Skip to main content
biopolitics international organisation cover 32b7119c

«Η Τέχνη ως μέσο διαλόγου για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους»

Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του αγαπημένου μου φίλου, eco-stylist και δημιουργού του ethicalode.com, Δημήτρη Γραμματικογιάννη, να επισκεφθώ την εκδήλωση διαπολιτισμικού χαρακτήρα «Culture against hate speech and fake news»! Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής – ΒΙΟ  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Avantgarde ,  στο πλαίσιο του   ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο ProDialogue – Combating hate speech and fake news through the intercultural dialogue of citizens, στο Impact Hub of Athens, στις 4 και 5 Ιουνίου 2021.

biopolitics international organisation 2

Η προσπάθεια αυτή είχε ως στόχο Έλληνες και Ρώσοι εικαστικοί από τον χώρο της χειροποίητης κούκλας και της φωτογραφίας να εκθέσουν τα έργα τους από κοινού και να αναπτύξουν μέσω της τέχνης τους έναν διαπολιτισμικό διάλογο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους.

Παράλληλα, στόχος ήταν να προβληθεί το παγκόσμιο μήνυμα του «βιο-πολιτισμού» – μιας από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της ΒΙΟ από το 1985 –εστιάζοντας στην αξία της διαφορετικότητας και του αγαθού του βίου ως ενωτικού κρίκου που συνδέει την ανθρωπότητα με κάθε μορφή ζωής. Επίσης, στις 5 Ιουνίου, η ΒΙΟ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας τα BIO THINKTANK DIALOGUES με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου.

biopolitics international organisation 4

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία [τ. FYROM] Ουγγαρία). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ευστράτιος Σουμπασάκης, Πρόεδρος της ΒΙΟ, η Isabelle Jahn, Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και Πρόεδρος του φορέα Kontaktefür Europa e.V., ο Αλεξάντρ Χομένκο, Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Ρωσικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα «Ρωσικό Σπίτι», η Ευγενία Κριτσέφσκαγια, Αντιπρόεδρος του Avantgarde, και ο Ευθύμιος Μπάκας, τ. Γενικός Γραμματέας Διαβίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

9 3

Ειδικοί προσκεκλημένοι της έκθεσης που παρουσίασαν τα έργα τους στον χώρο της κούκλας ήταν οι αναγνωρισμένοι εικαστικοί Κωνσταντίνα Μώρου, Ναταλία Νταβίντοβα, Αλίνα Τσιρκόβα, Κατερίνα Μητράκου, και ο διάσημος καραγκιοζοπαίχτης Σωτήρης Χαρίτος (Χαρίδημος).

6 4

Ο χώρος της φωτογραφίας εκπροσωπήθηκε από την φωτογράφο Νικόλ Μπαρτζώκα με Concept Editor τον Δημήτρη Γραμματικογιάννη, ενώ συμμετείχε και η Benetton Greece. Η ΒΙΟ απένειμε διάκριση Τιμής Ένεκεν στις συμμετέχουσες εικαστικούς, καθώς και στην Ελβίνα Τσαντεκίδη, που αγκάλιασαν θερμά και υποστήριξαν έμπρακτα τοεγχείρημα αυτό.

8 5

3 8

*Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης προστασίας κατά του Covid-19.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.biopolitics.gr και στον λογαριασμό μας στο Facebook

Φωτογραφίες εκδήλωσης: Ευγενία Κριτσέφσκαγια & Ολένα Γκλάντκιχ

2 10

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED