Ιρισίνη: η “μαγική” ορμόνη που καίει το λίπος και οι ευεργετικές της ιδιότητες

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα  ανακάλυψε το πώς η ορμόνη Ιρισίνη βοηθά να μετατραπούν οι  θερμίδες που ειναι αποθηκευμένες στο σώμα  από λευκό λίπος σε καφέ λίπος -τα καέε λιπώδη κύτταρα  περιέχουν μιτοχόνδρια καίνε ενέργεια και παράγουν ζέστη. 
Η ορμόνη Ιρισίνη ενεργοποιείτε όταν η καρδιά και οι άλλοι μύες “δουλεύουν” κατά την διάρκεια της άσκησης  με συνέπεια να  αναστέλλει τον σχηματισμό του λιπώδους ιστού, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η ορμόνη Ιρισίνη επίσης φαίνεται να  ενίσχυει την  δραστηριότητα γονιδίων και πρωτεϊνών που είναι ζωτικής σημασίας για την αλλαγή απο  λεύκα λιπώδη κύτταρα σε καφέ κύτταρα. Αυξάνει επίσης σημαντικά την ποσότητα της ενέργειας που χρησιμοποιείται από αυτά τα κύτταρα, που δείχνει ότι έχει ένα ρόλο στην καύση του λίπους.
Η Άσκηση παράγει την ορμόνη Ιρισίνη, η οποία έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του λίπους, κάνει ανθεκτικότερα τα οστά και βελτιώνει την  καρδιαγγειακή υγεία. Αντί να περιμένετε για ένα φάρμακο που θα μειώνει με μαγικό τρόπο το λίπος , μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με την αλλαγή του τρόπου ζωής σας.
 
Βαλτε την άσκηση στην καθημερινότητα σας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν φίλοι μου!
 
14563410 103956173407600 3713580913571307698 n
 

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue