλλον πιο τυχεροί από την πρώτη ή δεύτερη γνωριμία. Άλλοι θα κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς μας ξανά και ξανά, υποχωρήσεις, θα δώσουμε ευκαιρίες στους λάθους ανθρώπους μέχρι να έρθει η στιγμή που θα καταλάβουμε τι θέλουμε πραγματικά από μια σχέση και μόνο τότε θα μπορέσουμε να έχουμε έναν άνθρωπο που ίσως θα ξεπεράσει και κάθε μας προσδοκία.

Βέβαια μην ξεχνάμε πως όσο καλός κι αν είναι ο σύντροφός μας σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα τσακωθούμε μαζί του ή θα απογοητευτούμε. Το ίδιο κι αυτός με μας. Οπότε η τέλεια σχέση, σαν μια συνεχή κατάσταση, όπως και συνεχόμενη ευτυχισμένη ζωή δεν γίνεται να υπάρξει εκ των πραγμάτων. Εξάλλου θα βαριόμασταν μάλλον στο τέλος, κάτι που θα ήταν μόνιμα υπέροχο και δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε το παραμικρό για να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια σχέση που περνάμε όμορφα και με έναν άνθρωπο που για μας είναι τέλειος! 

Το πρώτο μυστικό λοιπόν για μια τέλεια σχέση κρύβεται αρχικά στο χαρακτήρα του καθενός. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας ως σύντροφοι. Επηρεάζουν τις αντιδράσεις μας όταν βιώνουμε μια μεγάλη χαρά ή μια δυσκολία ή μια λύπη με τον άνθρωπό μας.
Το δεύτερο μυστικό είναι οι ανάγκες που καλύπτουμε μέσα από μια σχέση. Σίγουρα η επικοινωνία και ο σεβασμός αποτελούν θεμέλια για να χτιστεί σταδιακά η τέλεια σχέση. Ο ποιοτικός χρόνος και το να μοιράζεσαι με τον άλλον την καθημερινότητά σου θα έρθουν και θα δέσουν το γλυκό. Φυσικά σημασία έχει να σε κάνει ο άλλος καλύτερο άνθρωπο μέσα από την αγάπη σας. 

Όλα τα παραπάνω, θεωρητικά μια χαρά μας ακούγονται. Στην πράξη όμως με το καθημερινό άγχος και τα προβλήματα, που όλοι έχουμε όλα φαίνονται πιο δύσκολα. Με καλή διάθεση όμως, και αν προσπαθούμε να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, θα διαπιστώσουμε σύντομα πως οι σχέσεις με το άλλο φύλο μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολες από όσο πιστεύουμε. Και βέβαια να μην ξεχνάμε τι αγαπήσαμε και ερωτευτήκαμε στον σύντροφό μας και να μην τον έχουμε δεδομένο.
Πώς θα καταλάβουμε λοιπόν ότι ο σύντροφος μας είναι αυτό που ψάχναμε; Καταρχάς θα καταλαβαινόμαστε με ένα μόνο βλέμμα και ακόμη οι στιγμές που δεν θα μιλάμε δεν θα φέρνουν αμηχανία. Επίσης συχνά θα κάνει κάτι που έχουμε ανάγκη χωρίς να του το πούμε π.χ. θα έρχεται και θα μας σκάει ένα φιλί ή θα μας παίρνει αγκαλιά. Η ευτυχία μας και το να μη μας λείπει τίποτα θα είναι στις προτεραιότητες του .Θα είναι όμως όλα αυτά αμφίδρομα.
Όταν κι αν βρίσκει κανείς την τέλεια σχέση όλα συμβαίνουν αβίαστα και όποια δυσκολία κι αν παρουσιαστεί ξεπερνιέται άμεσα. Δεν ισχύει πως ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο. Το αντίθετο μάλιστα. Οι μεγάλοι έρωτες φέρνουν και μεγάλες δόσεις χαράς και ευτυχίας στη ζωή μας, μας δίνουν ώθηση και είναι σχέσεις δούναι και λαβείν. Δεν χρειάζονται κολπάκια για να κάνουμε τον άλλον να τρέχει από πίσω μας. Είναι όλα αυθόρμητα.

Ο τέλειος σύντροφος για μας, θα μας θέλει, θα μας γουστάρει και θα μας αγαπά γι’ αυτό που είμαστε.

RELATED