Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F02%2Fimages easyblog images 927 0a12a68bcbf4fc8bad8bd33b06ec38ae XL

Κάποιοι το προτιμούν καυτερό-Ποιες ουσίες ενισχύουν τον μεταβολισμό μας και την δίαιτά μας!

author likewoman

15 Φεβ 2018

Πολύ σωστή επιλογή!

Το πιπέρι καγιέν, το ταμπάσκο & οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μία ουσία η οποία επιδρά ανασταλτικά στην πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό. Έτσι, ενισχύετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτά σας.

#tip: Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με καφεΐνη.

Το πιπέρι καγιές προέρχεται από ποικιλία της πιπεριάς chili και η καυτερή του γεύση οφείλεται στην ουσία καψαϊκίνη. Το πιπέρι καγιέν αποτελεί εξαιρετική πηγή β-καροτενίου. Ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα κύτταρα από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και η επαρκής πρόσληψή του σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, το πιπέρι καγιέν, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε β-καροτένιο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Το καγιέν, όπως και όλες οι πιπεριές τσίλι έχουν αντιθρομβωτική δράση, ενώ φαίνεται ότι λειτουργούν και ως φυσικά αναλγητικά. 

Δρ. Μαρία Ψωμά

Ιατρός-Βιοπαθολόγος 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI) Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης 

Μέλος της American Society for Nutrition  Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής   

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 14,

152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα,

2ος Όροφος

Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006

www.psoma.gr | ‪#‎PsomaMedicalWellness‬

RECENT

RELATED