Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F11%2Fimages easyblog images 928 7b17ec9e1ac0efe68976696eb1e50b37 XL

Κέικ με κάστανα και σοκολάτα από την Ντίνα Νικολάου

Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Εκτέλεσης: Ψήσιμο: 40΄
 
Υλικά:
 
Για 6 – 8 μερίδες
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας έτοιμος πουρές κάστανου (τον βρίσκετε σε βαζάκια, σαν μαρμελάδα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα έτοιμα προβρασμένα κάστανα (σε συκευασίες βάκουμ που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή μαρόν γλασέ, από ζαχαροπλαστείο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα, για το πασπάλισμα
 
Εκτέλεση:
 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά, μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τον πουρέ κάστανου, την τριμμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Τέλος, ρίχνω τα θρυμματισμένη κάστανα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το κέικ σε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.
 
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED