Skip to main content
Likewomangr anastasia sidira interview 60e89f87

Η Αναστασία Σιδηρά μας γνωρίζει τι είναι το tactical training και γιατί κερδίζει όλο και περισσότερες γυναίκες!

Την Αναστασία Σιδηρά σας την έχουμε συστήσει ξανά. Είναι μια γυναίκα με απέραντη ψυχική αλλά και σωματική δύναμη και τα τελευταία χρόνια με μεγάλη εξέλιξη και στόχους.

Σήμερα σας την παρουσιάζουμε κάτω από μια διαφορετική οπτική, το tactical training, το οποίο έχει προστεθεί στις κύριες ασχολίες της.
Μας εξηγεί τι είναι, γιατί την κέρδισε και γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν και παρακολουθούν μαθήματα μαζί της.

Βλέπουμε μια αλλαγή στην μέχρι τώρα πορεία σου. Σε αφήσαμε στα μαθήματα αυτοάμυνας και τώρα σε βλέπουμε σε ένα τελείως διαφορετικό πόστο. Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια;

Όλα τα επαγγελματικά μου χρόνια τα έζησα μέσα σε εκπαιδεύσεις αυτοάμυνας, διδασκαλία και ιδιωτική ασφάλεια. Στη ζωή μου προστέθηκε και το ένοπλο κομμάτι μέσω μιας συνεργασίας μου, που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με τον κ. Στέλιο Σταυρινίδη από την Ak47 Tactical Training.

Έτσι δημιούργησα την 20-20 Tactical, που ο ρόλος της είναι η διοργάνωση εκπαιδεύσεων και η παροχή υπηρεσιών σε θέματα ασφάλειας.

Στην ουσία ήταν μια ευκαιρία για μένα να δημιουργήσουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο στο χώρο μας, που παντρεύει την Αυτοάμυνα με τις Τακτικές Μάχης. Ήταν κάτι πρωτοπόρο για την Ελλάδα και παραμένει ακόμα. Δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει και να μάθει νέα πράγματα που δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία.

Συνάντησες δυσκολίες στον επαγγελματικό σου δρόμο και πως έχει επηρεάσει την προσωπική σου ζωή;

Ζούμε σε μια χώρα, όπου το επάγγελμα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Αυτό από μόνο του φέρνει αρκετές δυσκολίες. Για να αποκτήσεις εξέλιξη, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, να έχεις υπομονή, επιμονή αλλά και διαύγεια.

Δυστυχώς στη χώρα μας, δεν υπάρχει ακόμα κάτι ολοκληρωμένο…

Ο χώρος της Αυτοάμυνας και των Τακτικών Μάχης αποτελείται από πολλές επιστήμες και πολλά παρακλάδια που σχηματίζουν τον κορμό. Οταν θα θελήσεις για παράδειγμα να μάθεις άοπλη μάχη, πως να χτυπάς και πως να αμύνεσαι, θα πρέπει να απευθυνθείς για το κάθε πράγμα (χέρια, πόδια, όρθια μάχη, έδαφος κ.α.) σε διαφορετικό εκπαιδευτή/προπονητή.

Υπάρχουν συστήματα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν ότι μπορούν να σου διδάξουν “τα πάντα”, αλλά είναι λάθος. Και αυτός είναι ένας λόγος που το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων, δεν είναι τόσο προχωρημένο.

Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξοδέψεις πολύ περισσότερο χρόνο, ακόμα και από την προσωπική σου ζωή, ώστε να εξελιχθείς. Ταυτόχρονα όμως, θεωρώ ότι αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που σε κάνει καλύτερο, η προσπάθεια για το “μη εφικτό”.

Likewomangr anastasia sidira interview 1

Είσαι σε ένα περισσότερο ανδροκρατούμενο επάγγελμα πως αισθάνεσαι;

Άψογα! Όπως εκτιμώ πολλά πράγματα σε εμάς τις γυναίκες, έτσι αντίστοιχα εκτιμώ και στους άντρες. Είναι πιο «ξεκούραστοι» από τη φύση τους, πιο απλοί σε σχέση με μας. Είναι τόσα πολλά τα χρόνια στο πλάι τους που νομίζω πλέον ότι και ο δικός μου τρόπος σκέψης, κλείνει περισσότερο προς τα εκεί!

Βέβαια, όταν τυχαίνει να έχουμε και γυναίκες στην εκπαίδευση, είναι για μένα ένα χαρούμενο διάλειμμα……σαν τη φύση σου, τίποτα στον κόσμο!

Τι σημαίνει το tactical shooting και σε τι αποσκοπεί;

Τακτικές μάχης με πυροβόλα όπλα. Διδάσκει στον κόσμο πως να χειρίζεται τα όπλα με ασφαλή τρόπο ως προς τον εαυτό του και τους γύρω του, σε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να ανταπεξέλθει και να κατανοήσει πως τα όπλα δε σκοτώνουν, αλλά οι άνθρωποι. Σεβασμός, πρόληψη και συνείδηση, είναι τα τρία βασικά που θα χρειαστείς ξεκινώντας στο χώρο αυτό.

Ποιο είναι το κοινό το οποίο απευθύνεσαι;

Σε όλους! Μας έρχονται άνθρωποι που η δουλειά τους είναι αντίστοιχη (στρατός, αστυνομία, ιδιωτική ασφάλεια), μέχρι και απλοί πολίτες που έχουν ακόμα και στόχο την προσωπική τους εξέλιξη μέσα από περισσότερες γνώσεις.

Μένεις στην Θεσσαλονίκη, σου λείπει η Αθήνα;

Ναι, μου λείπει πολύ η Αθήνα. Μου λείπουν οι συνεργασίες που είχα, αλλά περισσότερο μου λείπουν οι νέοι φίλοι που απέκτησα με τα χρόνια. Πάντα υπήρχε η σκέψη της επιστροφής μου στην Αθήνα και μάλλον υπάρχει ακόμα και σήμερα.

Υπάρχουν κάποια όνειρα που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα και ποια;

Όνειρα όχι, θεωρώ πως όσα ήθελα, με τα χρόνια βάδισα προς αυτά. Στόχους είναι η σωστή λέξη! Και ναι, έχω πολλούς στόχους ακόμα και κάποιοι από αυτοί, αφορούν τον τόπο που ζούμε.
Θα προτιμούσα όμως να τους δείτε στην πράξη και να μην αναφερθώ τώρα σε αυτούς.

Likewomangr anastasia sidira interview 3

Ποια είναι η εικόνα που θέλεις να βγάλεις προς τα έξω και πως θέλεις να εμπνεύσεις την γυναίκα;

Αν είχα ένα τεράστιο μεγάφωνο που θα μπορούσαν να με ακούσουν από άκρη σε άκρη, θα ήθελα να φωνάξω 2 βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι να μάθουν να μη φοβούνται ΤΙΠΟΤΑ και το δεύτερο, να σταματήσουν να προκαλούν. Θέλω να είμαι ειλικρινής και σε καμιά περίπτωση να μην παρεξηγηθώ.
Βλέπω γυναίκες που άθελά τους μπλέξανε σε καταστάσεις και σχέσεις επικίνδυνες, αλλά ταυτόχρονα βλέπω και γυναίκες που “ζούνε επικίνδυνα” και τραβάνε τα πράγματα στα άκρα. Καμία βίαιη πράξη δε δικαιολογεί το θύτη, αλλά ταυτόχρονα, έχουμε και εμείς την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, να είμαστε προσεκτικές και να μη μας συνεπαίρνει το συναίσθημα.

Πάντα ήμουν της άποψης ότι πρέπει να φέρνεις τις καταστάσεις μέχρι εκεί που μπορείς να τις υποστηρίξεις αλλά ταυτόχρονα να αναλάβεις και τις ευθύνες.

Θέλω τι γνώμη σου και τη θέση σου για όλο αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό με τις γυναίκες στο Ιράν αλλά και όλο τον κόσμο. Από που θεωρείς ότι προέρχεται όλη αυτή η κακοποίηση συναισθηματική, λεκτική αλλά και φυσική. Ποιο θα θεωρούσες σωστό επόμενο βήμα;

Με πνίγει…. Δυστυχώς δεν είναι επιλογή σου το πού θα γεννηθείς.

Σίγουρα ευθύνεται η θρησκεία και η κουλτούρα τους ταυτόχρονα. Όπως είχα γράψει και σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου, αν ο Θεός σας, σας διατάζει να κάνετε όλες αυτές τις αποτρόπαιες  πράξεις, τότε είναι εγκληματίας.

Για να αλλάξει όλο αυτό, χρειάζονται πολλά. Τα περισσότερα  όμως δεν είναι εφικτά. Ποιος θα πλησιάσει μια τέτοια χώρα να της ζητήσει να αλλάξει? Ποιος μπορεί να μπει μέσα σε αυτή και να αρχίσει να σώζει γυναίκες?

Είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη κουβέντα για το τι θα μπορούσε να γίνει, αλλά πάντα θεωρούσα ότι οι αλλαγές έρχονται από μέσα.

Likewomangr anastasia sidira interview 2

Ποιο είναι το επόμενο σου επαγγελματικό βήμα;

Σε λίγο καιρό, θαρρώ πως ίσως να αφιερώσουμε και ολόκληρη συνέντευξη για αυτό!

Τι θεωρείς ότι μας άφησε στους ανθρώπους η μετά covid εποχή;

Τίποτα, θεωρώ ότι επιστρέψαμε κανονικά όπως ήμασταν. Οι άνθρωποι, ευτυχώς ή δυστυχώς ξεχνάνε εύκολα. Αυτό όμως που μας άφησε και θα μας αφήσει για πολλά χρόνια ακόμα, είναι ο πόλεμος. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα!

Ένα μήνυμα σου και μια ευχή για όλες τις γυναίκες εκεί έξω

Να είναι χαρούμενες. Η ευτυχία είναι επιλογή, είναι προσπάθεια δική μας. Να καταπολεμήσουν τους φόβους τους και να παλέψουν για όσα επιθυμούν. Πάντα όμως με σεβασμό και καλές προθέσεις.
Με τα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, γνώρισα πάρα πολλές γυναίκες, που μου εκμυστηρεύτηκαν τα δύσκολα περιστατικά που βίωναν και χαρά μου ήταν, όταν μετά από πολύ δουλειά που κάναμε, κατάφεραν να το ξεπεράσουν και να πάνε παρακάτω.

Ποτέ δεν είναι αργά και καμία δεν είναι μόνη!

Stand up and fight!

Ακολουθήστε την Αναστασία Σιδηρά στα social και πάρτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. facebook | instagram

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED