Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F05%2Flikewomangr CORONATION KING CHRLES

Η πριγκίπισσα Charlene και η Katy Perry μεταξύ των βασιλιάδων, των διασημοτήτων και των ηγετών του κόσμου που θα παρευρεθούν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Περισσότεροι από 2.200 καλεσμένοι αποτελούν την εκκλησία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ

Η μεγάλη μέρα είναι επιτέλους εδώ καθώς οι καλεσμένοι φτάνουν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου, συμπεριλαμβανομένων ξένων βασιλιάδων, ηγέτες του κόσμου και πολλοί άλλοι.

Επίσης στην τελετή θα παρευρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ήταν από τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους για την ιστορική περίσταση στο Λονδίνο.

Μαζί με το ζευγάρι θα παρευρεθούν και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας από όλο τον κόσμο, όπως ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf και η διάδοχος πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ο διάδοχος Frederik και η διάδοχος Mary της Δανίας, και ο King Felipe και η βασίλισσα Letizia.

Η τραγουδίστρια της ποπ Katy Perry θα εμφανιστεί στη συναυλία στέψης στο κάστρο του Windsor το βράδυ της Κυριακής.

Έρχεται αφότου η βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, διοργάνωσε δεξίωση πριν από τη στέψη για ξένους βασιλείς, παγκόσμιους ηγέτες και ξένους καλεσμένους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Επικεφαλής των παγκόσμιων ηγετών είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, που εκπροσώπησε τον σύζυγό της, Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, και τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Ποιοι είναι στη λίστα των καλεσμένων για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου;

Περισσότερα από 2.200 άτομα βρίσκονται στην εκκλησία στην κοινή υπηρεσία στέψης του Βασιλιά Κάρολου και της Βασίλισσας Consort Camilla στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Οι επισκέπτες περιλαμβάνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους, η Πριγκίπισσα Βασιλική και ο Αντιναύαρχος Sir Tim Laurence και ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου.

Θα παρευρεθούν επίσης τα παιδιά και τα εγγόνια της Camilla από τον πρώτο της γάμο με τον Andrew Parker Bowles, καθώς και ευρύτερα μέλη της οικογένειας του Βασιλιά.

Η εκκλησία θα περιλαμβάνει επίσης διεθνείς εκπροσώπους από 203 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 αρχηγών κρατών, μαζί με πρωταθλητές κοινότητας και φιλανθρωπίας.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των ατόμων που θα καθίσουν στο Abbey:

Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας
Μέλη της οικογένειας και φίλοι των Μεγαλειοτήτων τους
Μέλη Ξένων Βασιλικών Οικογενειών
Αρχηγοί κρατών και Υπουργοί Εξωτερικών
Γενικοί Κυβερνήτες και Πρωθυπουργοί του Βασιλείου
Μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πρώην Πρωθυπουργών
Λόρδοι-Υποπλοίαρχοι και Λόρδοι Προεστοί
Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και άλλων θρησκειών
Εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων υπηρετούντων και πρώην στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Εκπρόσωποι από τα πατρονάρια του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων των The Prince’s Trust και The Prince’s Foundation
Μέλη του Διπλωματικού Σώματος
Οργανισμοί Δημόσιας Υπηρεσίας και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης
Εκπρόσωποι από τα πατρονάρια του The Queen Consort
Εκπρόσωποι από το Νόμο
Νικητές του βραβείου Νόμπελ
Παραλήπτες των μεταλλίων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας
Αντιπρόσωποι από τα Βασίλεια που ορίζονται από τις Ανώτατες Αρμοστείες
Τι θα γίνει μετά τη λειτουργία της στέψης;
Μετά τη λειτουργία, ο πρόσφατα στέφθηκε King and Queen Consort θα επιστρέψει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από το Αβαείο του Westminster με το 260χρονο προπονητή Gold State.

Η διαδρομή θα περάσει από την πλατεία του Κοινοβουλίου, κατά μήκος του Whitehall, γύρω από την πλατεία Τραφάλγκαρ, μέσω του Admiralty Arch και κάτω από το The Mall πίσω στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης;

Ο κόσμος καλείται να συγκεντρωθεί για το «μεγάλο γεύμα στέψης» την Κυριακή, το οποίο επιβλέπει και διοργανώνει η ομάδα του Big Lunch στο Eden Project.

Και το βράδυ της Κυριακής, μια συναυλία στέψης με αστέρια θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Windsor, με τους Take That, Katy Perry και Lionel Richie μεταξύ των ερμηνευτών.

Το Big Help Out θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, μια τραπεζική αργία, η οποία έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βοηθήσουν στην τοπική τους κοινότητα.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED