Καγιανάς (Στραπατσάδα) από τον Άκη Πετρετζίκη!


2 Ιούλ 2017

Αρχίζουμε την εβδομάδα με το πλέον νόστιμο και καλοκαιρινό φαγητό, τα καγιανά ή αλλιώς η αγαπημένη μας στραπατσάδα by Άκης Πετρετζίκης!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.γ. βασιλικό φρέσκο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. φέτα
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ρόκα
  • τοματίνια
  • 4 φέτες ψωμί, ψημένες
  • 20 γρ. φέτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια 0,5 εκ.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μόλις λιώσει σβήνουμε με το βαλσάμικο.
  • Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τη ρόκα και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ψωμί ψημένο και απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμί το μείγμα από το τηγάνι.
  • Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και σερβίρουμε.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue