Κατοικία από container…μήπως να το σκεφτείς;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για εναλλακτικές κατοικίες και νέες τεχνικές στο χώρο της οικοδομής.

Αν όχι, μπορείς να μάθεις λίγα πράγματα για τις κατοικίες από container.

1. Σκέφτεσαι να κτίσεις ένα νέο σπίτι αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Γιατί να μην δεις μια διαφορετική λύση, που μπορεί να είναι πιο οικονομική από την συμβατική κατασκευή; Τα γνωστά container μπορούν να τροποποιηθούν και να μεταμοφωρθούν στο σπίτι που ονειρευέσαι!

container house 3

container house 2

container house 1

2. Σκέφτεσαι πως θα είναι κλειστοφοβικό; Νομίζεις ότι θα νιώθεις σαν να είσαι κλεισμένος σε ένα μικρό κουτί; Μα και βέβαια όχι! Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες, το container μπορεί να κοπεί και να έχει όσα ανοίγματα και παράθυρα επιτρέπει η φαντασία σου!

container house 6

container house 5

container house 4

3. Πρέπει να είναι μικρό, θα με ρωτήσεις. Φυσικά και όχι. Το μέγεθος της κατοικίας μπορεί να είναι ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες σου. Για να καταλάβεις καλύτερα, το αρχικό container έχει συγκεκριμένες διαστάσεις, οπότε ο μηχανικός θα χρειαστεί «να κόψει και να ράψει» το container για να του δώσει το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμείς.

container house 8

container house 7

4. Η επόμενη ερώτηση μήπως είναι για την κυματοειδή λαμαρίνα και τις όψεις; Αν είσαι φίλος του industrial design μπορείς να μην την καλύψεις. Αν όχι, επενδύσεις με ξύλινες τάβλες ή και άλλα υλικά (σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή) είναι αρκετά συχνές.

container house 10

container house 9

5. Νομίζω ηρθε η ώρα να σου απαντήσω για το εσωτερικό. Αρχικά, ό,τι ανέσεις μπορεί να διαθέτει μία συμβατική κατοικία, τις βρίσκεις και εδώ. Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις διαλέξει το προκαθορισμένο πλάτος του container, με έξυπνο σχεδιασμό δεν θα σου λείψει τίποτα.

container house 12

container house 11

6. Μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις; Μπορείς να κάνεις μια βουτιά στην πισίνα σου, φτιαγμένη από…container! Μπορεί να είναι θαμμένη στο έδαφος ή να προεξέχει, ανάλογα την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

container house 15

container house 14

container house 13

7. Και το κερασάκι στην τούρτα… η πράσινη στέγη! Μην ξεχνάμε το περιβάλλον και πως μπορούμε να μετατρέψουμε τις κατοικίες μας, ώστε να είναι φιλικές προς το αυτό!

container house 17

container house 16

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι μία κατοικία από container δεν υστερεί σε τίποτα από τις συμβατικές κατασκευές. Αντίθετα, μπορεί να σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Το σκέφτεσαι;

Be  «Positive+ Architects»

Κατερίνα Ευθυμίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Κεραμεικού 97, Αθήνα 10435
210 2827 342/ 697 688 3452

facebook | web

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue