Θέλετε Όμορφα Και Υγιή Μαλλιά; Κάντε Θεραπεία Ενυδάτωσης Μαλλιών Με Έλαιο Καρύδας

Νομίζω ότι όλες λατρεύουμε να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά, σωστά; Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν εύθραυστα τον χειμώνα με τον ξηρό αέρα. Επιπλέον, θέλοντας να δείχνουμε στα καλύτερά μας στις εξόδους μας μπορεί άθελά μας να προκαλέσουμε σοβαρή ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής λόγω της θερμότητας των σεσουάρ.

Έχουμε όμως για σας την ιδανική θεραπεία. Ένα μυστικό που ανακαλύψαμε φέτος και που δεν είναι άλλο από το έλαιο καρύδας!

 

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρω μια θεραπεία για τα μαλλιά μου, ανακάλυψα ότι οι περισσότεροι συνιστούσαν το λάδι καρύδας ως θεραπεία ενυδάτωσης των μαλλιών. Καθώς έψαξα βαθύτερα, βρήκα ότι το έλαιο καρύδας είναι το λάδι που μπορεί να απορροφήσει καλύτερα από κάθε άλλο η τρίχα μας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία ενυδάτωσης «πριν από το λούσιμο».

Θα σας καθοδηγήσω με απλά βήματα για να δώσετε κι εσείς στα μαλλιά σας την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζονται.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Οργανικό παρθένο έλαιο καρύδας

Ένα κλιπ ή ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά

Ένα σκουφάκι μπάνιου

Πιστολάκι (προαιρετικά)

 

 Πώς θα εφαρμόσετε τη θεραπεία:

 

Πάρτε μια κουταλιά οργανικού παρθένου ελαίου καρύδας. Αν τα μαλλιά σας έχουν χοντρή και μακριά τρίχα, τότε η κουταλιά θα πρέπει να είναι πολύ γεμάτη. Το λάδι θα αρχίσει να λιώνει με την επαφή στο δέρμα σας, οπότε δεν χρειάζεται να το ζεστάνετε πριν από την εφαρμογή. Θα λιώσει καθώς θα κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας.

coconut oil hair treatment

Αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και σιγά-σιγά απλώστε το έλαιο σε όλο το τριχωτό του κεφαλιού. Εμποτίστε τα μαλλιά σας εντελώς, εστιάζοντας σε περιοχές που είναι ξηρές.

coconut oil hair treatment

Μόλις τα μαλλιά σας είναι πλήρως εμποτισμένα με λάδι, στρίψτε τα σε ένα κουλούρι ή μια ψηλή αλογοουρά. Μπορείτε να τα κρατήσετε στη θέση τους χρησιμοποιώντας ένα κλιπ ή ένα λαστιχάκι.

coconut oil hair treatment

Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε θερμότητα ή όχι. Η εφαρμογή θερμότητας θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας έτσι ώστε η θεραπεία να μπορέσει να διεισδύσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στον πυρήνα. Αφήστε το λάδι καρύδας στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 30 λεπτά χωρίς θερμότητα, ή για 15 λεπτά με θερμότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήρα μαλλιών για να εφαρμόσετε θερμότητα πάνω από το σκουφάκι. Αν είστε απασχολημένες και πρέπει να κάνετε και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας χωρίς θερμότητα.

coconut oil for hair moisture treatment

Μόλις περάσει η ώρα, λούστε τα μαλλιά σας όπως συνήθως. Μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνετε δύο φορές για να ξεπλυθεί εντελώς το λάδι. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στις ρίζες και να προσπαθήσετε να πλύνετε όσο το δυνατόν λιγότερο τις άκρες. Στη συνέχεια κάντε το συνηθισμένο σας χτένισμα και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τη θρέψη που θα σας έχει προσφέρει το λάδι καρύδας.

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue