Ιθάκη: Στόχος

Ελεύθερη διαλέγω να περπατώ στον λαβύρινθο σου Ιθάκη… χάθηκαν τα εμπόδια… ορθάνοικτες οι πόρτες… τοίχοι ψεύτικοι… φαντασίες του μυαλού… ήρθα να ξεκουραστώ για λίγο…

Ο δρόμος μου ζωή χτίζει την πόλη σου… καθρεφτίζοντας την αλήθεια σου… το μετέωρο όλο το νόημα της….

Ταξίδι είναι η ζωή.

Φωτογραφία Παναγιώτης Λυμπερόπουλος-Έργο Παγώνα Κανέλλου

Δεν μπορείς να πας εκεί όμως και να σε αναγνωρίσουν.

Θες να ξέρεις αν εκείνο που αναζητάς δεν σε έχει απορρίψει όσο έλειψες. Δεν μπορείς να πάρεις πίσω κάτι χωρίς την θέληση του. Εσύ με την αγάπη σου πλέον το αναγνωρίζεις. Εκείνο πρέπει να έχει την ίδια θέληση.

Να σε αγαπάει το ίδιο για να σε αναγνωρίσει κι εκείνο. Να βρεθείτε στο ίδιο σημείο ξανά.

Έτσι ακόμα κι αν η μορφή αλλάζει, μόνο εκείνος που σε γνωρίζει πραγματικά μπορεί να ξέρει την αλήθεια ανεξάρτητα με την εξωτερική σου όψη.

Χρειάζεσαι συμμάχους, δικά σου τμήματα που έμειναν εκεί να πιστεύουν σε σένα. Εκείνος που πρόσεχε το βασίλειο σου για όταν γυρίσεις γιατί ξέρει καλά ότι είσαι κάπου περιπλανώμενος και σου έχει εμπιστοσύνη.

Φωτογραφρία Κατερίνα Μπάμπη-Έργο Παγώνα Κανέλλου

Μόνος σου θα κατακτήσεις ότι εσύ απαρνήθηκες γιατί φυσικό και εμφανή πλέον είναι ότι δεν μπορεί κανείς άλλος να το κάνει για σένα.

Εσύ μόνο μπορείς ανακτώντας την χαμένη δύναμή σου ανακαλύπτοντας ότι έχεις συμμάχους και αληθινή αγάπη.

Ο καρπός αυτής της αγάπης ο Τηλέμαχος, εκείνος που πολεμούσε νοητικά μαζί με τον βοσκό που φύλαγε την περί-ουσία σου θα γίνουν και βασικοί βοηθοί σου και θα αναγνωρίσεις όλα αυτά που προσωποποίησες σε μνηστήρες, κάθε έννοια και ενέργεια που εγκαταστάθηκε μέσα στο δικό σου βασίλειο, τον νου σου.

Εσύ ο ίδιος δεν το φύλαξες ενώ έλειψες σε έναν εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο με την ίδια σου την ύπαρξη μέχρι να μάθεις ποιος πραγματικά είσαι και να είσαι σε θέση και πάλι να επαναφέρεις τα όπλα σου στα χέρια σου και με την ανακτηθείσα δύναμή σου να τα στρέψεις εναντίον των υβριστών της ζωής και να ελευθερώσεις επιτέλους το νου σου.

Φωτογραφία & έργο Παγώνα Κανέλλου

Έναν όμορφο τόπο που ανακάλυψες στο ταξίδι σου και δημιούργησες όλα τα πεδία που με την διάταξή τους σε ακολουθίες τοποθετούνται σαν πλαίσια το ένα μέσα στο άλλο με κανένα εμπόδιο να παρεμβάλλεται μεταξύ τους στην σειρά τους οδηγώντας σε στην πλήρη διαφώτιση της αλήθειας προς τις δυο αντίθετες πλευρές σου που με την συνεργασία τους έχουν φτιάξει μαζί αυτό το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα.

Ένα ταξίδι πέρα από τον αισθητό κόσμο στην μετέωρη ύπαρξη σου έχει ολοκληρωθεί κατακτώντας τον πρώτο στόχο που σου αποκαλύπτει μια ολόκληρη πολιτεία που δρα σαν ένα ενιαίο οικοδόμημα.

Τώρα ο δρόμος έχει ελευθερωθεί για κάθε στόχο και κάθε σκοπό και το ταξίδι συνεχίζεται…

Social: Facebook | Instagram

photo cover & έργο Παγώνα Κανέλλου

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue