Skip to main content
images easyblog images 928 6fea5c4b1fab94f3aac037afc504df8a XL ffe0b8b4

Καλοκαιρινό ριζότο

Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό από τον Άκη Πετρετζίκη
 
Συστατικά

  • 750 ml νερό (3 κούπες)
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο (1 κούπα)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1 ζωμό λαχανικών

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο
  • άνηθο
  • μαϊντανό
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι μας (1 κούπα) και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά μας. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρούμε από τη φωτιά . Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED