Skip to main content
likewomangr xristina poulitsi 9a47f0f4

Η βραβευμένη υψίφωνος, Χριστίνα Πουλίτση ερμηνεύει «μαγικά» την Τζίλντα

Η διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνος, Χριστίνα Πουλίτση, καθήλωσε τους θεατές με την ερμηνεία της ως Τζίλντα στην εμβληματική Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ριγολέττος».

 Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε τη νέα μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της, στο σκοτεινό αριστούργημα – όπερα – του Τζουζέπε Βέρντι με τίτλο «Ριγολέττος», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στις 2, 5, 8 και 11 Ιουνίου 2022, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

likewomangr xristina poulitsi 2

Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Έχοντας βαθιά γνώση του λυρικού αριστουργήματος του Βέρντι, η σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάτου έσκυψε πάνω σε κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά για να φωτίσει κάθε πτυχή του, δημιουργώντας μια σύγχρονη παράσταση υψηλής αισθητικής χωρίς, ούτε για μια στιγμή, να προδώσει την ουσία του έργου.

Η βραβευμένη υψίφωνος, Χριστίνα Πουλίτση ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζίλντα στην εμβληματική Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ριγολέττος» και καθήλωσε το κοινό με το μοναδικό της χάρισμα να κάνει την ψυχή αυτών που την ακούνε να τραγουδά, να ονειρεύονται.

Η Χριστίνα Πουλίτση απέδωσε με σπάνιο λυρισμό κι ευαισθησία τις δεξιοτεχνικές μουσικές φράσεις της μουσικής του Βέρντι, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε με υποδειγματική υποκριτική αμεσότητα την ευθραυστότητα του ρόλου της Τζίλντας.

Ο χαρακτήρας της αθώας, έφηβης κοπέλας, της ταίριαζε γάντι. Το ηχόχρωμα της φωνής της έχει αυτήν την κρυστάλλινη διαύγεια που της επέτρεπε να ερμηνεύει με εντυπωσιακή άνεση τις δεξιοτεχνικές άριες του ρόλου, χωρίς να χάνει ποτέ το μέτρο, αλλά και το απαραίτητο βάθος για να περιγράψει με λυρισμό και συναίσθημα τον ψυχικό κόσμο της ηρωίδας της.

likewomangr xristina poulitsi 2

Όπως αναφέρει και o Patrice Henriot στο Γαλλικό περιοδικό Opéra:

«Η Christina Poulitsi διαθέτει τις υψηλές νότες, την τρυφερότητα, την αξιοπρέπεια της Τζίλντας. Το «Caro nome», όπως και τα ντουέτα της με τον Ριγολέττο, επιβεβαιώνουν πως είναι μια μεγάλη ερμηνεύτρια του ρόλου».

H Χριστίνα Πουλίτση έχει ήδη ερμηνεύσει τον ρόλο της Τζίλντα σε 5 παραγωγές, με κορυφαία την συνεργασία της με τον Ζούμπιν Μέτα στην Όπερα της Φλωρεντίας δίπλα στον βαρύτονο Αμπρότζιο Μαέστρι, ενώ το 2013 τιμήθηκε για τον ίδιο ρόλο με το Βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης Καλλιτέχνιδας από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών Ελλάδος.

Η Χριστίνα Πουλίτση όντας διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος, έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, όπως τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το θέατρο Μπολσόι, την Όπερα της Ρώμης, το Εθνικό Θέατρο του Τόκυο κ.α., ενώ έχει συνεργαστεί στενά με τους διάσημους Μαέστρους Ζούμπιν Μέτα και Τζιαναντρέα Νοσέντα.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED