Skip to main content
likewomangr ICC WOMEN 5 507776e4

ICC WOMEN HELLAS – «Τουρισμός στην Ελλάδα – Νέες Τάσεις μετά την Πανδημία»

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, το 1ο συνέδριο του cluster Τουρισμού του ICC Women Hellas με θέμα «Τουρισμός στην Ελλάδα – Νέες Τάσεις μετά την Πανδημία».

Το συνέδριο, στο οποίο διακεκριμένοι managers & opinion makers παρουσίασαν το έργο των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, σχετικά με τις νέες τάσεις του Τουρισμού στην Ελλάδα, τα αναπτυξιακά έργα, τον πολιτιστικό τουρισμό και λοιπές δράσεις που προάγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του ICC Women Hellas, Άννα Καμαρίδη και η Επικεφαλής του Cluster Τουρισμού, Μαρία Τόκτωρ, ενώ το παρόν έδωσαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

likewomangr ICC WOMEN

Εύη Μιγιάκη, Έλενα Βρεττού, Μαρία Τόκτωρ, Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Άννα Καμαρίδη, Ηλέκτρα Καλούδη

Την πρωτοβουλία του φορέα χαιρέτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, καθώς και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ενώ με την ομιλία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος. Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν: Η Ιωάννα Δρέττα-CEO του φορέα Marketing Greece, η Κωστάντζα Σμπώκου–Συν-διευθύνουσα Σύμβουλος της Phaea Resorts, ο Δημήτρης Φραγκάκης-Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Αθηνά Χατζηπέτρου-Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Μαρία Τόκτωρ–Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Grecian Air Seaplanes και της Ελληνικά Υδατοδρόμια, η Κατερίνα Πολλάτου-Airline Marketing & Development Manager της Fraport Greece και η Ιφιγένεια Χρυσικοπούλου-General Manager της Greece IYC. Τον συντονισμό και την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η Ηλέκτρα Καλούδη με την εταιρεία της Contact Communications. Μέγας χορηγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία Macedonian Bottling Company, με το βραβευμένο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AVATON. Μετά το πέρας των ομιλιών, οι καλεσμένοι απόλαυσαν cocktail με θέα την Ακρόπολη, στο εστιατόριο του Μουσείου. Σχετικά με το ICC Women Hellas Το International Chamber of Commerce (ICC), που ιδρύθηκε το 1919 είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G7 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών.

likewomangr ICC WOMEN 1

Ηλέκτρα Καλούδη – Τζένη Οικονόμου – Ρίζου

Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα. To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών , που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας.

likewomangr ICC WOMEN 2

Αλεξία Τασούλη, Μαρία Τόκτωρ, Ηλέκτρα Καλούδη

Τα μέλη, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό.

likewomangr ICC WOMEN 3

Ειρήνη Βενιάμη, Μαρία Ψωμά

Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο. www.iccwbo.gr | @iccwomenhellas

likewomangr ICC WOMEN 4

Photos Studio Panoulis

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED