Η Kate Winslet στέλνει ένα μήνυμα στη νέα γενιά


25 Μαρ 2017

Η KATE WINSLET ανέβηκε στη σκηνή στη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης WE που έγινε προχθές στο Λονδίνο, για να ενθαρρύνει ένα πλήθος με πάνω από 20.000 ανθρώπους νεαρής ηλικίας, προκειμένου να πιστέψουν πραγματικά στις δυνατότητές τους και να αντιμετωπίσουν τουςbullies, αποκαλύπτοντας ποιοι ήταν οι δικοί της ενθαρρυντικοί παράγοντες μεγαλώνοντας.

 

KATE WINSLET BULLIES 2

Η Kate Winslet στη φιλανθρωπική εκδήλωση WE προχθές στο Λονδίνο

 

 

«Είχα πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο», δήλωσε η Winslet στο πλήθος και που στο παρελθόν δεν είχε αποκρύψει ότι ένιωθε πολύ μόνη στα χρόνια του σχολείου. «Με αποκαλούσαν Λίπος. Με κορόιδευαν επειδή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με κλείδωναν στη ντουλάπα. Γελούσαν μαζί μου. Δεν ήμουν και η ομορφότερη. Μου είπαν ακόμη ότι θα μπορούσα να σταθώ τυχερή στο θέμα της ηθοποιίας διότι θα μπορούσα να παίξω ρόλους χοντρών κοριτσιών. Οι παράγοντες του casting θα μου έλεγαν, ‘Απλά δεν είσαι αυτό που ψάχνουμε, Kate’. Αυτό το είχα ακούσει πάρα πολύ».

 

«Δεν απομονώθηκα και δεν εγκατέλειψα το όνειρό μου» συνέχισε η Winslet – σήμερα μητέρα της 16χρονης Mia, του 13χρονου Joe και του 3χρονουBear. «Πάλεψα σκληρά. Έπρεπε να αγνοώ τα αρνητικά σχόλια. Έπρεπε να πιστέψω στον εαυτό μου. Έπρεπε να επιλέξω να τα ξεπεράσω όλα αυτά και για αυτό έπρεπε να δουλέψω σκληρά. Θα πρέπει να είσαι άτρωτος για να κάνεις αυτό που αγαπάς και να πιστέψεις ότι το αξίζεις. Και, μερικές φορές, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».

 KATE WINSLET BULLIES 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός διηγήθηκε, επίσης, τη στιγμή που η σταδιοδρομία της άλλαξε δραματικά, όταν υποδύθηκε τη Rose στον Τιτανικότο 1997, έχοντας στο πλευρό της τον Leonardo DiCaprio, και τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν, αν πιστέψεις πραγματικά στον εαυτό σου.

 

«Μια μέρα, βρέθηκα στο casting για το ρόλο της Rose στον Τιτανικό», είπε. «Η πιο outsider υποψήφια – η Kate από το κατάστημα με τα σάντουιτς στο Reading – ξαφνικά να πρωταγωνιστεί σε μια από τις μεγαλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ! Μπορεί να είστε από οπουδήποτε και μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, πιστέψτε το. Υπάρχει δυνατότητα να ξεπεράσετε τους φόβους σας. Έμαθα να αποδέχομαι τα ελαττώματά μου και να μην απολογούμαι για αυτό που είμαι. Έψαξα βαθιά μέσα μου και αποφάσισα ότι απλώς δεν θα άκουγα όταν μου έλεγαν ότι το σώμα μου δεν ταίριαζε. Είμαι αυτό που είμαι, ο πραγματικός μου εαυτός, η Kate από το Reading».

 KATE WINSLET BULLIES 3

 

Σύμφωνα με τα λόγια και τις συμβουλές στο κοινό της WE, η Winslet τους προέτρεψε να ζουν για τη στιγμή και να προσπαθούν να αποφεύγουν τις παγίδες και τις πιέσεις που προέρχονται από τα social media της εποχής μας – ειδικά οι νέοι άνθρωποι.

 

«Σήμερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στερούν τόσα πολλά από εμάς. Μας αποσπούν συνεχώς την προσοχή από το να είμαστε ο εαυτός μας σε έναν κόσμο που τροφοδοτείται από Insta-tweet-bookface, όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ», είπε. «Η κοινωνία αλλάζει πολύ γρήγορα. Αυτά που έχουν αξία αλλάζουν πολύ γρήγορα. Δεν είναι εύκολο να είσαι έφηβος και είναι όλο και πιο δύσκολο από ποτέ σε έναν κόσμο πίεσης και απαίσιων πραγμάτων, όπως ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο (cyber bulling) και η έκθεση σε ανέφικτες προσδοκίες. Ας σκεφτούμε πώς αλλιώς μπορούμε να μοιραστούμε πράγματα… Μοιραστείτε μια πραγματική συνομιλία με τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα σας, μοιραστείτε ιστορίες, μοιραστείτε απλώς τη στιγμή. Μιλώντας.  Ή με μια αγκαλιά».

Γράφει η Γιώτα Πετσιώτη

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue