Skip to main content
likewomangr viosimi moda 20cc6690

Ήρθε η ώρα να μάθεις να ψωνίζεις με «συνείδηση»

Τι σημαίνει βιώσιμη μόδα και τι εννοούμε να «ψωνίζεις με συνείδηση»;

Η ιδέα του να ακολουθήσεις τη βιώσιμη μόδα και κατ’ επέκταση να δημιουργήσεις μια ντουλάπα αποτελούμενη από “ηθικά” κομμάτια είναι εκτός από ιδαίτερα ελκυστική και απίστευτα βοηθητική για το περιβάλλον. Το αέναο κηνύγι των trends έρχεται σε δεύτερη μοίρα όπως επίσης και οι πολύ περιοριστικές επιλογές που κάποιες φορές προσφέρουν οι μεγάλοι κολοσσοί.

Η πλατφόρμα TOWARD υπόσχεται στους καταναλωτές υπεύθυνη και βιώσιμη μόδα και προσπαθεί να κάνει το όραμα πραγματικότητα για τον μέλλον.

Ως καταναλωτές και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είμαστε ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις που έχει η fast fashion βιομηχανία, τα περιβαλλοντικά καθώς και τα εργασιακά προβλήματα. Οι αγορές από αυτά που χαρακτηρίζουμε ethical brands μοιάζει να είναι μια κάποια λύση, παρ’ όλα αυτά είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι σημαίνει για μια εταιρεία όταν χαρακτηρίζεται <<βιώσιμη>>. Η Anna Kannan λοιπόν, η ιδρύτρια της πολυτελούς πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου TOWARD φαίνεται να έχει βρει την δική της λύση.

Η οικογένεια και συνεπώς η ανατροφή της Anna ήταν αυτή που δημιούργησε το πάθος της για την βιωσιμότητα. Η οικογένεια της ήταν χορτοφάγοι ενώ η μητέρα της πάντα έδινε έμφαση στο να κρατάς τα ρούχα στην ντουλάπα σου όσο πιο πολύ γίνεται. Έτσι μετά από ένα μάθημα  για την βιωσιμότητα στην μόδα, που παρακολούθησε στο STEM της Νότιας Καλιφόρνια όπου σπούδαζε, όλα άλλαξαν για εκείνη.

<<Βρέθηκα να έχω άπειρες ερωτήσεις>> παραδέχεται . Είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν οι εταιρείες υπεύθυνα και πιστοποιημένα; Τι είναι αυτό που εμποδίζει μια μάρκα να λέει ψέματα; <<Κάπως έτσι σκέφτηκα ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος όπου οι επωνυμίες θα μπορούσαν να ελέγχονται ανεξάρτητα και οι καταναλωτές με την σειρά τους θα μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι αυτές οι μάρκες είναι πραγματικά υπεύθυνες>> προσθέτει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toward (@towardofficial)

Έτσι οραματίστηκε και δημιούργησε την TOWARD. Στην πλατφόρμα αυτή, τα ρούχα προσφέρουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε γήινες αποχρώσεις και σε πιο μοντέρνες. Slipdresses, αγαπημένα wide leg παντελόνια καθώς και τσάντες σε παστέλ αποχρώσεις είναι ορισμένα από τα κομμάτια που σίγουρα θα παρατηρήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toward (@towardofficial)

Απολύτως οργανωμένα όλα τα κομμάτια στις αντίστοιχες κατηγορίες, μπορείς να βρεις ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη ξεχωριστή είναι η ειδική κατηγορία που υπάρχει ως επιλογή στο site. Η «Υπευθυνότητα» (Responsibility) λοιπόν, περιγράφει όλα όσα σημαίνει ο όρος βιωσιμότητα για την εταιρεία και μπορείς ο καθένας να έχει πρόσβαση και να διαβάσει για αυτή, όπως και εσύ φυσικά αν πατήσεις εδώ : www.towardstore.com

Η TOWARD λοιπόν, έχει αναπτύξει 9 πυλώνες για να αξιολογήσει όλους τους τομείς της βιωσιμότητας ενός brand διασφαλίζοντας ότι ο κάθε σχεδιαστής που φέρει το όνομα της TOWARD πληροί τα πρότυπα της εταιρείας τα οποία μεταξύ άλλων είναι: δικαιώματα εργαζομένων, οργανικά υλικά καθώς και η καλή διαβίωση των ζώων. Έτσι λοιπόν για να μπει μέσα στην TOWARD πρέπει να απαντήσει το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο βιωσιμότητας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εφόσον πληροί τα κριτήρια συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα.  Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μάλιστα όπως υποστηρίζει η Anna δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που επιδιώκουν να εισαχθούν στην TOWARD αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες πολύ πιθανόν μελετώντας το να αντιληφθούν πάνω σε ποιους τομείς υπερτερούν και σε ποιους πρέπει να δουλέψουν περισσότερο. Το εγχείρημα της αυτό λοιπόν αποτελεί ένα παγκόσμιο πρότυπο βιωσιμότητας.

toward lookbook 7307 1658413532

Η Anna ελπίζει ότι η εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει ως «ενιαία στάση για την υπεύθυνη αγορά μόδας και ομορφιάς», αλλά το βλέπει επίσης ως πηγή για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώσει τις γνώσεις του. Η ελπίδα είναι ότι οι καταναλωτές θα εμπνευστούν να μετακινηθούν εξ ολοκλήρου στον χώρο της βιώσιμης μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toward (@towardofficial)

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το μέλλον της βιώσιμης μόδας», λέει η Kannan. «Πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα όσον αφορά τη μόδα. Εάν οι επωνυμίες δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν οτιδήποτε για τις πρακτικές τους, τότε είναι πιο δύσκολο να τις εμπιστευτείς. Οπότε φαντάζομαι ένα πολύ διαφανές μέλλον για τη μόδα – ένα μέλλον όπου όλες οι μάρκες χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα και κορυφαία σε υλικά και καινοτομία και οραματίζονται πραγματικά ένα πιο υπεύθυνο μέλλον».

likewomangr ana kannan

Μπορείς και εσύ να κάνεις το δικό σου βήμα προς την υπεύθυνη μόδα και να βοηθήσεις στην βιωσιμότητα του πλανήτη, και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό σε προτρέπουμε να ρίξεις μια ματιά στην TOWARD και στα υπέροχα κομμάτια που έχει: www.towardstore.com

Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Η αγάπη μου για την μόδα και την ομορφιά είναι γεγονός, και ανυπομονώ για αυτό το όμορφο ταξίδι, φυσικά με την δική σου παρέα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

RECENT

RELATED