Skip to main content
Likewomangr instagram celin dion c2c25c10

Η Σελίν Ντιόν ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία και συγκλονίζει με την ανάρτησή της στο Instagram για την σπάνια ασθένεια που πάσχει

Εχθές η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), το οποίο προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση στους μυς.

Μια νευρολογική ασθένεια που λέγεται ότι επηρεάζει μόλις έναν στο εκατομμύριο ανθρώπους.

Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη ασθένεια αφήνει τους πάσχοντες σαν «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς προκαλεί σταδιακά μυϊκή ακαμψία, με συνέπεια οι άνθρωποι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Για να μοιραστεί την είδηση, η 54χρονη διάσημη Καναδή τραγουδίστρια και μητέρα τριών παιδιών μπήκε στο Instagram και ανέβασε ένα ειλικρινές και συγκινητικό βίντεο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

«Όπως ξέρετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο», λέει η Dion. «Δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει». Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), είναι το εμπόδιο υγείας που αντιμετωπίζει, διευκρινίζοντας πώς η πάθηση την επηρεάζει καθημερινά.

«Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και επηρεάζει έναν στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

«Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που βρίσκονται στο πλευρό μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον  θεραπευτή μου κάθε μέρα για να χτίσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο. Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή. Πάντα δίνω το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα μου δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτό».

«Για να μπορέσω να σας πλησιάσω ξανά δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED