Skip to main content
images easyblog articles 11383 programma b4ffa176

Ήρθε η ώρα να μπεις σε πρόγραμμα! Πως ξεκινάς όμως;

Και τώρα που πέρασε το καλοκαίρι νοιώθεις πως κάτι ωραίο τελείωσε. Αλλά δεν είναι έτσι όμως, γιατί κάτι πιο όμορφο ξεκινά! Και δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία νέα αρχή που συνήθως νοιώθεις την ανάγκη αυτή δύο φορές το χρόνο. Μία την Πρωτοχρονιά και μία μόλις επιστρέφεις από διακοπές! 

Τότε έχεις την ανάγκη να ορίσεις ένα νέο στόχο, να σχεδιάσεις μία νέα αρχή.

Είναι η στιγμή που θες να αλλάξεις την καθημερινότητα, με το να αποφασίσεις να την χαλαρώσεις ή να την προγραμματίσεις πιο πολύ γιατί …παραχαλάρωσε! Όποιο κι αν είναι το μοτίβο της απόφασης, εμείς θα προτείνουμε κάποια βασικά βήματα βελτίωσης και αλλαγής που σε χαλαρώνουν από την αμφιβολία του τρόπου που θα ξεκινήσεις, ενώ παράλληλα σε προγραμματίζουν. Θα νοιώσεις δυνατή και έτοιμη να στοχεύσεις, ώστε να πετύχεις αυτό που επιθυμείς, αλλά παράλληλα και χαλαρή γιατί όλα θα γίνονται αργά και κυρίως έτσι όπως τα θες!

Πως ξεκινάμε;

Σχεδιάζεις πρόγραμμα
Αρχικά παίρνεις την απόφαση να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου. Καταλαβαίνεις πως η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος και έτσι υιοθετείς τον μακροχρόνιο προγραμματισμό που έχει μηνιαία αξιολόγηση. Αν δε μπορείς να το κανεις μόνη σου, δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από το να επισκεφτείς τον life coach σου για να σε βοηθήσει αποτελεσματικά!

Διαλογισμός
Προσθέτεις στη μέρα σου ασκήσεις διαλογισμού. Θα σε βοηθήσει πολύ να βελτιώσεις τη διαύγεια, την εστίαση, την ηρεμία και την προσοχή στον τρόπο που δραστηριοποιείσαι. Υπάρουν ακόμη πολλά οφέλη και μπορείς να διαβάσεις αρκετά επιστημονικά άρθρα, αφού η βιβλιογραφία ειναι πλούσια και θα σε πείσει για τις ευεργετικές του ιδιότητες! Και φυσικά δε χριάζεται να βρεθείς σε άσραμ στην Ινδία ή να ταξιδέψεις στο Μπαλί ή το Θιβέτ για να διαλογιστείς. Μπορείς αρχικά να ξεκινήσεις με καθοδηγούμενο διαλογισμό ή να επισκεφτείς ειδικούς ακόμη και να ανατρέξεις στο youtube από την άνεση του προσωπικού χώρου σου.

Άσκηση
Το δοκίμασες στις διακοπές! Ένα κολύμπι στα καταγάλανα νερά ή ένα περπάτημα στη Χώρα το έκανες… Οπότε σίγουρα θα καταφέρεις να συνεχίσεις με αργούς ρυθμούς, ώσπου να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου. Εξάλλου το μπικίνι θα είναι σίγουρα δυνατό κίνητρο για την πορεία σου προς το επόμενο καλοκαίρι και έχεις πλέον καιρό να το προγραμματίσεις! Οι λέξεις που θα σου χαρίσουν το έπαθλο της νίκης είναι συνέπεια και επιμονή!

Διατροφή
Σίγουρα δε χρειάζεσαι επιπλέον κίνητρο για να ξεκινήσεις διατροφή! Η πληθώρα των γεύσεων αλλά και η ποσότητα των τοπικών εδεσμάτων συνέβαλε στην αύξηση του περιττού βάρους που σίγουρα περιμένεις να ξεφορτωθείς. Και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από το “τώρα”! Η διαφοροποιηση των τροφών, το ξεφούσκωμα και το καθάρισμα του οργανισμού από τα junk food επίσης και γλυκά, θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις αλλά και να υιοθετήσεις τα οφέλη του υγειινού τρόπου διατροφής!

Κάπως έτσι ξεκινά η νέα σεζόν και σου εύχομαι δύναμη, συνέπεια και επιμονή!
Έτσι χτίζονται οι νικητές!

Καλή αρχή! 

Είμαι πάντα δίπλα σας και εάν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα ή να συζητήσουμε κάτι που σας απασχολεί ακολουθείστε με στα social FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE | WEB ή στείλτε μου τα μηνύματά σας.

Ξένια Γιαννάκη, Life Coach

Όλοι έχουμε ένα χάρισμα, ένα ταλέντο, ένα σκοπό, ένα στόχο, όλοι έχουμε μία δημιουργική δύναμη που μας ωθεί να πετύχουμε στην ευτυχία τόσο τη δική μας όσο και των άλλων. Ξεκίνησα από την ιδιωτική εκπαίδευση, συνέχισα στη δημόσια εκπαίδευση και σύντομα προχώρησα σε συνεργασίες με κέντρα συμβουλευτικής, ΚΕΚ, ιδιωτικά σχολεία, φορείς και οργανισμούς, όπου υπήρχε ανάγκη για εκπαίδευση στελεχών. Η εξέλιξη της δουλειάς μου με οδήγησε στα Εμιράτα όπου ασχολούμαι με την στρατολόγηση στελεχών, εκπαίδευση και διαχείριση καθώς και την οργάνωση σχολικών μονάδων. Παράλληλα η συγγραφή βιβλίων αυτοβελτίωσης μου έδωσε την ευκαιρία να εχισχύσω τη LIFESHARE αποτελώντας μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού μας επιπέδου, με εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια.

RECENT

RELATED