Η ομάδα Ζω.Ε.Σ., η Κατερίνα Παπαποστόλου και η τετράποδη Διώνη στηρίζουν την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ στις 14 Μαίου

Αυτή τη στιγμή παράλληλα εκπονεί και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» με τη βοήθεια του Πόθου που επισκέπτεται άτομα με αναπηρίες και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής.

www.bizznews.gr wp content uploads 2018 04 300 2

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ 14/5/2018 ΣΤΟ Κλειστό Γήπεδο Αργυρούπολης υπο την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ 14/5/2018 ΣΤΟ Κλειστό Γήπεδο Αργυρούπολης υπο την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών)ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2004 ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 18 χρόνια υπηρεσίας της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 24 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη.
www.bizznews.gr wp content uploads 2018 04 200 1

Σήμερα η ομάδα αριθμεί 22 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 80 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών!
Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που σφάχτηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011.Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 50.000 παιδιά. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους ακολουθούν την ομάδα.
Η ομάδα έχοντας τόσο τη Δημιουργό της που δρα ακτιβιστικά πάνω από 21 χρόνια, έχοντας διασώσει με προσωπικά της έξοδα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ζώων, παρόλο που ο βασικός της στόχος δεν είναι η περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων γιατί ακριβώς βλέπει το θέμα αυτό στις βαθύτερες ρίζες του και στο γιατί κάποιος οδηγείται στο να εγκαταλείπει ή να μη στειρώνει το ζώο του, έχει μέχρι σήμερα διασώσει αρκετά ζώα τα οποία και αφού περιέθαλψε με δικά της έξοδα τους βρήκε τις καλύτερες οικογένειες.
www.bizznews.gr wp content uploads 2018 04 400

Παράλληλα βοηθάει όσο μπορεί το έργο πολλών εθελοντών στη χώρα που δρούνε ασταμάτητα ακτιβιστικά.Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικό και πολυθεματικό με την ονομασία «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει του υπ’ αριθμ. αρ. 43/19- 10-2017 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-2018, στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.

Αυτή τη στιγμή παράλληλα εκπονεί και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» με τη βοήθεια του Πόθου που επισκέπτεται άτομα με αναπηρίες και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής. Ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με το «Άγγιγμα Ζωής» για την επαφή του Πόθου με παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Για το λόγο αυτό η δημιουργός της έχει ξεκινήσει τη φοίτηση της στο ετήσιο κοινοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει σπουδές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας της Λυών στη Γαλλία.

 

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue