Skip to main content
images easyblog images 928 43c64cd6991f13e859e760792e964750 XL bc2fc947

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου προτείνει Ρόμπιν Σάρμα, δύο βιβλία αυτοβοήθειας για να διαβάζεις κάθε πρωί

Λίγο συμβολικά, λίγο γεμάτα από τις τεχνικές και τις συμβουλές του, λίγο coaching, λίγη ψυχολογία, ένα είναι σίγουρο: με τα βιβλία του Ρόμπιν Σάρμα θα νιώσεις πιο δυνατή, πιο γεμάτη από σχέδια για τη ζωή σου, πιο αποφασιστική.

Ρόμπιν Σάρμα είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς αυτοβοήθειας. Γράφει το είδος των βιβλίων που μπορείς να διαβάσεις δύο σελίδες τους κάθε πρωί ή βράδυ και να νιώσεις δύναμη, που αποσπάσματά τους σε μορφή δηλώσεων γεμίζουν το Facebook, που αποτελούν τη βάση για πανάκριβα σεμινάρια στις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Λίγο συμβολικά, λίγο γεμάτα από τις τεχνικές και τις συμβουλές του, λίγο coaching, λίγη ψυχολογία, ένα είναι σίγουρο: με τα βιβλία του Ρόμπιν Σάρμα θα νιώσεις πιο δυνατή, πιο γεμάτη από σχέδια για τη ζωή σου, πιο αποφασιστική.

Τα αγαπημένα μου βιβλία του Σάρμα είναι τα εξής δύο:

Ο μοναχός που πούλησε τη Φερράρι του, εκδόσεις Διόπτρα: και μόνο ο τίτλος του σε προκαλεί να το διαβάσεις! Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία ενός σούπερ-επιτυχημένου-πολυάσχολου δικηγόρου, του Τζούλιαν Μάντλ, που κάποια στιγμή της ζωής του μένει ξερός από έμφραγμα. Όμως θεραπεύεται και αποφασίζει να αλλάξει ζωή. Πουλάει τα πάντα και τη Φερράρι του και πηγαίνει να ζήσει για τρία χρόνια στην Ινδία.

Από εκεί επιστρέφει εντελώς μεταμορφωμένος, ολόφρεσκος, γελαστός, χαρωπός και με νεανική αύρα 35άρη ενώ είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος.

Επιστρέφει αγνώριστος, με αποστολή του πλέον να υπηρετεί τους άλλους διδάσκοντάς τους τη σοφία που απέκτησε στο Κασμίρ. Ξεκινάει, λοιπόν, με το να διδάξει τις εμπειρίες του και τις νέες αρχές του σε ένα παλιό συνάδελφο.

Τα διδάγματα του περιλαμβάνουν τις 7 Αιώνιες Αρετές:

  • Κυριάρχησε στο μυαλό σου
  • Ακολούθησε το σκοπό της ζωής σου
  • Εφάρμοσε το Κάϊζεν
  • Ζήσε με πειθαρχία
  • Σεβάσου το χρόνο σου
  • Υπηρέτησε τους άλλους χωρίς εγωισμούς
  • Αγκάλιασε το σώμα

Το πώς θα τις εφαρμόσεις είναι μέρος του συναρπαστικού αυτού βιβλίου. Το βιβλίο είναι σημείο αναφοράς που συνδυάζει τη σοφία της Ανατολής με τους υπερσύγχρονους κανόνες ζωής της Δύσης. Διάβασέ το και αν μη τι άλλο, θα φαίνεσαι ψαγμένη. Σε βεβαιώνω ότι θα ενθουσιαστείς.

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;, εκδόσεις Διόπτρα: δεν είναι απλά ένα βιβλίο αυτογνωσίας, αλλά ένα εγχειρίδιο ζωής. Μπορείς κάλλιστα να διαβάζεις κάθε πρωί ή κάθε βράδυ μία από τις 101 συμβουλές ζωής που σου δίνει ο Σάρμα έχοντας το βιβλίο μόνιμα δίπλα σου στο κομοδίνο. Αν διαβάζεις μόνο μία κάθε μέρα, με την ησυχία σου θα τελειώσεις το βιβλίο σε τρεις μήνες.

Σε βεβαιώνω, όμως, ότι δεν θα μπορείς να το κατεβάσεις από τα χέρια σου γιατί θα σε βοηθήσει να απλουστεύσεις την καθημερινότητά σου και να ζήσεις μα πιο ευτυχισμένη και ουσιαστική ζωή.

Σου παραθέτω εδώ 6 σημαντικές συμβουλές ζωής (κεφάλαια του σοφού βιβλίου) από τις 101:

 

Μην στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις
Γίνε ο διευθύνων σύμβουλος της ζωής σου
Περπάτησε στο Δάσος
Μάθε να συγχωρείς
Πάψε να παραπονιέσαι και άρχισε να ζεις
Συγκέντρωσε ρητά που σε εμπνέουν

Η φράση “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” που χρησιμοποιούν όλοι οι life coaches – προπονητές της ζωής σου – αφορά στο τώρα. Αυτό που κάνεις τώρα, αυτό που προσφέρεις, ο τρόπος που ζεις, ο τρόπος που κάνεις σχέσεις, θα οδηγήσουν κάποιους ή κανένα να κλάψει για σένα όταν φύγεις από τη ζωή.

Καλά ξενύχτια στις σελίδες του!

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Συγγραφέας, Inspirational Speaker, Δημιουργός του site www.tsemperlidou.gr από το οποίο πήραμε και το κείμενο!

Το διαβάσαμε στο follome.gr. Διαβάστε και άλλα βιβλία που προτείνει η Κατερίνα Τσεμπερλίδου!

 Robin Sharma

Βιογραφία του

Ο ROBIN SHARMA είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Έχει συγγράψει οκτώ παγκόσμια best seller, μεταξύ των οποίων το βιβλίο Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του, που έχει μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες. Είναι διευθύνων σύμβουλος της Sharma Leadership International Inc., μιας εταιρείας συμβούλων που έχει μια απλή αποστολή: να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς να φτάσουν στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας. Ανάμεσα στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Microsoft, η Nike, η General Electric, η FedEx, η NASA και η BP. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.robinsharma.com

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED